Náš dům, náš hrad

V domácím prostředí se nám v tomto ročníku 2. KLMA daří. Máme tři velice kvalitní borce, kteří předvádějí opravdu super výkony a silně napomáhají tomu, když některý další hráč zahraje o něco hůře. Dnes jsem si myslel, že bychom mohli opět navýšit rekord drah. Martin a já jsme pro to udělali maximum (510, 520), ale zbytek tak nějak zaostal. Myslím si, že by měli kluci trochu více potrénovat.  😀

V jakékoli soutěži je důležité, aby domácí prostředí bylo nedobytné, pak se dá uvažovat o dobrém umístění v tabulce. Musím napsat, že nám se prozatím daří soupeře na domácích plánech přehrávat, což je důležitý základ úspěchu. Nejinak tomu i v dnešním utkání s Kdyní. Je mi trochu líto, že zrovna Kdyni jsme porazili takovým rozdílem.

A jdeme na to.

Mates, jak píšu výše, udělal vše pro překonání rekordu, bohužel zbytek týmu, tedy kromě mě, ho nepodpořil  😆 . Jeho soupeřem byl velmi ostřílený kuželkář Viktor. Hnedle na úvod uvedu, že se Martinovi vůbec nevedlo, ulice byla dnes zakletá a horko těžko se do ní dostával. Když jej nepodržela ani dorážka, prohrává první dráhu o 33 klacků. Ani druhá třicítka nebyla dle představ našeho borce, přesto dokázal z manka stáhnout 14 kuželek. Po přesunu na další dráhu hráli oba hráči pěkně. Mates byl v ulici, ta ho šidila. Viktor celkově předváděl parádní plné, dorážka byla ale slabá. Plné 90-102, v dorážce se náš hráč snažil náskok stáhnout, ale vůbec se mu se nedařilo otvírat ani dorážet figury. Přesto stáhl 4 klacky. Poslední dráha byla notně podobná těm předchozím. Plné se opět Mates zlepšil, na hostujícího hráče to bylo málo 92-109. Dorážku předvedl domácí hráč o devítku lepší 52-43. Tomáš se do Davida pustil hned od začátku. Získával náskok každým hodem a v dorážce potvrdil svou dominanci na první dráze, kterou bere o 23 kolíků. Ve stejném duchu pokračoval náš borec na druhé dráze. Do plných si vytvořil parádní náskok 18 kuželek. David v dorážce zabral a podařilo se mu stáhnout 8 klacků. Druhá půlka nezastihla Toma v nejlepším rozpoložení. Plné se moc nevedou, spousta prostředků, dorážka taky nepatří mezi nejlepší. Jenže hostující hráč hrál mnohem hůře. Tomáš vesměs v klidu nahrál dalších 25 kolků. Poslední dějství přineslo  zlepšení hry do plných, na druhou stranu to VilTomoše okrádalo. David je bere o klacek. V dorážce domácí hráč zabral a přehoupl misku vah na svou stranu. Získal všechny dráhy pro sebe a hlavní bod pro tým.

Střed obstaral Láďa a moje maličkost. V plusu bylo na naší straně 31, body 1:1. Láďa proti Pepovi začal suverénně, ulice držela, jak přibitá, bohužel trochu šidila. Přesto pěkných 99 +9. Dorážka sice nebyla úplně nejhorší, ale nedařilo se dorážet figury, převážně na levé straně. Nevadí, dráhu stejně získal pro sebe s pěkným náskokem 21 klacků. Do začátku super. Pokračování nabídlo parádní podívanou, Láďa pokračoval v plných do ulice, která zase šidila (dneska pech), přesto 98 je pěkný. Soupeř se trápil každým hodem, ulici ne a ne trefit 77. Dorážka tentokrát byla ze strany domácího borce bez chyby. Pěkná ulice a hlavně, nešidila. Figury vesměs také na jedničku, dráha 165-119. Náskok krásně narůstal. To bylo jen dobře, protože druhý domácí hráč hrál špatně. Třetí dráha, solidní plné. V dorážce se moc nevedlo, ale Láďa dokázal soupeře porazit o dalších 6 klacků, celkem o 7. Poslední třicítka byla koncert, alespoň, co se plných týče. Ulice jedna, jak druhá i třetí, no, tak i čtvrtá. Jenže Pepa se nedal zahanbit a Láďu pěkně proháněl 102-96. Zase ta dorážka, náš borec si otevře, ale levá strana se jednoduše nedaří zavírat. Nevadí, do plusu 26 na dráze stačí. Celkově domácí hráč nahrál parádních 591 a Pepovi nadělil rovnou 100. Na druhém konci kuželny se konal souboj Kužela (mě) s Tomášem. Abych si udělal malé alibi, Tomáš se stal nejlepším hráčem hostí v tomto utkání. Mám pech  😉 . Nezačal jsem úplně špatně a v plných prohrávám jen o 4, faktem je, že mě to šidilo, jak sviňa. V dorážce jsem si vůbec neotvíral a ani netrefoval figury, čehož soupeř využil a získal náskok 13 kuželek. Druhá část byla o poznání lepší. V plných jsem Tomášovi značně utíkal, trefoval jsem krásně ulici a ta dávala, škoda, že ne také devítky. Hned na úvod dorážky srazil hostující hráč dvě hrcky za sebou a hned se přiblížil na dostřel. Bojovali jsme o každou kuželku. Tomáš přidává během hry další devítky. Dokázal jsem jeho nápor odrazit a solidní dorážkou 59 udržet dráhu. Tomáš zahrál parádně 72. Poté opět nastal můj totální útlum. Dráha 112 si nezaslouží jakýkoli komentář, no, ani ne tak dráha, jako moje hra nehra. I když soupeř hrál také prd, dokázal mi to nandat o 10. Poslední třicítka už byla křeč. Hlavně, když mě to kradlo, jak mohlo. Tomáš mi s přehledem dává dalších 20 do trika a bere hlavní bod.

A na řadě jsou poslední borci. Na naší straně V+V, za hosty J+J. Venca-karel se s tím od začátku nemazlil. Nasadil smrtící tempo, které Jirka vůbec nestíhal. Plné 97-77 +20, dorážka byla mnohem vyrovnanější. Hostující hráč se našeho držel, jak klíště. Rozdíl pouhé dvě kuželky. Další plné ještě lepší. tentokrát se Jirka držel mnohem lépe, přesto Venca nahrál 11 do plusu (102-91). V dorážce se trochu přestalo dařit, otvírka nebyla to pravé ořechové, dorážení bylo lepší. Vedle to bylo naopak. Nevedlo se v dorážce vůbec nic, dalších 34 doma. Třicítka předposlední přinesla jednoznačnou záležitost našeho borce 95+62, Jirka 78+35. V posledním dějství se hostující hráč zvedl a Vencu trochu více potrápil 103-93, 54-50. Venca jednoznačně deklasoval svého soupeře o více jak 100 kuželek. Venca na vedlejších plánech si s Jindrou rozdělil role. První půlku Venca, druhou Jindra. Ani na jedné dráze to nebylo pro jakéhokoli hráče jednostranná záležitost, vždy se jednalo o pěkný boj. Náš hráč začal svižně, plné bere o 5 a dorážku o 2 kuželky. druhé plné byly lepší, sice jen o dva klacky, ale soupeři se moc nepovedly 86. V dorážce už to byl boj, nevedlo se ani jednomu. Jindra stáhl jednu kuželku. Následující třicítka začala pěkným soubojem, oba hráči se tahali o kuželky, jak malé děti o čokoládu. Plné remíza. Boj na život a na smrt pokračoval i v dorážce. Kluci se snad domluvili, že nás budou takto týrat. Jindra bere dorážku o klacek a tím i celou dráhu. Čekalo nás rozuzlení zápletky. Náš borec začal kvalitně. Ulice docela držela, jen to trochu šidilo. Venda je bere v poměru 93-80. Říkáte si 13 kuželek, to se jen tak neprohrává. Opak byl bohužel pravdou. Jindra zabral a Vencovi se přestalo dařit. Přesto náš hráč udržel celkové kuželky na své straně a bere hlavní bod. Uff, to byly nervy.

Jak píši výše, myslel jsme si, že by mohl padnou nový rekord drah, bohužel, jen Mates a já jsme do toho dali vše, zbytek týmu si bude muset sáhnout do svědomí a trochu více potrénovat. Příště nám to třeba vyjde. nyní je týden volný, který je věnován krajským soutěžím jednotlivců. Slovani, makejte, bojujte, trhejte a postupte.

 

 

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *