Malý krok pro lidstvo, velký skok pro Slovan

JE TO TU!!! Sen, který se nám zdál a po kterém jsme pošilhávali, se stal skutečností. To, o čem jsme začali více hovořit až těsně před utkáním 21. kola v Náchodě, které jsme Bohu žel prohráli, se stalo skutečností. Tou skutečností je vydřený postup do 1. kuželkářské ligy mužů. Od úvodních kol jsme se drželi v popředí (3. místo) druholigové tabulky za naším pozdějším a největším pronásledovatelem z Červeného Kostelce. Od 5. kola náš tým začal vévodit tabulce a až do kola závěrečného, tedy 22, nepustil nikoho před sebe. Vše bylo poté završeno v 22. kole na domácích drahách s týmem Kosmonos. Završeno to bylo výhrou, která se vskutku nerodila lehce.

Tento postup je historickým milníkem Slovanu (malý krok pro lidstvo, velký skok pro Slovan). Postup byl také věnován našemu kapitánovi, vedoucímu, trenérovi a řidiči Bobíka Pavlovi “Luňákovi” Stašovi, který rovnou slavil své 56 narozeniny. Pájo, vše nejlepší do dalších let!!!

A jak se to vše upeklo? Napřed se hnětlo těsto, aby se poté upekla nádherná a chutná pochoutka.

Úvod obstarali dva Tomášové, jeden Jarmil a jeden Kužel 😀 . Já se střetl s Filipem (náhradník), který se stal nejlepším hráčem hostí. Začátek byl super a abych pravdu řek, vůbec jsem nepředpokládal, že by se moje hra na druhé dráze tak rapidně otočila. Stalo se a nahraný náskok byl v kopru. Filip vše stáhl a nahrál ještě pět do plusu. Na dráze třetí po mém značném zlepšení byl stav na kuželky vyrovnaný, vedl jsem na dráhy. Poslední dějství, na to bych nejradši zapomněl. To, co mi padalo z pěkných ulic snad ani není možné. Vůbec jsem nehrál špatně a neskutečně mě to šidilo a když se v dorážce ještě přidá klofaná, bylo vymalováno. No, byla z toho krutá prohra. Tomáš proti Jirkovi vyhrál první dráhu o 3 kuželky. Druhou po pěkném souboji, který se táhl celým duelem, prohrál o čtyři kuželky. Na dráze třetí po horší dorážce ztratil další tři klacky. Poslední dráha byla opět bojem. Tom prohrál plné o čtyři kolíky, aby v dorážce tyto klacky stáhl a nahrál, no, kolik myslíte? No ty čtyři, které mu chyběli. Z tohoto souboje vzešla remíza. Pomohl tomu také poslední hod Jirky, který hrál do těžké figury a podařilo se trefit rovněž čtyři kuželky, když ta poslední připadla na poslední chvíli. Stav pro nás nepříznivý a nervy napnuty 0,5:1,5 -32 kuželek.

Pomalu se zvedáme

Ano. Druhá dvojka ve složení Láďa a Venca načala obrat k lepším zítřkům. Prvně jmenovaný se proti Petrovi v první polovině vskutku dost trápil a vypadalo to dosti černě, když prohrával 2:0 o 29 klacků. Druhou polovinu načal Láďův obrat. Třetí třicítku dokázal stáhnout 16 kuželek po velice dobrém výkonu (101+53). Na dráze poslední sice nezačal náš hráč nijak oslnivě, ale postupem času, hlavně v dorážce začal získávat navrch. V té přehrál Petra o 18 kuželek a celkově zvítězil o celé tři kuželky. Venda se v úvodních plných trápil, bylo štěstí, že Luboš na tom byl ještě o poznání hůře. Jedním hodem hostující hráč dokonce ujel do plných, následně jsem se dozvěděl, že Luboše píchlo v lokti, takže zbytek utkání dohrával se zraněním. V dalších třiceti hodech Venca získal na svou stranu druhý dílčí bod a další kuželky. Na předposlední dráze nastal mezi soupeři pěkný boj. Luboš si dokázala v plných získat slušný náskok sedmi kuželek, který naštěstí domácí hráč dokázal v dorážce stáhnout a přidat jednu kuželku k tomu. To znamenalo třetí rozhodující dílčí bodík. A poslední dějství se v plných vyvíjelo dobře pro Vencu. Bohužel, díky špatné dorážce přenechal bodík Lubošovi, který tak korigoval skóre. Stav utkání už byl o něco veselejší, byť nám stále scházelo 12 kuželek. 2,5:1,5.

Na řadě byla poslední dvojka Venca se Zdeňkem na domácí straně, Jaromír s Jardou nastoupili za hosty. Nevím, co napsat u duelu Venci s Jaromírem. Náš borec se do hry pustil s vervou a hned na první dráze nahrál 19 klacků, byť soupeř nehrál nijak špatně. V podobném duchu se nesla druhá část, kde byl hostující hráč lepší v dorážce. Venda si však získal v plných dostačující náskok, který mu vydržel do konce třicítky. Ve druhé polovině už náš borec získal absolutní převahu a hostující hráč nenašel žádnou protizbraň. To vedlo k jisté a zasloužené výhře Venci o 96 kuželek po velmi dobrém a v tomto ročníku nejlepším výkonu na domácích drahách, jehož hodnota je 633 poražených kuželek. V posledním duelu na sebe natrefili čulibrci utkání. Zdenda začal dobře a hned si připsal bodík a 14 klacků k tomu. Jardu přehrál do plných i dorážky. Na druhé dráze se naopak dařilo hostujícímu hráči, který našemu vrátil prohru, ale ne všechny kuželky se mu podařilo stáhnout. Třetí třicítka byla, no, opět obráceně Zdeněk ji bere o 13 kuželek, čímž se dostal do mírného trháku na body i klacky. Poslední dráha byl boj o každý klacíček. Ten nakonec získal Jarda. Dráhy si kluci tím pádem rozdělili v poměru 2:2, ale na kuželky byl lepší hráč Slovanu o 15. Zdendo, mohlo to být lepší. Ne, že bys lajdačil, ale 4 fíky na jedné dráze, ty, ty ,ty 😀 .

Co napsat závěrem? Pro Slovan se jedná o historickou událost, která v nás jistě zanechá jen ty nejlepší vzpomínky. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se jakkoli podíleli na našem postupu. Ať se jedná o samotné hráče A týmu, náhradníky, fanoušky atd… Jednoduše všem, kteří nám přáli a pomáhali. DĚKUJI!!! TAK JSME PRVNÍ NO A COOOO. A úplně na závěr RAKETOU NA MARS!!!

zápis, zpravodaj

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *