Kradlo to, přesto výhra

V tomto ročníku 2. KLMA se z větší části držíme v horní polovině tabulky. Delší dobu bojujeme o umístění na bedně a výhra nad Loučovicemi v domácím prostředí tomu napomohla. V předchozích dvou ročnících, obsadil náš tým shodně 5. místo, což znamená, že ukončení sezony na bedně by bylo veliké zlepšení.

V dalším domácím střetnutí jsme vcelku s přehledem soupeře přehráli. Jarda s Tomášem se ujali role rozehrávačů. Loučovice nasadili duo Míra a Josef. Jarda se na úvod uvedl solidní třicítkou, ale s hrou, jako takovou moc spokojen nebyl. Hostující hráč si v plných vytvořil mírný náskok, který Jarda v dorážce stáhl jen zčásti. Poté se dařilo ještě méně. Slovaňák se dnes trápil, nedařilo se mu hodit více stejných hodů, to je potom znát hlavně v dorážce, kterou prohrál o 10 kolků. Bojovnost se našemu hráči upřít nedala. Třetí dráhu bere pro sebe. V dorážce stáhl náskok hosta z plných a přidal pět navrch. Pořád bylo v tomto souboji o co hrát. Jardovi nebylo přáno. Plné slabé, Míra solidní (79-90), dorážku si borci rozdělili rovným, byť slabým dílem (36-36). Bod pro Loučovice. Tom nezačal úplně zle, ale Pepa byl v plných o tři lepší. V dorážce se mu nevedlo a náš borec náskok stáhl a přidal 6 klacků. Pak už to byl starej dobrej VilTomoš. Druhá dráha, plné super, plus 15, dorážka velmi dobrá a dalších 10 kuželek doma. Třetí třicítka byla z Tomovo strany nejlepší. Parádní plné (104-82), na které hostující hráč nenašel žádnou obranu, tu nenašel ani v dorážce, kde dostal dalších 26 kolíků (62-36). Poslední dráha byla hodně podobná těm předchozím dvěma. Plné sice malinko méně (94-82), vše si Tomáš vynahradil v dorážce, kde Pepovi dal ještě 19 do trika (63-44). Tomáš se stal nejlepším hráčem utkání výkonem 614 kuželek.

Na řadu přišel Láďa s Pájou, kteří vzdorovali Mírovi s Jardou. Náš borec začal, jak z partesu. Ulice střídala ulici a taky to padalo. Plné super (101-90). V dorážce se hostující hráč zlepšil, ale na Láďu to nestačilo. Vcelku přesvědčive bere dráhu (161-143). Poté následoval útlum. Ulička zmizela, když padla, okradla. Láďa se trápil a Míra toho využil a dráhu bere pro sebe. Pak přišlo zlepšení, Láďa se vcelku dostal zpět do ulice, ale ta kradla (mimochodem, v tomto utkání to tentokrát okrádalo všechny naše hráče 😥 ). Dorážka byla stejná se soupeřem, takže rozhodly kuželky z plných o dráze pro nás (148-142). Poslední dráha přinesla rozuzlení souboje. Náš hráč se bohužel nemohl dostat pořádně do ulice a zkušený borec hostí toho využil ve svůj prospěch (82-92). Když se nevedla ani dorážka, bere dráhu hostující hráč. Pája začal vcelku špatně, no spíš bych řek, že ho to kradlo, ale faktem je, že ulice byla dost natvrdo. Plné bere Jarda (84-91). V dorážce se vše díky kvalitní hře našeho vedoucího, trenéra, kapitána a řidiče (sakra, to si ale šplhám 😉 ), začalo vše otáčet. Pája stáhl náskok a přidal 17. Druhé plné už byly lepší a se soupeřem vyrovnané (94-94). Opět rozhodla dorážka. Luňák zde přidal na svou stranu 15 klacků a bere bodíček. Následný plán nebyl dle představ, jak hráče, tak nás, věrných fanoušků a náhradníků 😀 . Plné i dorážku získal Jarda, Pavel bojoval, ale opět, kradlo to. Zase tu byla poslední dráha, kdy mělo přijít rozuzlení boje. Trenér bere plné o 6 klacků. Dorážka je na straně hosta o 11. Dráhu vyhrál hráč Loučovic, ale hlavní bod bere náš borec, který udržel kuželky v plusu.

Na body bylo vyrovnáno 2:2, kuželky byly na naší straně 74.

Vendové se střetli s Martinem a Liborem. Venca Hlaváč, řečený Karel začal sice solidně, ale nic moc, přesto plné bere (93-85). Smršť přišla v dorážce. Martin vůbec nestíhal a nevěděl, kam dřív skočit (68-36), pěkná dráha 161. Následující plné Karel ještě polevil o dva klacky a soupeř stáhl 8 kolíků. dorážka patřila našemu borci. Stáhl náskok a nahrabal něco do plusu (54-33). Pak už to byl náš Karel (Vendolajnen Hapalajnen 😀 ). Plné rovných 100 a plus 15. Dorážka opět velmi dobrá a přidáno ještě 24 klacků (59-35). Poslední dějství. Plné super a opět 15 plus. Pak asi zapracovaly nervy. Karel nezvládl psychicky konec, respektive dorážku. Vidina, že byl zase, opět a znovu nejlepším hráčem týmu, zahrál velmi slabě v dorážce (36-44). Díky plným získal sice dílčí bodíček, ale nebyl nejlepší 😆 . Hlavní bod na straně Slovanu. Na řadě je další Venca. Ten soupeřil proti Liborovi. A začnu pěkně od podlahy, což se našemu hráči nepodařilo. Plné nebyly pravé ořechové (87-93). V dorážce se vesměs nedařilo ani jendomu z nich. Bodík bere Libor. Druhé plné byly opačně. Venda je bere o 8, čímž se dostal do celkového plusu o celý klacek 😎 . Dorážka patřila rovněž našemu hráči. Sice nebyla top, ale důležitý je bodík za dráhu. Třetí třicítka patřila, co do boje v plných k nejlepším. Oba hráči se předháněli v pěkných hodech a to se divákům líbilo (98-102). Přišla dorážka a pěkné hře byl utrum na obou stranách. Dráhu celkově sebral Libor. Sakra, po kolikáté už měla rozhodnout poslední dráha. Samozřejmě i teď. Oba hráči se trochu trápí ve hře do plných, náš borec o něco méně (89-80). V dorážce však předvedl kvalitní hru a celkově převzal iniciativu a hlavně velký bod.

Opět jsme jako tým sehráli parádní utkání. Budu se sice opakovat, ale musím říct, že naše parta je zdravá. To je základem všeho. Chtěl bych poděkovat hráčům za předvedené výkony a za body. Jen musím ještě dodat, a uvádím to i někde v článku, že nás, domácí, to neskutečně okrádalo.

19.kolo Slovan-Loučovice
19.kolo Slovan-Loučovice

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *