Áčku se doma daří, další výhra a nový rekord drah!

Tento příspěvek jsem chtěl napsat ještě v noci, respektive dnes ve 3 ráno, ale nějak mě zradily oči, které nechtěly být otevřené. Tak se do psaní pouštím teď. V 8. kole k nám dorazili hráči z Vrchlabí. Tento tým v loňském ročníku hrál 1. ligu. Po sestupu o patro níže, tedy k nám do 2. ligy, opustilo toto družstvo několik klíčových hráčů. To je pravděpodobně také důvod, proč se SKK Vrchlabí krčí ve spodní části tabulky se ziskem 2 bodů. Je to škoda, jsou to pohodoví kluci, kteří se kuželkami baví, stejně jako my.

Minulé kolo nám přineslo první venkovní výhru, a to v Českém Krumlově, kde se lehce nehraje ani nevyhrává. Po týmovém výkonu jsme přehráli Loučovice a posunuli se na 4. místo tabulky. Včera 10. 11. bylo nutné tuto výhru potvrdit v domácím prostředí, právě s SKK Vrchlabí. Tento úkol se podařilo splnit bezezbytku a jako třešničku na dortu jsme přidali NOVÝ REKORD DRAH, jež má nyní hodnotu 3377 kuželek.

Start utkání patřil z naší strany Funovi s VilTomošem, hosté ve složení Ladislav Erben a Tomáš Limberský naskočili na straně hostí. Jarda začal slušně a v plných si vytvořil náskok devítky, dorážka sice nebyla úplně top, hlavně díky špatným otvírkám, přesto se dařilo dorážet. Hostující hráč byl na tom o poznání hůře. Fun nahrál dalších 7 kuželek. Druhá dráha přinesla zajímavý boj. Jarda bere plné o klacek. Láďa zase dorážku o klacek. Takže plichta. Fun měl na poslední hod párek (král + pravá zadní fanka), dorazit, znamenalo bodík, jedna plichta a újezd prohra. Fun trefil krále, tak se zrodila dráhová remíza. Třetí dráha byla v podání našeho borce velmi špatná. Plné málo, dorážka ještě méně. Host bere bodík za dráhu a věc se komplikuje. Stav 1,5:1,5, Fun musí nutně dráhu vyhrát. Po několika málo hodech (2-3) jsem mu poradil, co dělá špatně a hra se razantně zlepšila (byl jsem k užitku 😀 ). Samozřejmě nevím, zda to bylo mojí radou, ale Jarda začal hrát parádně. Soupeře, který také zlepšil hru, začal tlačit ke zdi. Plné super (100-91) dorážka dobrá. Tu měl stejnou, jak Láďa (51-51). Celkově dráhu bere pro sebe a hlavní bod pro tým. VilTomoš se na úvod dobře předvedl. Plné po boji bere o 3 klacky, v dorážce začal dominovat a dráhu získal o 17 kolíků. Po přechodu vedle se ještě zlepšil. Už v plných nadělil dalších 15, v dorážce devítku. Pěkný náskok do druhé části hry. Opět začal slušně +1 v plných, bohužel přišla slabší chvilka v podobě horší dorážky (41-50) a hostující hráč bere bodík. Poslední dráha, to už byl opět VilTomoš, plné v pohodě pro sebe, dorážku rovněž a jasná výhra, jak na dráze, tak celkově. Škoda jen slabší třetí dráhy, okradl se o 600.

Láďa s Matesem obstarali prostředek utkání spolu s hosty Martinem Maršíkem a Lukášem Trýznou. Láďa nezačal moc dobře a trochu se v plných trápil. Po rozehrání, nakopl vyšší rychlost a 5 devítek za sebou mu hodně pomohlo k bodíku a krásnému náskoku. Nutno podotknou, že Láďa celý týden, kvůli bolavým zádům netrénoval, to samé provede ještě týden následující. Druhá dráha byla lepší v tom, že od začátku mu šla ulice, ale kradla ho. Přesto pěkné plné, přesto Martin o tři lepší. V dorážce hráči bojovali o každičkou kuželku. Náš hráč byl o klacek lepší, chyběly další tři na výhru. V další části se trápili oba borci. Láďa ji dokázal vyhrát a získal další bodíček. Dějství konečné přineslo opět nepříliš dobrou hru, náš borec bere plné o dva kolky (86-84) v dorážce Láďa zabral a o devítku Martina přehrál. Tím získal třetí bodík, ale hlavně bod pro tým. Mates začal dobře, jenže v průběhu plných, spíše ke konci, se přestalo dařit a host je získal pro sebe o 4. V dorážce se vrátila ulice, na hře to bylo ihned znát. Martin začal kuželky stahovat a dokonce navyšovat. Druhá dráha byla podobná té první, s tím rozdílem, že domácí byl o klacek lepší. Dobrá hra pokračovala v dorážce a nebýt dvou fíků, mohl být náskok větší. Třetí plán se nedařil od začátku, Martin se nemohl dostat pořádně do ulice a hostující hráč toho využil už v plných, kde získal náskok, respektive stáhl hodně z náskoku našeho hráče. Rozhodnutí mělo padnout v poslední třicítce. Martin hrál dobře, nebýt několika málo horších hodů, mohl mít plné lepší (94-93). Pak přišel rozhodující moment. Lukášovi se dařili otvírky, Martinovi ne. Hostující hráč tak stáhl zbytek náskoku a nahrál tři klacky do plusu, které rozhodly o bodu pro Vrchlabí.

Venca „Karel“ a Venca se postarali o dojezd. Za Vrchlabí naskočil Marek Zívr s Romanem Sýsem. Poslední dvojka měla k dobru slušnou porci kuželek, tak mohla hrát v relativním klidu. Jenže mi dáte za pravdu, že i velký náskok se dá občas ztratit. My jsme tomu sice moc nevěřili, protože hlavně Karel hraje ve skvělé formě a Venca se zlepšuje a doma podává vyrovnané výkony. Jdeme na to. Karel se do koulení pustil s vervou. Pravá ulice střídá pravou ulici, jeden hod lepší, jak druhý. Plné prostě paráda (114-84) a veliký náskok. Pak nastal drobný šok. Pořádné otevření bylo zakleté, jak princezna do žáby. Marek stáhl z náskoku 30 kuželek celých 8 klacků. Karel zapomněl na nepodařenou dorážku a zase to byl on, ulička pěkná, jen to občas šidilo. Dorážka kvalitní, ne jak předtím. Marek tempu našeho borce nestačil a prohrál 32 kolíků. Půlku točí na 315, pěkný počinek, jen to zopakovat. Ano, zopakoval. Karel pokračoval v pěkné hře do své pravé ulice, jen ho to dnes občas šidilo, což se často nestává. Plné pro sebe o deset, dorážka kvalitní a dalších 11 v plusu. Poslední plné, paráda (103-89), pěkná hra i v dorážce a další klacky na stranu Slovanu. Venca Krysl se poslední zápasy zlepšuje a začíná získávat body nad soupeři. To se mně zatím vyhýbá, ale v tréninku se mi hra zlepšuje. Třeba to přijde. Teď ale k Vencovi. Od úvodních hodů se dost trápil. Nemohl se pořádně dostat do ulice a Roman si díky tomu vytvořil náskok 11 kuželek. V dorážce pokračovala horší hra ze strany našeho hráče, bodík bere host. Poté přišlo znatelné zlepšení hry a plné paráda (102-85). Hostující hráč nasazenému, a hlavně zlepšenému tempu hry Venci nestačil. Domácí pokračoval ve kvalitní hře dále, plné opět super (102-90), následoval bohužel dorážkový útlum. Venda dráhu zvládl i přes toto zaváhání vyhrát, když Roman zahrál dorážku opravdu špatně. Poslední dějství bylo v podání Venci ne moc dobré. Plné vcelku trápení, dorážka slabší, ale hostující hráč nedokázal drobné zaváhání využít ve svůj prospěch. Venca bere dráhu a hlavní bod.

Jako tým jsme opět předvedli parádní domácí výkon. Také musím pochválit fanoušky, kteří tlačili hráče hodně dopředu a byly opravdu slyšet. Vencovi Hlaváčovi alias Karlovi, chybělo pouhých 6 kuželek k rekordu jednotlivce na drahách SKK. Tento drží Láďa Urban ml. Výkonem 627 kuželek.

8. kolo Slovan A-Vrchlabí
8. kolo Slovan A-Vrchlabí

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *