Bitva jak u Stalingradu, stejný výsledek, nedobyto

V předposledním 21. kole 2. KLMA jsme na domácích drahách přivítali vedoucí celek soutěže TJ Lokomotivu Trutnov. V podzimní části náš tým dokázal na trutnovských plánech zvítězit. To samé jsme chtěli i v domácím prostředí a na úvod uvedu, že se nám to po bitvě, jak u Stalingradu, podařilo. Souboj to byl opravdu parádní a měl všechny aspekty boje o první příčku tabulky. Lepší úseky, střídaly ty horší. Hráči si sáhli až na dno svých možností a fanoušci, to je kapitola sama pro sebe. Jedním slovem můžu uvést, byli FANTASTIČTÍ na obou stranách. Hlasivky opět dostávaly pěkný záhul. Řechtalo se řechtačkami a bubnovalo na buben, povzbuzovalo ze všech sil, jen aby hráči podali ten nejlepší výkon. Jak v hledišti, tak hlavně na drahách probíhal boj na život a na smrt. Každá kuželka mohla být ta, která rozhodne utkání. To platilo po celou dobu koulení.

Trenér udělal na úvod malou změnu a na start se postavil Martin s Tomášem. Mates se utkal v tomto utkání s nejlepším hostujícím hráčem Romanem. Začátek nebyl vůbec špatný a nevypadalo to, že by se Roman mohl stát nejlépe hrajícím hostem. Mates vyhrál plné 92-83. Pak následovala Romanova smršť v podobě parádní dorážky. Pomohla mu k ní “aj” nějaká ta hodovka. Náš hráč nezahrál špatně, ale nestačilo to 45-63. Od druhé dráhy už to vypadalo jinak. Trutnovský hráč nahrabal v plných 14 kuželek 90-104 a v dorážce přidal další 35-54. Třetí dráha a v plných boj, který bere Roman 92-93, když zahrál lépe i dorážku, bere dráhu 128-146. V poslední třicítce opět v plných úřadoval hostující hráč 83-104, v dorážce Mates zabral a podařilo se mu stáhnout 11 kolíků, přesto dráha pro hosty a hlavní bod taky. Tomáš proti Davidovi začal špatně, nevedla se mu ulice a bylo to znát. Plné prohrál o 6 klacků, když přidal průměrnou dorážku, skončil bodíček na straně hostí. Ani úvod druhé dráhy nebyl dobrý (Tomáš nebyl ve své kůži), ale nevzdával se, jako ostatně nikdo, kdo se dostal na dráhy a koulel. Plné prohrál 79-92, ale v dorážce zabral (trefoval figury) a náskok stáhl a nahrál dva kolíky 130-128. Třetí třicítka byla zcela v režii našeho borce, ale host se nedal lehce. Plné byly soubojem, dorážku zvládl lépe Tomáš a dráha doma. Před posledním plánem měl Tom do plusu 10 kuželek na body 2:1. Začalo to perfektně, plné super 101-84. Přišla dorážka a utrum. Ne a ne se dostat do ulice, David mezitím i hodovkoval a náskok se tenčil. Bojovnost zase hrála prim. Tom o výhře rozhodl vesměs posledním hodem, když porazil tři poslední kuželky, předtím otevřel 6 bez roha. Bod doma.

Láďa s Pájou se postarali o střed, na straně hostí Jirka s Markem. I zde byl vidět pardání souboj, hlavně mezi Pavlem a Markem. O tom ale později. Láďa měl parádní úvod. Plné 99-85 a hned pěkný náskok. V dorážce po pěkné hře přidal dalších 11 kolků. V hodně dobré hře pokračoval i nadále, ale Jirka byl v plných ještě o něco lepší 96-100. Náš hráč si pomohl suprovou dorážkou, když stáhl 4 klacky z plných a přidal 22 dalších 60-36. Třetí dráha viděla plichtu do plných 98-98 a po pěkném boji i výhru hostujícího hráče o 4 kuželky 50-54. I zde se hráči tahali o každou kuželku. Konec pro sebe a pro Slovan rozhodl náš borec hlavně v dorážce, kterou měl parádní. Do plných dostal 6 do trika 96-102, ale dorážka, jak píšu výše, byla super a Jirka nestíhal 63-34. Byla z toho parádní výhra po super výkonu 618-552. Pája na úvod nezačal moc dobře, plné nebyly dle jeho představ, ulička moc nešla. Trochu si napravil chuť v dorážce, kterou remizoval 45-45, díky mínusu z plných, dráha pro Marka. Druhá třicítka a boj a kolíky v plných, Pája je bere pro sebe 98-95. Zde si vytvořil rozhodující náskok k zisku bodíku, dorážku prohrává o kolík. Předposlední dráha z pohledu plných nebyla úplně špatná 91-99, ale soupeř zahrál lépe. Plné bohužel slabé, hlavně díky horším otvírkám. Teď nastalo pravé peklo. Pája suprové plné, jedna levá, jak druhá, když to i padalo, byly z toho parádní plné a 14 klacků doma 104-90. Dorážka taktéž velice dobrá, ale díky nedostatku času, musel posledních 5 hodů přidat na rychlosti a zde se zrodil jediný fík a posledním hodem pouhé dvě kuželky, které vesměs rozhodly o bodu pro Marka.

Stav utkání velice vyrovnaný 2:2 -2.

Venca Hlaváč se střetl s Petrem. A hned od začátku se do toho pustil, jako by 10 let nehrál a byl nadrženej, jak hrom. Plné super po super hře, i když hostující hráč nezahrál špatně, dostal 12 do trika 107-95. V super hře pokračoval náš borec i nadále. Přidal další potřebné kuželky 63-45. Pak ubral trochu z tempa a zahrál “pouhých” 101-79. Stejně kvalitní dorážka, jako na první dráze znamenala drtivou výhru na dráze 164-121. Opět přidal malinko na tempu a do plných nahrál pěkných 103, jenže tentokrát to bylo málo (asi málo páry), Petr předvedl lepší hru 106. Venca vše dohnal v dorážce, kde mu host nestačil a dráhu získává pro sebe 54-45. O bodu už bylo rozhodnuto, ale Karel makal dál a hrál na rekord drah, což se mu také podařilo. V plných zahrál “pouze” 96, ale v dorážce velmi pěkných 60. Petr 94-51. Venca výkonem 647 překonal rekord drah. Venca Krysl se postavil Michalovi. Hned úvodní dráhu bere Michal vcelku jednoznačně, hlavně díky dorážce 94-98, 36-63. Následující plné vyhrál Venca o 7 klacků a vypadalo to na výhru. Bohužel se nevydařila dorážka, kterou bere host 44-54 a o celé dva klacky i dráhu. Oba hráči pokračovali v bitvě o každý klacek. Přetahovali se o ně, jak kočka o koťata. Plné pro hostujícho borce 91-92, dorážka, i když nebyla úplně top, pro Vencu 43-35 a bodík na naši stranu. I nadále panoval na plánech boj. Hráčům se plné nevedly 88-87. Našemu borci se v dorážce hra dařila lépe a náskok se trochu tenčil. Celkem Venca stáhl 10 kuželek. Na celkové vítězství nad soupeřem to nestačilo, ale napomohl celkové výhře.

V tomto utkání se nám podařilo dočasně sesadit Trutnov z čela tabulky, kde jsme ho nahradili. Trvalo to jen do dnešního poledne. Dnes sehrál Trutnov odložené utkání 11. kola s Lomnicí. Boj o čelo tabulky však zůstává stále otevřený. My v posledním kole hrajeme v Náchodě s Červeným Kostelcem a Trutnov doma přivítá tým Lomnice, která má rovněž o co hrát. chtěl bych tímto poděkovat hráčům za předvedené výkony a samozřejmě fanouškům za neustálé skandování a povzbuzování. Nejen na drahách se jednalo o boj jak u Stalingradu, ale také v hledišti to vřelo a nutno podotknout, že v duchu Fair-Play.

21. kolo Slovan-Trutnov
21. kolo Slovan-Trutnov

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *