První kolo je za námi. Slavíme výhru!!!

A je to tu. To si řekl každý kuželkář, který se těšil na znovuotevření a spuštění kuželkářských soutěží. Den D nastal 11.9.2021. Tento den by se měl asi zapsat do nějakých análů tlustým písmem a nikdy nesmazat. No, dost bylo předmluvy a pojďme se vrhnout na utkání samotné.

Nedá mi to a musím napsat, v tento slavnostní den tj. 11.9.2021 jsme opět vzali koule do ruky a házeli s nimi o body. 😀 . Kdo si myslel něco jiného, ať udělá 20 kliků. Přivítali jsme kluky a jejich fanynky a fandy z Jičína u nás na kuželně, převlíkli se, pokecali, ne kečup na dres, ale pokecali o všem možném, na co bylo trochu času než paní, slečna madam, dáma rozhodčí Dáda zahájila samotné utkání.

První várka ve složení Láďa a naše nová akvizice Zdeněk se střetla a podala si ruce s Agatonem a Pepou. Láďa si se svým soupeřem první polovinu rozdělil rovným dílem 1:1, ale k dobru nahrál 29 kuželiček. Na třetí dráze se hodně zadrhl hlavně v dorážce, čehož soupeř využil a náskok stáhl a dostal se o jednu do plusu. No, Láďa vzal koule do ruky, tentokrát pořádně a na poslední dráze svého soupeře přejel. To zní docela zvláštně. Abych to tedy uvedl na pravou míru, nandal mu pořádně, no, to taky nezní zrovna dobře. Tak snad teď – vyhrál nad Agatonem o balík kuželek a připsal důležitý bod na naši stranu. Uf, to byla dřina to napsat. 😀 . Zdeněk začal velmi dobře a půlku vyhrál vcelku s přehledem. Poté se možná projevila malá nervozita z prvního utkání ve druhé lize a Pepa toho začal pomalu a jistě využívat, až toho využil docela. Stáhl náskok domácího a přidal na svou stranu 20 do plusu.

Prostředek byl utvořen z mladých a perspektivních hráčů, kteří mají vše před sebou, mnou a Vencou, proti nám Jirka s Lubošem. Já jsem začal jak z partesu a prvních pět hodů bylo super. Zbytek stál za vyliž kapsu a Jirka pomalu, no ne zrovna pomalu, ale trochu rychleji, začal přebírat otěže souboje. Nakonec mi nandal 42 klacků a mně nezbylo, než si ……… Venca to neměl s Lubošem lehké, ale prodal své zkušenosti. Hlavně první půlku dokázal nahrát slušný náskok, který udržel až do konce. Tím připsal velmi důležitý bod pro nás.

Stav utkání – 2:2 -6, to nebylo moc dobré, ale my víme, že máme Karla s Tomíkem a Ti většinou svá utkání neprohrávají, ba naopak, dokáží i notně horší prozatímní výsledek otočit v náš prospěch. To se koneckonců stalo i nyní a my jsme jim velice vděčni. Karel byl tak trochu jak na houpačce. První dráha malá brzdička a prohra o 14 kolíků. Druhá dráha namazané koleje a výhra o 36 kuželek. Třetí plánek opět brzdička, přesto dráha doma. No a co myslíte dráha poslední?? Zase promazaná a další dílčí bodíček doma. Celkem Karel naházel slušných 😆 638 kuželek. Tomík se na první dvou drahách docela trápil, přesto dokázal umem a bojovností urvat jednu dráhu. Pak to přišlo. Hurikán, Uragán a bouřka. Svého soupeře vůbec k ničemu nepustil a začal se mu notně vzdalovat a navyšovat své číslo. Přesto, že nedosáhl na 600, dokázal nahrát, po předchozí špatné polovině 263 velice pěkných 321. Tím se  celkové číslo zastavilo na 584 kuželkách.

Celkově vzato, vyhráli jsme velmi důležité první utkání a ještě k tomu doma. Jako tým jsme předvedli kvalitní celkový výkon. Opět fungovalo i naše povzbuzování, které bylo jistě slyšet až na nedaleké nádraží. Všem aktérům, jak hráčům, tak rozhodčí, ale také divákům děkuji za dobře odvedenou práci 😀 .

 

Zápis, Zpravodaj, Tabulka

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *