Dramatický závěr přinesl prohru

Slovan B se vyhřívá na pomyslných stupních vítězů a to konkrétně na 2. místě Západočeské divize. V domácím utkání, ve kterém přivítalo naše béčko tým Jáchymova, který se nacházel v pásmu sestupu, bohužel nedokázalo porazit. K výhře ve velmi dramatickém závěru chyběly pouhé dvě respektive tři kuželky.

První, ryze mužská dvojka Radek s Johanem neměla vůbec lehkou práci. Hostující Míra s Danou se našich hráčů drželi zuby nehty. Radek první polovinu prohrál o jediný klacek (231-232) a Johan o 5 (209-214). Do druhé padesátky šli s tím, že se pokusí obrátit průběh utkání. To se podařilo, avšak to nebylo vůbec lehké. Radek vyhrál plné o 8 kuželek. To se nakonec ukázalo, jako rozhodující faktor pro výhru nad soupeřem. Johan dokázal obrat uskutečnit a dotáhnout až v dorážce, když plné měl se soupeřkou shodné (148-148). Stav 4:0 +11.

Prostřední dvojice byla namíchaná, nebo lépe řečeno smíšená. Dáda s Marcelem se střetli s Martinem a Standou. I v těchto duelech se bylo na co dívat. Dáda předvedla celkově lepší plné, které jí a Slovanu zajistily body. Dorážka byla shodná (129-129). Naše hráčka tak přidala 18 kuželek do součtu. Marcel začal slibně, ale v dorážce se mu nevedlo, tam získal Standa náskok. Na druhé dráze se opět bojovalo a každou kuželku. Náš borec prohrává o jedinou, což v konečném součtu znamená prohru o 9. Stav 6:2 +20.

Průběh utkání byl opravdu napínavý a to samé sliboval i konec. Lukáš s Petrem na straně domácích Irena s Jirkou na straně hostí. Luky s Irenou se na první padesátce rvali, jak o život. Díky o kuželku lepším plným ji nakonec vyhrál náš hráč. Bohužel druhé plné byly z pohledu souboje slabé (141-157). Luky v dorážce ztrátu 15 kuželek stahoval, jak se jen dalo, na konci mu chyběly tři kuželky. S tou jednou v plusu z předchozí dráhy, prohrál celkem o dvě. Petrovi první polovina nevyšla dle představ. Zde získal hostující hráč rozhodující náskok. Ten se domácí hráč snažil na druhé dráze stáhnout, podařilo se to však jen částečně. Stav 6:10 -2 kuželky.

Béčko po velmi dramatickém průběhu, přišlo o výhru až v samém závěru a to o pouhé dvě kuželky, což jistě mrzí mnohem více, nežli prohra o 100 klacků. Nejlepším hráčem se stal Radek Cimbala výkonem 449 kuželek. I přes tuto prohru se Slovan B drží na medailové pozici, okupuje 3. místo.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *