Trutnovské peklo překononáno

Myslel jsem si, že při utkání, které sehrál náš tým v podzimní části v Trutnově, zažila naše grupa totální fandovské peklo. Omlouvám se, MÝLIL JSEM SE. V dnešním střetnutí jsme přivítali Sadskou. Při bojích, dovolím si podotknou, že při tvrdých bojích, zažila naše kuželna hlubší, větší, temnější, hlasitější a o dost pekelnější atmosféru, než tomu bylo v Trutnově. Při psaní tohoto článku poslouchám muziku, abych se trochu uklidnil. Tou muzikou je kapela DEBUSTROL, která, jak doufám, uklidní moje nervy, při vzpomínce na zápas.

Při domácích utkání hrajeme od 14:00 a sraz máme vždy půl hoďku před výhozem. Nejinak tomu bylo i dnes (ještě je dnes, protože je zrovna 23:27) s jednou výjimkou, Venda přišel o malinko později a hned to měl za rundu  😀 . K dnešnímu utkání měl náš tým dva náhradníky, kteří nebyli třeba, základní sestava totiž hrála parádně. Náhradníci, ale nejen oni, sváděli tuhý boj taky. Kdo hádá, že s fanoušky a fanděním soupeře, má pravdu. Hráči Sadské s sebou vozí hudební náčiní jmenující se BUBEN, který byl hoooodně mooooc slyšet. Naše hlasivky mu statečně odolávaly a občas aj překřičeli. Musím podotknout, že skandování proběhlo naprosto ve Far-Play duchu, což je super.

Toto utkání mělo parádní náboj, aby ne, jednalo se vesměs o 4 body, které mohou napomoci k boji o přední místa tabulky. Sadská, jak píši ve spoustě článcích, patří k týmům, které každoročně bojují o nejvyšší příčky a postup do 1. ligy. Nejinak tomu je i v současném ročníku, kdy se pohybuje od začátku v popředí.

A jdeme na to.

Fun super, výhra. VilTomoš větší super, výhra. Láďa, tomu se dnes nevedlo, přesto výhra. Pája super, bohužel o 6 prohra. Venca Karel super, super, výhra. Venda Super, ale natrefil na nejlepšího hráče utkání, prohra. No, tak šlo by to napsat i takto jednoduše. Neměl bych tolik práce a i tak to vystihne hru  😀 .

Tak dobře, něco víc sem hodím, ale o moc ne. Jsem nějakej vykřičenej. Teplý čaj v ruce a pokračuju v psaní. Fun se postavil proti Tondovi a začal famózně. Hned od začátku tlačil soupeře do kouta, ze kterého ho nepustil po celé tři dráhy. První plné 102 plus parádní dorážka 59. Náskok hnedle 39 krásných a mastných klacků. No, sakra, proč potom polevil, to tedy vůbec nevím. Plné bída. Asi to zjistil a začal hrát. Dorážka velmi dobrá 53 a z plných stažen náskok 11 kuželek a přidáno 9 navrch. Následné plné opět dobré, utíkal Tondovi, úprk se zastavil na 5 klaccích. Když v parádní dorážce přidal dalších 7 (61-54) bylo jasný, že hlavní bod je doma. Možná proto začal poslední dráhu zvolna. Hostující hráč stáhl 18, v dorážce přidal 8. Škoda, náskok mohl být mnohem vyšší a mohla u Funova jména svítit 600. Ale co, hlavní je bod. VilTomoš oproti Jardovi, začal vlažně, řekl bych, až studeně  😉 . Aleš, kdo neví, jedná se o Tomovo soupeře 😛 , zahrál parádně a nadělil mu 22 klacků. Pak se začal stroj rozjíždět. Nabíral na obrátkách a po remízových plných, předvedl dobrou dorážku 54 a strhl bod na svou stranu. Třetí plán byl ještě lepší o klacek v plných. Dorážka o dva horší, přesto o 5 výhra. Poslední třicítka přinesla koncert v plných, soupeř je rovněž nehrál vůbec špatně, na Toma to nestačilo (105-95). Dorážka Alešovi nešla a náš borec toho náležitě využil ve svůj prospěch, a taky ve prospěch Slovanu. Hurá, další hlavní bod doma. Paráda kluci úvoďáci  🙂 .

Láďovi se dnešní duel nevyvedl (asi je zamilovanej  😉 )Přesto vybojoval dva body. To je dle mého cennější, než 600 a prohra. Právě, když se nedaří, je důležitý bojovat a sebrat dva body. Náš borec se dnes nemohl pořádně dostat do ulice. Když se trefil, oškubalo ho to, jak selka slepici před vařením. Plné prohrál o 3 klacky. V dorážce předvedl mnohem lepší hru, jak Martin, který se trápil rovněž. Bodíček doma. Následovala průběhem stejná třicítka. Do plných prohra našeho hráče, dorážka o devítku lepší a druhý bodíček. Třetí plán byl trochu obráceně, Láďa bere plné o dva klouzavé klacky, bohužel je v dorážce ztrácí. Vznikla plichta a tím pádem už jistý hlavní bod pro Slovan. Poslední plné zahrál domácí hráč nejlépe, dorážka byla slabá, přesto bere dráhu a další bodíček do skóre. I když se našemu borci nevedlo, dokázal bojovat až do konce a body vydřel. Pája proti Petrovi nezačal špatně. Ulice vcelku chodila, ale kradla, hostující hráč bere plné pro sebe  o dva klacíčky. V dorážce přidal další tři a bere dílčí bod. Druhá třicítka byla v plných ještě lepší (96-86). Pavko si v dorážce otvíral, ale moc se nedařili figury, což vedlo k pomalému stahování náskoku. Uff, Pája jej udržel a připsal dílčíka na svou stranu. Půlka -3. Když na třetí dráze v plných vedl náš borec o 8 kolků, byly to vydřené kuželky, soupeř totiž bojoval a nedával klacky lacino, Páju to stále šidilo. V dorážce měl náš hráč mírně navrch. Škoda dvou fíků na levou (myslím) fanku. Toto Petr využil ke stažení kuželek na pouhou jednu. Rozhodnutí mělo padnout v posledním dějství. Také padlo. Borci do sebe šili, jak krejčí do nějaké látky. Plné byl souboj, jak z divokého západu (97-100), který vyhrál host. V dorážce se pokračovalo v pěkném boji. Náš hráč předposledním hodem porazil 7 kuželek a zbývající dvě se klepaly (bohužel nespadly). Pokud by padly, mohl být hlavní bod na naší straně. Nevadí, přesto velmi dobrý výkon.

Diváci, fanoušci i kolemjdoucí se předháněli v povzbuzování. Bubnovalo se, křičelo se, tleskalo se, řehtalo se řehtačkou až z toho všeho hlava přecházela. Hráči takto povzbuzováni předváděli to nejlepší, co jen v danou chvíli šlo. Hlomoz povzbuzování neutichal ani při horším hodu, možná byl naopak hlasitější. Bylo slyšet hesla jako “Fandíme slušně”, “Slovan, Slovan, Slovan – hrabem” a podobně. Opravdu to vypadalo, jako by se zde hrálo finále Ligy Mistrů ve fotbale. Hlasivky dostávaly pěkný záhul.

Stav hrál před dotahovákama v náš prospěch 3:1 +75.

V posledních dvojicích bylo vidět dva výkony nad 600 kuželek. Jeden na straně hostí a jeden na straně naší. Ale popořadě. Venca Karel se střetl s Vencou, náš Venca s mým skoro jmenovcem Tomášem Bekem. Karel se v úvodu trochu trápil, sice v ulici byl, ale tak nějak divně. To divno se v dorážce proměnilo v nedivno, tedy v dobro a Vencovi se dařilo. Přehrál Vencu o 19, což znamená stažení klacků a přidání nějakých k tomu (152-141). Následoval krutosouboj v plných, domácí boreček se parádně předvedl a přes velmi dobrou hru hostujícího hráče získal 8 kolků (107-99). V dorážce, po dalším pěkném souboji přidává ještě klacíček (161-152). V dobré hře do plných pokračoval Venca i nadále, bere je o devítku. Dorážka byla tentokrát nějaká divná  😉 , přesto se podařilo domácímu dráhu udržet o celý klacek a to po dalším kvalitním boji (142-141).

Diváci, fanoušci i všichni ostatní byli stále ve varu, možná v ještě trochu větším varu, protože na vedlejších drahách se dařilo hostujícímu hráči náskok stahovat, byť náš borec nehrál vůbec špatně. Opět se hlasitě povzbuzovalo, bubnovalo řehtalo a tleskalo. Peklo pokračovalo a vypadalo to, že jsme zase o patro níže k Luciferovi. 

Přišlo poslední dějství a náš Venca pokračuje v parádních plných, tentokrát je bere o 5 kuželek. Daří se i v dorážce a na konto přibývá ještě 11 klacků. Venca předvedl super hru, soupeři nedovolil sebrat jediný dílčí bodíček, přesto se nejednalo o lehkou výhru. Venca vedle na drahách hned od úvodních hodů bojuje s Tomášem. Plné jsou skoro vyrovnané (97-99), rozdíl nastal v dorážce, kterou Tomáš zahrál parádně (41-72), Venca se nedostal pořádně do ulice. Druhý plán, jak přes kopírák, pouze s malým rozdílem, náš bere plné, když zahrál úplně stejně, jako první (97-94). Opět zpropadená dorážka. Ulice snad zmizela nebo co. Odešla na pivo. Hostující hráč stáhl náskok a přidal 16 (34-54). Oba hráči pokračovali v parádní hře do plných, předbíhali se v krásných uličkách a devítkách. Vendovi se podařili 4 za sebou, což na naší kuželně není obvyklé. Venca to ale umí dobře, něco podobného předvedl v Trutnově. Přesto je prohrál o 4 kolíky. Dorážka byla mnohem lepší než předešlá, i tak na Tomáše nestačila (50-54). I nadále se hráči přetahovali, kdo zahraje lépe plné. Host byl lepší o 3 (94-97), tento malý náskok rozhodl o dílčím 4 bodíku pro Tomáše. Ten se stal výkonem 618 kuželek nejlepším hráčem utkání. Venca zahrál velmi dobře, na 618 to však nestačilo.

Tato výhra nám napomohla vzdálit se právě Sadské na rozdíl 4 bodů a upevnit si druhé místo v tabulce. Nedá mi to a musím se ještě vrátit k fanouškům a fandění. Ten, kdo tam byl, mi jistě potvrdí, že se opravdu jednalo o PEKELNOU ATMOSFÉRU, která by se dala krájet a dost možná ještě dál. Také si vážně dovolím tvrdit, že toto PEKLO bylo větší, jak v Trutnově a tam to tedy PEKLO bylo. Hráči Sadské předvedli doposud nejlepší výkon hostí výkonem 3360 kuželek. My se podruhé dostali přes hranici 3400 kuželek. Chtěl bych hodně moc poděkovat hráčům za předvedený týmový výkon, který vedl k zisku bodů. Divákům a fanouškům za PEKELNÉ povzbuzování.

15. kolo Slovan-Sadská
15. kolo Slovan-Sadská

 

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *