Zasloužená výhra ve Kdyni

Jarní boje o ligové body pokračovaly i tuto sobotu, kdy se uskutečnilo již 16. kolo. My zajížděli do Kdyně, kde se s tamním týmem střetáváme docela často. Tentokrát jsme se dostavili v roli mírného favorita, ale hlavně díky tomu, že jsme okupovali 1. místo tabulky. Jenže Kdyně byla hned za námi na místě druhém. Dělily nás pouze tři body. Když to tedy vezmu kolem a kolem, favorité jsme nebyli. Také se nám nepovedla dvě předcházející kola, ze kterých máme pouhý bod. Na vinně byly špatné výsledky prvních čtyř hráčů, kteří nastoupili před našimi zlatými dotahováky.

Než začnu psát o odehraném sobotním střetnutí s Kdyní, přidám ve zkratce informace o 14. a 15. kole. Ve 14. kole jsme zavítali do Poděbrad. Zde mají azyl hráči Tehovce. Kuželna je vcelku padavá, ale nám to stejně nepomohlo, protože první čtveřice našich hráčů zahrála dost pod své možnosti. Domácí naopak úvod zvládli skvěle a získali si náskok, jak bodový 4:0, tak kuželkový 209. To byl náskok, který se vesměs nedá stáhnout, pokud dohrají všichni. Tento náskok bohužel nedokázali stáhnout ani naši dotahováci, kteří dělali, co jen šlo k zisku alespoň bodíku za remízu. Dohromady dokázali ubrat 162 klacků, což je opravdu dílo. Bodík však žádný nebyl. My ostatní jim ale za to moc děkujeme.

zápis

Další nepovedené utkání první čtveřice proběhlo následující týden, kdy jsme v rámci 15. kola přivítali na domácích drahách tým Červeného Kostelce, který se nacházel na třetím místě tabulky. I tentokrát se jednalo o velmi důležité utkání. Sakra fix, opět úvodní čtverka nezískala ani bod. Výkony opět byly hluboko pod možnosti této čtyřky. Tentokrát se ovšem Vencovi s Tomášem podařilo náskok 115 kuželek stáhnout a k tomu ještě přidat dalších 60 klacků na naši stranu. Tímto obratem zařídili remízu a po tak nepříznivém průběhu střetnutí i velice cenný bod za remízu.

zápis

Nyní se již dostávám k právě odehranému střetnutí ve Kdyni. V tomto utkání se náš vedoucí Pája rozhodl, že přeháže celou sestavu. Co slíbil, to také splnil. S tou špatnou hrou se přeci musí něco udělat. Dotahovácké duo se rozdělilo, střed se také prohodil a úvodní pár rovněž. Tak a pusťte se do toho pánové. O start se postaral Láďa spolu s Tomášem P., Kdyně nasadila Jirku a Pepu. Náš hráč sice získal pouze půl bodu za remízu na třetí dráze, ale moc nechybělo a mohl získat nad Jirkou výhru. Dvě dráhy 2 a 4 skončili rozdílem dvou respektive čtyř kuželek. Jediný větší rozdíl nastal hned v úvodu a to o 11 kuželek. Láďovi se moc nevedla hra do ulice v dorážce, což byla škoda, protože vcelku dobře dorážel dvojice, ale bez dobrého otevření je to málo. Přesto se soupeře držel a snažil se nahrát, co možná nejvíce kuželek. Tomáš měl v tomto duelu trochu štěstí, že domácí Jindra neměl vůbec svůj den. A proč měl náš borec štěstí? Neskutečně mu klouzaly koule, což u něho není zvykem. Bylo vidět na hře, že s koulí “více mlátí” o zem a hra byla nepřesná, čehož jsou důkazem újezdy, které měl čtyři. Stejně jako Láďa však bojoval a podařilo se mu získat všechny dráhy pro sebe a tím celý bod pro tým. Stav 1:1 +28 kuželek.

Bylo potěšující, že první dvojka získala bod a nahrála kuželky do plusu. Hned se lépe dýchá a hraje těm dalším. Tomáš (já) jsem se utkal s Viktorem a Radek, kterého jsme si půjčili z béčka, koulel proti Filipovi. Nezačal jsem proti favoritovi vůbec špatně a první půlku jsme si bodově rozdělili. Viktor však nahrál něco do plusu. Druhá polovina byla z mé strany o dost horší a tak jsem se snažil držet, co možná nejmenší rozdíl kuželek. To se vesměs podařilo a dokonce jsem získal dva dílčí body. Radek kromě druhé dráhy, která mu vůbec nešla do plných ani dorážky, získal zbývající tři a tím také veledůležitý bod pro tým. Rovněž nahrál 36 kuželek. Když já ztratil 24, byli jsme v součtu v plusu. Stav 2:2 +40 kuželek.

Plus 40 klacků, to dotahovácííí dlouho neměli. Byl to pro ně vesměs luxus 😀 . Zdenda měl kromě jedné nevyvedené dráhy zbylé tři dost vyrovnané a tím si zajistil nad Jirkou hodně důležitou výhrou. Domácímu hráči vůbec nešla poslední dráhy a náš borec toho řádně využil k nahrání dostatečného množství kuželek. Plán před tím totiž skončil plichtou a tím pádem mohl vyhrát, kterýkoli hráč z této dvojice. Lépe to zvládl Zdeněk a bod byl doma. Jak na tom byl Venca? Dvěma slovy hodně dobře. Od počátku nedal Jindrovi žádnou šanci a vesměs ani naději, že by mu přenechal nějaký dílčí bod natož bod hlavní. Ono se proti Vencovi opravdu špatně hraje. Náš hráč podtrhl svým výkonem 619 kuželek celkově dobrý výkon celého týmu.

Konečně se podařilo úvodní čtveřici získat nějaký ten bod, tentokrát konkrétně dva, což bylo super. Také se podařilo nahrát do plusu 40 klacků. To vše dotáhla závěrečná dvojice do vítězného konce a my mohli zvednout ruce a jásat. Výhra nám zajistila větší odstup v tabulce právě od Kdyně, která má utkání k dobru s Táborem, jenž odehraje 7. 4. 2023. Dalším velkým pronásledovatelem je Červený Kostelec, který doma s přehledem přehrál tým Lomnice 7:1 o 255 kuželek a upevnil, respektive opět přeskočil Kdyni na druhé místo. Hostující tým však nezahrál vůbec špatně a hráči měli vyrovnané výkony.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *