Céčko přetlačilo Cheb o dva klacky, mladá naděje vítězně

V předchozím utkání podlehlo naše céčko Útvině B a tento nezdar chtěli hráči odčinit v Chebu. Jenže Cheb D se pohyboval na třetí příčce tabulky, tudíž se jednalo o odčinění náročné. Naši borci však ukázali, že se dá hrát s každým a také každého porazit, na druhou stranu se dá s každým prohrát.

V Chebu je dvoudráha, takže se chodí po jednom hráči z každého týmu, to jen pro méně znalé příznivce našeho sportu. Start utkání obstarala z naší strany mladá naděje Slovanu Pavlína Stašová, která již v minulém kole, kdy debutovala mezi dospělými, předvedla dobrý výkon, moc nechybělo a odnesl to matador kuželkářských drah Jarda Patkaň. Za domácí se na startu ujal Daniel Hussar, kterého v 61 hodu střídal Vladimír Krýsl. Pavlínka se soupeřem hned od začátku nemazlila a v plných mu nadělila pěkných 14 do trika. Další plus potvrdila v dorážce, kdy přidala 28 klacků. No, moc pěkný úvod na úvod. Pavlínka pokračovala v dobrém výkonu v dalších plných, které bere o 5 kuželek. Dorážka už byla o něco horší a střídající hráč ji vyhrává o dvě kuželky. Celkově naše hráčka bere dva body za přesvědčivou výhru.

Druhým, respektive druhou ve frontě byla Jaruška Chlupová, ta se střetla s Janem Adamem. I zde naše hráčka předvedla velmi dobré plné a dostala se do plusu 10 kuželek. Dorážku měli oba stejnou, takže zůstalo u +10. Druhou část zvládl o devítku lépe v plných domácí. Dorážku po zlepšeném výkonu bere Jaruška. Celkově dráhu prohrála o jediný klacek, z úvodní 50 bylo v plusu 10, takže výhra a dva body domů.

Třetí ženou v našem výběru byla Hedvika Besedová, na domácí straně muž Pavel Schubert. Plné začal lépe domácí borec. Náskok deseti klacků udržel i v dorážce, kde přidal ještě devítku. Hedvika nezahrála špatně, jen chybělo něco kuželek v plných. Druhá padesátka byla v plných parádní a domácímu nadělila 14, čímž stáhla náskok na 5 kolků. Bohužel dorážka nevyšla vůbec a Pavel využil tohoto zaváhání a přesvědčivě bere dva body.

Na straně Slovanu se na dráhy dostal tradiční dotahovák Marcel, který byl vlastně v obležení dam. To se mu to hraje 😉 . Pavel Feksa na straně Chebu se s Marcelem přetahoval o každou kuželku v plných, nebylo mu to nic platné, náš borec byl lepší. Dorážku předvedli oba hráči slabší, Marcel o jeden klacek lepší (62-63). Následující dráha, respektive plné pro sebe získal s přehledem Pavel, Marcel se v dorážce zlepšil, ale na rozjetého domácího hráče to nestačilo. Co je ale důležitější, náš borec udržel těsnou výhru o dvě kuželky, což v konečném součtu znamená výhru a důležité body do tabulky.

Výhra posunula družstvo na 5. místo, do klidnějšího středu tabulky. Pavlínka předvedla v tomto utkání, že se opravdu stává naší mladou nadějí. Její první vítězství je pro ni jistě velkou vzpruhou do dalších bojů.

5. kolo Cheb D-Slovan C
5. kolo Cheb D-Slovan C

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *