První vyhrání z kapsy vyhání

Proto jsme si řekli, že pro jistotu zápas prvního kola s Kdyní prohrajeme, abychom dostáli tohoto rčení 😀 . A nyní vážně. Nadpisem samozřejmě nepřeji Kdyni, aby v následujících duelech prohrávala, právě naopak. S klukama máme velmi dobré vztahy, takže ať se daří i v dalších kolech.

Nám se utkání prvního kola vůbec nevydařilo a abych pravdu napsal, hlavně jsme nečekali takový hladký průběh pro domácí. Malá překážka nastala hned na úvod, kdy kvůli malé administrativní chybě (ne z naší strany) nemohl nastoupit Láďa Urban, který nás posílil během léta. Dalším důvodem prohry byly slabší výkony pětice hráčů. Jen jeden vládl všem. Ano, hádáte správně, byl to náš nebo svůj Venca Hlaváč, který pokračuje ve skvělých výkonech, jež předváděl i v loňské sezoně.

Vedoucí malinko pošteloval sestavu a mohlo se jít na věc. Jarda s Tomem P. se postavili do startovních bloků první a podali si ruce s Josefem Fidrantem a Davidem Grösslem. Jarda po zranění předváděl v plných opravdu pěknou hru a získal náskok, který bohužel v dorážce celý padl a domácí hráč získal dráhu. Další třicítka už byla o něco horší, plné bere domácí, byť o pouhé dvě kuželky, dorážka byla ze strany Pepy parádní a další bodík. V třetích plných se hráči tahali o každou kuželku, domácí byl v součtu lepší. Zase předvedl velice pěknou dorážku, na kterou nedokázal Jarda najít protizbraň. V poslední dějství náš hráč zabral v plných, které získal, bohužel dorážku měl lepší domácí. Poslední bodík a hlavní tak získal pro sebe. Tomáš nebyl v tomto utkání ve své kůži a na hře to bylo opravdu znát. Vesměs od začátku do konce tahal za ten horší konec pilky. Úvod mu nevyšel vůbec a David získal solidní náskok 14 kuželek. Ve druhé části náš hráč stáhl v plných vše a ještě přidal 6 navrch. Dorážka patřila domácímu a celkově dráhy také. Třetí dějství bylo vyrovnané a až dorážka mu zajistila bod. Poslední dráha byla v plných v naprosté režii domácího borce, který v dorážce sice polevil, přesto bodík získal a tím i celkový velký bod.

Venca s Pavlem podali o něco lepší výkony, jak úvodní dvojka, i tak to bylo málo. Jirka Beneda s Tomášem Timurou byli zdatnými soupeři. Venca začal velmi špatně a domácí toho využil, aby si v plných získal solidní náskok, který v dorážce navýšil, byť ji Venca zahrál dobře. V následující třicítce se náš borec značně zlepšil a Jirka nestíhal. V dorážce sice malinko stáhl, přesto bodík pro Vencu. Bohužel další dráha byla oproti předešlé, jak nebe a dudy. Venda od začátku ztrácel a domácí dokázal tohoto zaváhání dobře využít a získat další důležitý náskok a bodíček. V poslední hře Venca pouze zkorigoval pomocné body, ale výkonem za domácím zaostal. Pavel s Tomášem začali, jak nesmiřitelní nepřátelé. Ani jeden z nich nechtěl tomu druhému darovat kůži lacino. Plné 102-100. Aby toho nebylo málo, dorážka byla to samé. Boj o každý klacek, hlavně proto, že se ani jednomu z nich moc nevedla 32-27. Druhá třicítka byla v režii Páji, který ji od začátku do konce, i přes ne dobrou dorážku, dovedl k zisku bodíku. Následně se opět rozhořel boj. Plné byly na obou stranách solidní, domácí nahrál o 4 více. Zase rozhodla dorážka, ve které Pavel ztratil 12 klacků. Ve stejném duchu, jako první dráha se nesla i ta poslední. Boj a každý kolík se šťastnějším koncem pro domácího hráče, který ji získal o pouhé 3 kuželky.

Stav utkání nebyl nijak růžový, přesto, hrát je vždy o co, pokud se bojuje do samého konce. Dotahovácké duo tentokrát tvořili Tomáš B. s Vencou H., domácí nasadili Davida M. a Jindru D., kteří mohli hrát uvolněně, stejně jako my. David začal o dost lépe nežli já a manko, které jsem nabral v úvodních 4 hodech se mi nepodařilo stáhnout (4 h–14 kuželek). Dorážku zahrál David rovněž lépe a do začátku tak získal solidní náskok. Druhá dráha byla vyrovnanější, bohužel pouze v plných, když se podařilo stáhnout dvě kuželky z náskoku. V dorážce David stáhl ty dvě zpět a přidal dalších 8 klacků. Třetí plán jsem začal velmi dobře a v plných získal 10 kuželek, v dorážce přidal ještě 18 a rázem jsem byl v plusu na klacky, ale v mínusu na bodíky. Rozhodující dráhu jsem totálně pohnojil opět v dorážce a domácí hráč tak v poklidu získal rozhodující bodíček a také ten hlavní. Venca začal solidně, přesto s plnými asi nebyl moc spokojen, předvedl však parádní dorážku a soupeři řádně naložil. Druhá dráha byla o mnoho vyrovnanější a náš borec se musel hodně snažit, aby získal bodíček. To se podařilo o jedinou kuželku. Třetí dráha byla opět parádní a Jindra nasazenému Vencovu tempu nestíhal. Na řadu přišla poslední dráha, kterou náš hráč začal parádně a v plných si pěkně oproti Jindrovi nahrabal 88-104. Dorážka byla rovněž pěkná, proto i ten poslední bodíček za dráhu přistál na kontě Venci.

První kolo nám sice nevyšlo, ale je tu dalších 21. kol. Pevně doufám, že v těch následujících už bude Láďa k dispozici a my předvedeme malinko lepší výkony, které povedou k zisku spousty bodů.

Kdyně-Slovan 1.kolo 18-19
Kdyně-Slovan 1.kolo 18-19

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *