Třetí utkání doma, třetí výhra

Venku se nám prozatím nedaří získat nějaký ten bod a ze tří utkání venku, máme nulu. Na obrácené straně vesmíru, tedy v domácím prostředí jsme 100 %. V Sadské a Kosmonosech jsme byli velmi blízko zisku bodů, bohužel, ten poslední krůček nám vždy chyběl. Na domácích drahách se nám daří soupeře porážet o hodně kuželek, což je pozitivní.

V rámci 6. kola nám los určil tým Rychnova nad Kněžnou. Kluci dorazili tak akorát a mohlo se jít koulet. Luňák provedl jednu větší změnu, takovou, že mě postavil na úvodní hvizd s Tomášem P. takže dva Tomové na startu. VilTomoš koulel proti Oldovi. Začátek se našemu borci vyvedl pěkně. První dráhu bere s přehledem o pěkný balík. V plných získal 6 klacků a dorážka přinesla dalších 27. Druhá část bylo vesměs to samé, pouze s tím, že ji Olda zahrál o dost lépe nežli úvod. Třetí dráhu Tom polevil a soupeř získal bodík a stáhl 5 kolíků. Ani v posledním dějství se Tomovi moc nedaří, plné bere o pět, dorážka přinesla plichtu. Bodík pro nás a hlavní taktéž. Já (Kužel) jsem se střetl s Petrem. Moje hra byla velice špatná a hostující hráč toho náležitě využil, aby stáhl vše, co VilTomoš pracně nahrál. Takže na body 1:1 na kuželky +0-.

Prostředek byl sestaven z Ládi a Luňáka, hosté Matěj s Romanem. Láďa měl začátek jako z partesu a Matěj nevěděl, kam dřív skočit. Plné (106-95), dorážka (51-36). Druhou třicítku náš borec malinko ubral v plných, v dorážce naopak přidal. Třetí dráha, přidán plyn a super plné 105, jenže dorážka, jako když utne horší. Přesto klidný zisk dráhy o 28 kuželek. Konečný plán solidní plné s velmi dobrou dorážkou znamenají klidný bodíček, a hlavně hlavní bod a kuželky +83. Pája proti Romanovi začal slušně a po těsné výhře bere bodík, když měl lepší plné, ale horší dorážku. Další dráha byla opakem první, horší plné, lepší dorážka a opět těsná výhra dráhy. V následující třicítce se strhl pěkný boj. Kluci se v plných přetahují o každý kolík. Dorážka se našemu hráči nepovedla, také zásluhou 4 újezdů, škoda. Poslední plán měl přinést rozuzlení. A přinesl. Zase velice pěkný boj a každou kuželku, klukům se moc nevedlo, o to byl souboj zajímavější. V dorážce si ani jeden pořádně neotevřel. Pájovi chyběly tři kuželky na výhru.

Poslední duo, naše Véčka, hosté David s Jakubem. Karel začal velmi slibně a vypadalo to na lehkou záležitost. Přišla dorážka a šlus. Dráhu sice bere pro sebe, ale z náskoku 16 klacků bylo jen 5. Poté boj, jak o život. Plné plichta, dorážka patří o tři kolíčky našemu borci, důležitý dílčí bodík. Třetí dráhu přišla obleva, tedy poleva, ne, sakra Karel mírně povolil a David bere dráhu pro svůj tým. Posledních třicet hodů. Kdosi z diváků zvolal, musíš zahrát tolik a tolik a vyhraješ pívo. Karel hlas z hůry vyslyšel a začal hrát tak, jak jsme zvyklí. Plné 103, dorážka 54, dráha pro Karla a hlavní bod také. Venca K. rovněž začal pěkně a bere plné, dorážka bída s Jakub využívá jeho zaváhání. Pak přišlo něco, co se až tak často nevidí. Ne, že by náš hráč zahrál super numero, pěkně dráhu otočil ve svůj prospěch. Plné (80-106), dorážka (62-23), dráha v rukou našeho borce. Předposlední dráhu zahrál Jakub opravdu špatně, Venca zaváhání opravdu trestá (151-107). V závěrečné třicítce hostující hráč pouze mírně koriguje výsledek duelu a stahuje tři klacky. Venca bere hlavní bod.

Raketou na Mars
Raketou na Mars

Toto utkání bylo třetí v řadě na domácích drahách, kdy bereme oba body a soupeře vcelku hodně přehráváme na kuželky. Teď ještě zlomit venkovní nezdary, třeba se zadaří s Loučovicemi v Českém Krumlově 😉 , kam vedou naše kroky v následujícím kole.

6. kolo Slovan -Rychnov
6. kolo Slovan -Rychnov

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *