Úkol zněl jasně, klidná záchrana, splněno!

Před touto naší první sezonou v 1. KLM jsme si stanovili jasný cíl. Klidnou záchranu soutěže, což znamená, nehrát v posledním kole o všechno, ale být již v klidu. Tento cíl se nám podařilo splnit v utkání s týmem CB Dobřany na jejich drahách dvě kola před koncem soutěže.

Do Dobřan jsme odjížděli s cílem předvést dobrou hru a pokusit se o vítězství, i když o to se snažíme v každém utkání. Tentokrát bylo důležité myšlenky a cíl uskutečnit, hlavně z důvodu klidného udržení soutěže. Posledních několik zápasů nebylo z naší strany úplně ideálních, přesto jsme doufali a věřili, že by se nám mohlo podařit zlomit tuto neideální formu a zlepšit se. To se nám vcelku podařilo. Jen Ráďa, který je po několika nočních a přeházeném rytmu spánku, trochu zaostal. To však nevadí, v týmu je nás více a když je tým, hraje jeden za každého a každý za jednoho.

Utkání nebylo vůbec jednoduché a my dobře víme, že tým Dobřan je velmi kvalitní.

Sestava se tak trochu vrátila do starých kolejí, kdy dotahovácké duo tvořil Tomáš s Vencou, já většinou nastupoval uprostřed a nyní mi parťáka dělal Peťan, a úvod byl na Zdeňkovi s Ráďou.

A jsme u startu utkání. Zdenda s Radkem vzali koule do svých rukou a začali koulet. Za domácí byli na plánech Michal s Martinem. Zdenda, který byl nedávno na noční směně 😀 (vyjel v 16:00 a doma byl v 18:00 hodin tentýž den) se jal koulet vcelku dobře, přesto do plných ztrácel 12 klacků. Dorážka byla lepší domácího, ale chyběly 4 respektive 5 kuželek, které by znamenaly bodík. Od druhé vskutku zabral a nenechal Michala čichnout k dráhovému bodíku, byť na druhé dráze to bylo jen o 6 kuželek, na dalších byl rozdíl razantnější. Touto zlepšenou hrou dokázal Michala přehrát o 49 klacků a výkonem 620 poražených kuželek vytvořil svůj osobní rekord. Tak teda gratuluju, když jinak nedáš 😀 😉 . Radek, který, jak píši výše, byl po několika nočních a měl docela rozházený spánkový rytmus, a musím napsat, že to na něm bylo vidět, nezačal dobře a první dráhu prohrál o devítku. Na druhé se mírně zlepšil, ale Martin předvedl super dráhu a nad Radkem nahrál 41 kolíků. Našemu hráči nevyšla vůbec dorážka. Následně se oba hráči docela trápili v plných. O něco málo byl lepší Radek. Dorážka však opět nešla a domácí hráč toho využil a získal dráhu pro sebe o jedinou kuželku. Na dráze poslední se oba hráči viditelně zlepšili ve hře do plných, ale následně také do dorážky byl vidět zajímavý boj, který vyhrál Martin. Stav 1:1 -17 kuželek.

Po úvodních dvojicích byl stav vcelku vyrovnaný a vše bylo stále otevřené.

S Petrem jsem se na dráhy postavil také já (Tomáš), domácí nasadili rodinné duo otce se synem Pepa mladší a Pepa ještě mladší 🙂 . Petr s Pepou začali trochu vlažněji, přesto byl k vidění solidní souboj se šťastnějším koncem pro domácího, který dráhu bere o 4 kuželky. Poté náš borec zabral, hlavně v dorážce, kde získal 9 kuželek, když pouhou jednu ztratil v plných. I tentokrát byl boj o každou kuželku. Další dvě dráhy vyzněly lépe pro Pepu, který hlavně v plných Petra přehrál celkem o 37 klacků. V dorážce se Petr snažil a mírně náskok stahoval, k vítěznému konci to však nestačilo. Já nastoupil proti nejmladšímu a velmi nadějnému účastníku střetnutí Pepovi nejml. Pepu jsem na první dráze po pěkném boji přehrál do plných o 4 kuželky. V dorážce jsem hrál velmi špatně a domácí hráč toho využil k zisku dráhy. Na druhé dráze byly plné opět moje. Soupeř v dorážce začal můj náskok stahovat, tentokrát jsem ji však nezahrál špatně a dokázal o klacek vyhrát. Druhá polovina byla v mé režii, převážně do plných, které jsem měl vskutku dobré. Domácí hráč se do plných trápil, čehož jsem využil a dotáhl duel do vítězného konce. Stav 2:2 +6 kuželek.

 

Tento stav byl v našich očích o malinko přívětivější, ale věděli jsme, že Tomáš s Vencou neumí moc hrát, když nastupují a mají kuželky k dobru 😀 😆 😈 😛  .

Domácí však nasadili duo, které není neznámé a jedná se o velmi kvalitní hráče, pro které není až takový problém porazit 600 kuželek. Tomáš dostal Lukáše, Venca Jirku. Tom s Lukášem předvedli na první dráze velmi slušné výkony a pěkný souboj o každou kuželku. Tento boj o dráhu vyhrál domácí hráč o celé dvě kuželky, kdy hlavně v závěru dorážky urval kuželky na svou stranu. Druhá třicítka se nesla v podobném duchu. Tentokrát plné prohrál Tomáš  o devítku. V následné dorážce dokázal stáhnou dva kolky, což k bodu nevedlo. Oba hráči točili s nahranými více, jak 300 kuželkami. Třetí plán vyhrál ten, kdo byl lepší do plných a tím byl náš borec. Dorážku měli hráči totiž shodnou. Tom tak z náskoku 9 kuželek stáhl osm. V posledním dějství bylo o co hrát. Domácí vedl na dráhy 2:1 a k dobru měl jednu kuželku. V plných náš hráč na Lukáše nestačil, ten je zahrál opravdu dobře (107-92). V dorážce Tom trochu zpřesnil hru do uličky a začal náskok stahovat. Na domácího hráče to bohužel nestačilo a bod zůstal na jeho straně. Venca začal proti Jirkovi, jak z partesu. Plné i dorážka super a bylo z toho 173. Naopak domácímu se vůbec nevyvedla dorážka. Náš borec tak získal krásný náskok 42 kuželek. Druhá třicítka byla ze strany Jirky mnohem vydařenější, hlavně, co se dorážky týče.  Plné byly na straně Venci. Po této dráze, kdy domácí hráč stáhl 11 klacků to vypadalo, že se odehraje souboj na ostří všech koulí. Třetí třicítka byla tak trochu o trápení obou hráčů, kteří se přetahovali o kuželky, jak děti o hračky na pískovišti, tedy jestli dnes ještě děti na pískoviště chodí. I ta vyzněla o celé dva klacky pro Vencu, který měl k dobru 33 kuželek a na dráhy byl stav 2:1. Závěrečná dráha se opět nesla ve znamení boje a to hlavně v plných, kdy každý chvilku tahal pilku. Venca dva klacky vyhrál a vše následně dokonal v dorážce, když přidal dalších deset. Byl konec a my mohli zvolat sláva, body vezeme domů a liga zachráněna.

I když se více méně celou sezonu nacházíme v horní části tabulky, přesto po odskočení dvou největších favoritů soutěže Hořic a Zábřeha se dalších 6 týmů pohybovalo v relativně malém bodovém rozpětí. Tudíž byla každá výhra nesmírně důležitá k udržení soutěže. Po tomto vydřeném vítězném střetnutí se udržení stalo skutečností.

zápis, zpravodaj

 

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *