Nový Bobík a prohra v Kosmonosech

Už delší dobu jsme se mezi sebou bavili, že by bylo super, kdyby bylo větší vozidlo na delší cesty, které ve 2. lize jsou. Ani ne tak kvůli nám, kteří máme normální vzrůst, ale kvůli těm dlouhánům 😀 , jež jsou v našem týmu. Jaké bylo překvapení, když na srazu k utkání s Kosmonosy, byl na parkáči připraven nový BOBÍK, jenž je opravdu velmi pohodlný, prostorný a v neposlední řadě také pěkný. Šéfe díky.

Takže jsme nasedli do Bobíka a jali se jet směr Kosmonosy. Pán velkomožný a řidič jel tentokrát přes Chomutov. Důvod byl jednoduchý, na Prahu jsou semafory, které zbytečně zdržují. No, v druhém případě také něco bylo, ale zdržení nebylo bůhví jaké. Po cestě jedna káva a drobné občerstvení a hup, už se přijíždělo na parkoviště u sportovního areálu, kde se nachází kuželna. Parkoviště bylo nově zhotovené, takže se tam Bobíkovi líbilo.

A nyní k utkání. Jirka a Radek na straně domácích, Jarda a Tomáš u nás. Jaroušek začal úplně stejně, jako domácí, 86 plné. Jenže přišla dorážka a náš hráč byl lepší o dvě. Musím napsat, že se oba hráči docela mydlili o každou kuželku. Druhá dráha, zde Fun v plných exceloval a přehrál Jirku o 13 kolíků (93-106), škoda jen klasické dorážky, mohlo být na naší straně více kuželek. Třetí pokračování patřilo domácímu hráči, jenž v plných nahrál o 5 více, a protože se ani dorážka Jardovi nevedla, přidal ještě 4 klacky. V posledním dějství se oba hráči v plných trápili, náš o něco více. Dorážku předvedl velmi dobrou a získaný náskok Jirky, stahoval, jak se dalo. Na konci chybělo pouhých 5 kuželek, které rozhodly o bodu pro domácí. Tomáš s Radkem začali stejně, jak druhá dvojice. Plně remíza, dorážka z naší strany velmi dobrá a plus 15 klacků bylo zde. Poté VilTomoš ještě přitlačil na pilu a do plných přidal dalších 18 kuželek. Jenže kde se vzal, tu se vzal, nějaký nehodný skřítek, který tam jistě byl, mávl proutkem a Tomovi se přestala hra dařit. Dobře si otevřít, byl nadlidský úkol. Radek tohoto skřítkovo čarování využil a přehrál našeho hráče o tři kolky. Předposlední část byla opět o boji a možná i vůli. Plné plichta, v dorážce byl Tom lepší o tři kolky a důležitý dráhový bodíček byl tu. No a poslední třicítka, oba hráči začali slušně, domácí v plných lépe o 6, dorážku měli opět oba slušnou, domácí zase lepší o 7. Tomáš dokázal svůj náskok udržet o dva klacky. Uf to byly nervy.

Střed patřil dalším dvěma hráčům, když jeden z nich je mladý a druhý ještě mladší. Tomáš s Láďou, domácí Pavel s Jardou. Já jsem začal slušně a domácí hráč měl co dělat, aby mě v plných přehrál, podařilo se o tři klacky. Dorážku jsme měli oba solidní, on o jednu lepší. Následující třicítka byla bojem o každou kuželku, hlavně v plných, které beru o dvě (100-102). Přišla dorážka a otvírka je ihned zakletá, zase nějaký ten skřítek. Domácí hráč s přehledem bere dráhu a nahrál si slušný náskok. Následující plán zažívám muka, ne a ne se dostat do ulice, domácí hráč rovněž není v úplné pohodě, přesto plné bere. V dorážce mi najednou začala jít ulice (je to prostě divný, jak to) a stahuji jeden klacek. Bohužel už je rozhodnuto o hlavním bodu, který bere domácí za tři dráhy. Snažil jsem se hrát již na kuželky. To se mi dařilo v plných, no, opět ta zpropadená dorážka, ještěže nešla ani Pavlovi, alespoň jeden bodíček za dráhu a stáhnuto 8 kuželek. Láďa začal proti Jardovi parádně a v plných plus 22, v dorážce domácí stáhl tři kolíky. Pokračování v režii našeho borce, i když v plných se Jarda pěkně držel. Dorážka ze strany Ládi byla parádní a dalších 20 klacků do plusu. Na třetí dráze se Láďovi nevedou plné, v dorážce se zlepšil, bohužel domácí ji také zahrál dobře a bere bodík. Poslední plán a boj. Plné mínus jedna pro našeho, dorážka se Láďovi nevedla vůbec a domácí stáhl dalších 9 kuželek. Přesto náš hráč udržel kuželky na své straně a připisuje bod.

Poslední hráči měli rozhodnou bodech. Stranu domácích zastupoval Luboš s Tomášem, kterého po první třicítce střídal Dušan. Za nás nastoupil Martin, toho na poslední dráhu střídal Pája a Venca. Martin nezačal vůbec špatně, s domácím se docela prali o kuželky. Při dorážce přišla malá brzda na naší straně v podobě újezdů na jednu kuželku. Škoda, nebýt těchto fíků, byla dráha jistě naše. Nevadí, každý den není posvícení, a kdo tvrdí, že ano, tak lže :D. Poté Mates zabral a Luboš v plných nestíhal, osm kuželek staženo. Dorážku měli oba hráči stejnou, takže zůstalo u těch osmi. Další plán bitva, bohužel jen v plných. Martinovi se v tomto utkání prostě nevedlo, ať dělal, co dělal, jednoduše se nic nevedlo. Dorážka je toho důkazem a domácí bere dráhu. Na poslední plán vystřídal Matese Pája. V plných se docela prali, přesto je bere domácí. Následně Luboš předvedl super dorážku, která znamenala třetí bodík a celkově hlavní. Venca už dva týdny laboruje s rýmou, kašlem a jiným moribundusem, který jej limituje při hraní. Přesto začal slušně, ale domácí lépe o dva klacky. Pak přišlo něco, co asi nikdo nečekal, hlavně domácí ne. V dorážce předvedl Tomáš 10 fíků a byl konec snahy o bod na dráze. Venca ji bere o 34 kuželek a Tomáš je střídán Dušanem. Ten hned na své úvodní dráze předvedl solidní hru, hlavně v dorážce, kde přehrál Vencu o sedmičku. Další dráha a další boj do plných Vencovi bohužel na saduritu nesbíhala koule tak, jak je on, ale i mi zvyklí z desek. Toto chybělo hlavně v dorážce. Dušan toho opět využil a bere dráhu. Boj pokračoval a Venca se nechtěl vzdát, byť se mu moc nevedlo. Plné bere domácí, v dorážce se Venca zlepšil a přehrál Dušana celkem o 7 kuželek. Tak završil náš hráč hru výhrou.

Bohužel jsme i tentokrát ztratili body, které bylo možno získat, stejně tak, jako v předchozím utkání se Sadskou. Také jsme si neuvědomili, že máme o dost větší auto, a že se tam body vejdou v pohodě.

5.kolo Kosmonosy-Slovan
5.kolo Kosmonosy-Slovan

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *