Úspěchy mladých hráčů Slovanu na MČR 2023

V soutěžním ročníku 2022/2023 založil náš oddíl nové družstvo D, ve kterém se představili naši mladí hráči. Většina z nich začala s tréninkem minulé léto a již se jeden z nich dostal na MČR dorostenců. Tím jedincem, ale ne jediným borcem je Lukáš Zeman. Dalším mladíkem, o něco mladším než zmíněný Luky je David Hlaváč, který koulí ještě v kategorii žáků a letos se probojoval na MČR své kategorie.

Začnu tím mladším z výše uvedené dvojice. David Hlaváč se probojoval do závěrečných bojů MČR 2023, které se konaly na velmi pěkné kuželně KK Jihlava. Náš mlaďas se první hrací den uvedl 13. místem v disciplíně na 100 HS slušným výkonem 402 poražených kuželek. Do Top 10 mu chybělo pouhých 6 kuželek. Následující den se konala disciplína sprint. Zde předvedl David své kvality a získal stříbrnou medaili. Postupně vyřadil Martina Jirečka 2:0, který obsadil předešlý den 4. místo výkonem 440 kuželek. Následně (čtvrtfinále) stejným poměrem přejel Vojtu Majera, ten obsadil 5. místo výkonem 434 kuželek. V semifinále se střetl s Davidem Ševčíkem, ten byl na 8. místě výkonem 426 kuželek. Zde musel na řadu přijít rozhoz na druhé dráze, který David zvládl 8:7 a zajistil si postup do finále sprintu. O zlato se utkal s Jakubem Neuvirtem. Až ve finále našel David svého přemožitele v poměru 2:0. David si svou parádní jízdou vybojoval krásnou stříbrnou medaili. Gratulujeme!!!

V kategorii dorostu jsme měli želízko v ohni v podobě Lukáše Zemana. Jak uvádím na jiném místě v článku, Lukáš hraje kuželky zhruba rok a ejhle, hned v první sezoně se probojoval na MČR do Poděbrad, kde zanechal velice silnou stopu. V úvodním dnu po parádním výkonu obsadil 4. místo. Od stříbra jej dělila pouhá jediná kuželka. Musím to tu napsat, ta chyběla, když Luky ujel existencem na poslední dráze. Luky, nevadí i tak se jedná o super výkon, který měl hodnotu 578 poražených kuželek v disciplíně 120 HS. Musím také zmínit, že Lukáš měl druhou nejlepší dorážku ze všech 32 účastníků. Druhý den se na úvod sprintu střetl s duchcovským Davidem Horákem, který mu nedal moc šancí a zvítězil 2:0. Lukáši Gratulujeme!!!

Oba mladí borci udělali pěknou reklamu našemu kuželkářskému oddílu TJ Slovan Karlovy Vary a my jim přejeme do dalších kuželkářských let, ať to padá a děkujeme.

výsledky žáci, výsledky dorost

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *