Jasná výhra a nový rekord drah!

V předešlém kole jsme tak trochu smolně a po kvalitním výkonu prohráli v Přelouči s týmem SDS Sadská. V tomto utkání, jak je psáno v jiném článku, rozhodli o svém vítězství hráči Sadské až v samém závěru. Tento nezdar bylo nasnadě napravit a kde jinde nežli na domácích drahách, kde jsme již v prvním domácím střetnutí atakovali rekord drah. Jak vše dopadlo, budete-li pokračovat ve čtení, zjistíte to.

V utkání 4. kola jsme na domácích drahách přivítali tým Bohušovic. Vedoucí udělal dvě změny a to, místo Funa nasadil Martina a místo mě, nasadil sám sebe 😀 . A nyní k samotnému utkání. Jak je vidět z tabulky, nemáme body na rozdávání, proto bylo důležité tento duel nepodcenit z žádného důvodu. To se podařilo nadmíru splnit, ba překročit.

Martin s Tomášem se ujali zahájení utkání, soupeř ve složení Milan a Lukáš nastoupili za hosty. Mates začal dobře a v plných se mu do 11 hodu dařilo, pak přišel útlum, čehož využil Milan. Útlum pokračoval i v dorážce a hostující hráč získal náskok. Náš borec se snažil, ale střídal pěkné okamžiky s horšími a Milan ty horší neměl ani v této části a připsal si další bodíček. Třetí dráha se Martinovi dařila a v plných stáhl několik kuželek z náskoku. V dorážce pokračoval ve zlepšeném výkonu a získal dráhu pro sebe. Mates bojoval, ale na poslední dráze se mu jednoduše nevedlo, opět se střídaly lepší chvilky s horšími. Milan získal poslední dráhu pro sebe a hlavní bod pro tým. Tomáš v předchozím kole na půdě Sadské (Přelouče), předvedl kvalitní výkon a chtěl to nyní minimálně zopakovat. Proti Lukášovi začal, jak z partesu a v plných získal náskok 22 klacků, který v dorážce navýšil o dalších 16 kolíků. Druhý plán byl pravý opak. Náš borec jej sice vyhrál, ale hra se najednou přestala dařit a Tom se trápil. Ulice, jako by byla zakletá. Třetí dráha už byla značně lepší, hlavně v dorážce si domácí hráč napravil chuť a dráhu s přehledem bere pro sebe. Už bylo jasné, že hlavní bod přistane na naší straně, ale ještě zde byla poslední dráha. Tomáš se v plných trápil a Lukáš je bere o dva klacky. Dorážku měli oba hráči shodnou, takže bodíček na stranu Lukáše. Důležitý je ten hlavní bod, který přistál na straně Slovanu.

Prostředek už patří Láďovi, kterého doplnil Pája Luňák. Bohušovice postavili na dráhy Láďu Šourka a Radka. Náš začal velmi dobře, ale před koncem plných přišly dva horší hody a hostující hráč dokázal vyhrát dva klacky. V dorážce náš Láďa zabral a nedal hostu vůbec žádnou šanci. Stáhl ty dva klacky a přidal dalších 35 kuželek. Další plné byla paráda a bohušovického hráče přitlačil k zemi (104-82). Dorážka ale nevyšla dle představ, náskok mohl být mnohem vyšší. Třetí třicítka, plné normál, ale parádní dorážka, další ranec k náskoku. Na poslední dráze se hostující hráč našeho držel a ten ji bral pro sebe o 4 kuželky. Celkem do plusu Láďa nahrál 111 kolků. Pája po dvou kolech, kdy nehrál utkání se se svým soupeřem rval od začátku. Plné plichta, dorážku bere Radek o 8 kuželek. Druhá dráha byla stejná, jak první. V plných boj a každou kuželku, nakonec další plichta. Dorážku tentokrát bere Pája a tím pádem dráhu. Aby toho nebylo málo, také následující třicítka byla bojem o život a kuželky. Plné remíza. Tato dorážka vyšla lépe hostujícímu borci a bod letí na jeho stranu. V posledním dějství nastala změna. Luňák vyhrál plné a bere i dorážku. Jak probíhal celý duel, tak také skončil. Remíza s velkým R. V tomto případě asi zasloužená dělba bodů.

Na řadu přišel dotahovácký tým V+V, nebo také K+V. Hosté nasadili Tomáše s Jirkou.  Karel ihned v úvodu nasadil drtivé tempo, kterému Tomáš nestíhal. Škoda jen, že našemu hráči nevyšla dorážka, mohl být rozdíl v úvodní třicítce vyšší. Další plné a mírné zhoršení. Jenže dorážka paráda a nahráno dalších 53 klacků. Další zvolnění, které pokračovalo i v dorážce, přesto Karel získal dráhu a tímto i hlavní bod pro tým. Poslední dějství už bylo opět ze strany našeho hráče takové, jaké si přejeme my, ale také Karel sám. Velké navýšení již velkého náskoku. Celkem plus 112 kuželek. Venca také začal velmi dobře a získaný náskok z plných využil v dorážce, kde prohrál dvě kuželky, bodíček pro Vencu. Následovala nejhorší dráha našeho borce, přesto neprohrál o moc, jen 7 kuželek. Předposlední plán byl mnohem lepší a když přidal Venda i pěknou dorážku, připisuje další bodík na domácí konto. Vše měla rozhodnou dráha poslední. Tu domácí načal lépe už v plných. Dorážku si ohlídal a bere tak hlavní bod pro Slovan.

V tomto utkání jsme předvedli velmi dobrý týmový výkon a nedali jsme tak hostům žádnou šanci k zisku bodů. Rovněž nově utvořený rekord drah po rekonstrukci kuželny naznačuje sílu našeho mužstva, které před sezónou posílil mladý hráč Láďa Urban. Už první domácí utkání napovědělo, že dosavadní rekord, který měl hodnotu 3333, my porazili 3331 kuželek, by mohl brzy padnout. To se podařilo nyní výkonem 3368 kuželek. Věřím, že z naší strany to není poslední překonání rekordu drah.

4.kolo Slovan A-Bohušovice
4.kolo Slovan A-Bohušovice

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *