Sadská nad síly áčka, v Aši slavíme výhru

Minulou sobotu 29. 2. 2020 se uskutečnilo utkání 2. KLMA mezi Slovanem A – SDS Sadská. Tento duel našemu týmu vůbec nevyšel a Sadská jasně zvítězila. V domácím prostředí patří předvedený výkon k nejslabším a hosté tak měli cestu k bodům jednodušší.

Jarda začal do plných pěkně a držel uličku. Ta sice vydržela i v dorážce, ale klofání po jedné nebylo to pravé ořechové, čehož Venca dokázal využít. Další plán byl přesným opakem. Plné špatné, dorážka super. Třetí dráha se proměnila v pěkný boj se šťastnějším koncem pro hosta, když o jedinou kuželku Jardu přehrál. Na poslední dráze Jarda bojoval a makal, k úspěchu chybělo 9 kuželek. Petr nastoupil proti Martinovi a v nohách už měl ranní utkání za tým B. To se podle mě podepsalo na špatném výkonu. Hostující hráč nepustil Peťu vůbec k ničemu a zaslouženě bral bod.

Míra proti Tondovi předvedl solidní výkon a chybělo opravdu málo k zisku bodů. Náš borec bral druhou a třetí dráhu, hostující první a čtvrtou. Celkově však nahrál o 3 kuželky více a tím uloupil bod pro Sadskou. Venca předvedl kvalitní výkon, bohužel natrefil na druhého nejlepšího hráče hostí Aleše. Aleš měl velmi dobrou druhou polovinu utkání, která mu zajistila výhru a body.

Tomáš získal pro domácí jediný bod za výhru nad Petrem. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale náš hráč musel makat, aby bodů dosáhl. Po první polovině prohrával 0,5:1,5 -7. Druhá část byla v Tomově režii. Začal stahovat klacky a ještě přidal nějaké navrch. Pavel koulel s nejlepším hráčem hostí v tomto střetnutí. Tomáš byl mnohem lepší ve třech třicítkách, kdy Pájovi utíkal každým hodem. Náš hráč si trochu spravil chuť poslední drahou, kde zahrál dle svých i našich představ. Podařilo se mu z náskoku ukrojit 13 klacků a získat dílčí bodík.

Celkově zahrálo áčko slabě a výkon 3212 patří k nejslabším v domácím prostředí. K dalšímu utkání zajížděl Slovan A do Aše už ve čtvrtek a 18. kolo tak předehrál. Více níže v článku.

zápis, zpravodaj, tabulka 

K 18. kolu jsme jeli do Aše. Toto kolo na žádost ašských hráčů bylo předehráno už ve čtvrtek 5. 3. 2020 a nám se podařilo napravit domácí nezdar se Sadskou. Předvedli jsme mnohem lepší výkon, který nám přinesl důležité body, jenž slouží k získání klidné mysli ohledně udržení soutěže.

Pája s Marcelem se ujali otěží a zápas zahájili za náš tým, domácí nasadili Jardu a Petra. Domácí duo bylo lepší našeho, ale úplně lehké to kluci ašští neměli. Pavlovi se docela dařily plné a Jarda se musel snažit více než poté v dorážce, kde rozhodlo množství fíků. I když si náš hráč solidně otevřel, nedařilo se dorážet figury a v druhé polovině ani jednotlivé kuželky. Oběma hráčům vůbec nevyšla poslední dráha. Zahráli ji hluboko pod své možnosti, ale stejně se rvali o každý klacek (118-114). Marcel až na první dráhu, kde zahrál opravdu slabě, dokázal Petrovi hodně vzdorovat. O výhře domácího hráče rozhodla dráha poslední, kterou bere o 18 kolků. Jak jsem uvedl výše, Marcel zahrál slabě první plán, na dalších dokázal náskok skoro úplně stáhnout, ale o všem rozhodla dráha poslední.

Já a Venca jsme obstarali prostředek. Jarda s Otou se nám postavili na odpor. Můj protihráč mi vzdoroval mnohem méně, hlavně díky újezdům než Vencovo soupeř. Celkově jsem předvedl solidní plné, ale v dorážce jsem hodně promeškal, 168 je opravdu málo. Celkově však beru hlavní bod a Jardu porážím o 68 klacků. Venca s Otou, to byl skutečný boj. Na dráhy náš borec vyhrál 3:1, na kuželky pouze o jednu. Venda získal solidní náskok na první dráze, aby jej vzápětí promarnil. Avšak se nevzdal a bojoval, seč mu síly stačily. Výsledkem byla výhra o jediný klacek a jak je napsáno výše na dráhy 3:1.

Dotahováci neměli vůbec lehkou úlohu. Na body zatím remíza 2:2, ale v plusu jsme měli pouhých 9 kuželek. Tomáše ml. střídal od úvodního hodu Karel. Ten se do Martina pustil bez bázně a hned v plných nahrál celý jeden klacek. V dorážce poté přidal druhý. Byl to souboj, jak sviňa. Náš borec v super výkonu pokračoval, domácí nikoli. Martin zahrál hodně slabě. Karel využil situace a nahrál skoro neuvěřitelných 48 kuželek (116-164). Třetí dráhu zahrál náš borec podobně, ale domácí hráč tentokrát nějakou tu kuželku přidal (130-161). Pak si Karel vzal oddechový čas. Plné nic moc, ale snažil se to napravit v dorážce. Nepodařilo se to úplně a dráhu si s Martinem rozdělil. Karle, tyto výpadky Ti trpět nebudeme!!! Tomáš dřel proti dalšímu Martinovi. Zde byl vývoj o dost vyrovnanější a svým způsobem o výhře našeho hráče rozhodla poslední dráha, kde získal 24 klacků a druhý dílčí bodíček. Trochu více průběh přiblížím. První polovinu získal pro sebe Tomáš na kuželky, ale dráhy si kluci rozdělili. Druhou část začal lépe domácí hráč a strhl prozatímní vedení na svou stranu. Jak je uvedeno výše, Tomáš o výhře rozhodl na poslední dráze, získal 24 klacků a bodík. Mohl tak slavit společně s námi celkové vítězství.

Po nezdaru na domácích drahách se Sadskou, přišla výhra v Aši. Bude to znít, jako klišé, ale body to byly důležité. Napomohly k větší jistotě udržení se ve druhé lize. Jak víte, dva hráči byli přeřazeni na výpomoc do B týmu, který prozatím v jarním tažení poznal hořkost pouze jedné porážky a jedné remízy ze 7 odehraných kol a spěje k udržení Západočeské divize. Bohužel se tím trochu oslabil tým A (hlavně o Karla). Proto je každý bod v 2. KLMA pro nás důležitý.

zápis, zpravodaj, tabulka

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *