Báječní muži s koulema

Konečně se nejen náš oddíl dočkal začátku nové sezony, ale na tuto událost čekal asi každý, kdo tento sport provozuje či sleduje. Za sebe mohu říct, těšení bylo opravdu veliké a je super, že už to přišlo. A musím napsat, přišlo to suprově. Hned úvodní kolo zavedlo naši grupu do Duchcova na velmi pěkně zrekonstruovanou kuželnu, škoda jen, že se kuželky v průběhu hry opravdu často motaly a klučina, který obstarával jejich opětovné rozmotání se vážně naběhal, jak maratonec. Nic to nemění na faktu, kuželna patří mezi padavé a kuželky pěkně jezdí.

V tomto ročníku proběhla v našem A týmu docela velká změna. Opustil nás Láďa Urban, který přestoupil do Rokycan a pro nás je to citelné oslabení. Aby toho nebylo málo, další náš hráč Venca Krysl prodělal operaci a na dráhy se postaví až to zdraví dovolí. Do Duchcova s námi, jako šestý borec jel Tomáš Beck ml., který ve svém debutu nezklamal, škoda jen více újezdů, které ho připravily o lepší číslo a tým o kuželky, více v příspěvku.

No, už to nebudu zdržovat a jdu na věc.

V 11:00 proběhl spich na pumpě u šéfa a v 11:03 vyjela šestice, co to plácám osmice, to taky není úplná pravda, ale šestice s náhradníky a fanoušky Marcelem a Luďou a věrnou manželkou a hlavně fanynkou Dádou, která nás v pořádku dopravila po utkání bezpečně domů. Krátká zastávka na nějaké benzínce, káva (studená, kterou mi natočil syn, asi nějaká pomsta), cígo, malá bašta a pokračovalo se. Příjezd se podařil o něco dříve, ale na kuželně bylo plno. Důvod byl jasný, hrály se zde kuželky v ženském provedení. Je jasný, že ženy táhnou diváky více, jak muži. Domácí dámy sehrály utkání s týmem KK Blansko. Duchcovským ženám utekla výhra o pouhých devět kuželek, ale získaly alespoň bodík.

My si dali před kuželnou další kávu, tentokrát i já měl teplou. Pokec o naší pravděpodobné sestavě, respektive rozestavení. Dohodli jsme se na tom, že postavíme tři dvojice, a to takto. Jedna na úvod, druhá do středu a pak ještě jedna dvojka na konec. Trochu předběhnu a prozradím, že tento tah se třema dvojkama vyšel naprosto parádně. Taky musím hooodně pochválit naše fanoušky, kteří opět nezklamali a nechali v Duchcově hlasivky, ale taky nervy.

Miloš a Jarda na straně domácích, Jarda a Tomáš z našeho týmu. Jarda úvodní plné prohrál o tři kolky, které domácí udržel až do konce dráhy. Další třicítka byla pěkným bojem a ani 110 našeho borce nestačilo na zisk plných, domácí nahrál 112. Dorážku měli borci opět, jako předchozí stejnou, tak zůstalo 12 na domácí straně. Třetí dráhu začal Jaroušek Fun dobře a udržel tento trend celé plné 97-106, když přidal 8 klacků v dorážce, dráha byla jeho a schylovalo se k napínavému závěru duelu. Oba hráči chtěli získat bodík pro své družstvo. Miloš bere plné pro sebe, když nahrál 101, Jarda solidních 90. Náš borec zahrál pěknou dorážku, bohužel domácí hráč ji zahrál lépe 60-53. Miloš získal třetí bodíka  celý bod pro tým. Fun zahrál velmi dobře, bohužel k bodům chyběl kousek. Tomáš ml. začal s Jardou v plných solidně a oba hráči se tahali o každý klacek. Tom prohrál o dvě. V dorážce domácí přidal a když se našemu nedařilo, s přehledme bere dráhu. Druhá třicítka se nesla v naprosto stejném duchu. Plné boj a každou kuželku, dorážka lepší na domácí straně. Třetí plán  přinesl bodíček pro našeho hráče, když plné prohrál o dva kolky, ale dorážku bere v poměru 27-34. Poslední dráha byla v plných pro Toma, Jarda se nemohl dostat do ulice. Jenže začátek dorážky byl z jeho strany super. Z prvních pěti devítek byly 4 hrcky a bylo rozhodnuto. Tom nezahrál špatně, ale je znát nezkušenost v dorážce, kde se trestá každý fík.

Prostředek ve znamení Pavla a Tomáše st.. Já bojoval s Honzou Pája se postavil Jirkovi. Moje úvodní dráha byla vydařená, jen mě trochu tlačil dres, který se přes prázdniny nějak zmenšil 🙂 . První plné kvalitní a k tomu dobrá dorážka, bodík byl na naší straně. Domácí dráhu zahrál taky velmi slušně 142-157. Další třicítka byla, co se plných týče vyrovnanější. Zde rozhodla dorážka 34-42. Bodík opět na stranu Slovanu. Třetí plán byl v plných dost dobrý a domácímu hráči jsem nadělil 8 kolků. Kolaps v podobě 4 fíků za sebou na pravého sedláka přivodil ztrátu dráhy a bodíček na Honzovu stranu. Domácí hráč pořád makal, protože stále bylo o co hrát. K dobru před poslední dráhou bylo na mojí straně 17 kuželek, což se dá stáhnout. Oba jsme bojovali, přesto plné bere domácí 95-88. Dorážka začala z mé strany parádně, hrc. Tato devítka hodně napomohla k plichtě na dráze 139-139 a celkovému bodu pro tým. Pájovi se první plné nevedly a domácí toho využil, když porazil parádních 100 – 84. Dorážka nebyla úplně špatná, bohužel se nedařila otvírka a i když trefoval figury, na domácího hráče to nestačilo 51-42. V plných se Pavko zlepšil, ale dorážka nešla, 4 fíky. Třetí dráha byla v plných super, opět dorážka, kde se nadařilo otvírat. Domácí bere třetí rozhodující pomocný bodík. Poslední dráha se nesla v podobném duchu, jako dráhy předchozí, plné dobré, dorážka ne. Co je však důležité je to, že i když se nedaří, Pavel stále bojoval o každou kuželku, která může týmu v konečném zúčtování pomoct.

Stav byl hodně nepříznivý pro naše barvy 3:1 -97 a málokdo věřil v naše možné vítězství. Jak my víme, dá se vyhrát nebo prohrát klidně i 106 kuželek, což jsem dotahovákům sdělil.

V dotáhováckém duu nastala drobná změna, místo zraněného Venci Krysla se postavil třetí Tomáš. Domácí nasadili Frantu a od prvního hodu Zdenka Ransdorfa nahradil Josef Otta ml.. Tomáš zahrál pěkně vyrovnané dráhy, které vedly k výhře 4:0, ale nebylo to vůbec lehké. František kousal, a to hodně. Plné se oba borci přetahovali, jak smyslů zbaveni a o jednu kuželku 100-99 je bere domácí. Náš borec zahrál lepší dorážku o celých 6 kolků a bodíček je doma. Druhý plán – Tomovi se nevedou plné a opět je prohrává, tentokrát o 8 klacků. Jenže dorážku zvládl lépe o celou devítku a šup, je tu druhý bodíček a další kuželka z náskoku dole. Třetí třicítka, co myslíte? Zase boj o plné, tentokrát je bere Tom 97-99. Když v dorážce, navzdory dvěma fíkům, přidal další kuželku, byl hlavní bod doma, tedy u nás doma. Jenže, potřebovali jsme také kuželky. Poslední dráhu bere do plných domácí borec 99-94. V dorážce zabral VilTomoš a kuželky šly pomalu a jistě na jeho stranu, zastavily se na čísle +12 134-146. Celkem Tomáš nahrál 21 klacků. Jájínek, Hapalajnej, nefíkolajnen, kecalajnen, prostě náš Venca nezačal moc dobře. První dráhu sice bere pro sebe a tým, ale sám nebyl s hrou spokojen. I tak 8 kuželek z náskoku dole. Pak se trošičku vzpamatoval a začal malinko hrát. Plné ucházející a domácímu nadělil 32 klacků 75-107. V dorážce trochu přibrzdil, přesto s přehledem 35-54. Parádní dráha 108-161. Třetí dějství bylo trochu podobné druhému s tím rozdílem, že domácí zahrál plné lépe a Venda zpomalil, i tak je bere 92-102 (bude muset trochu více potrénovat, takové brždění se mu tolerovat nebude 😀 ). Dorážku zahráli oba hráči solidně, náš o 4 kolky lépe 50-54. No a poslední plán, ach jo, darmo psát i mluvit. Plné prohra o kuželku 85-84. V dorážce sice napravil reputaci a soupeře přehrál a získal další bodíček, ale 128 je málo. No dobře, díky Vendolajnen za výkon 😉 .

Toto utkání přineslo velký obrat v náš prospěch. Malé shrnutí stažení náskoku poslední dvojicí po třicítkách. Počátek -97, po první třicítce -84, druhá třicítka -30, třetí třicítka -13, poslední třicítka +15. Toto utkání jasně ukázalo, že nic se nemá vzdávat a bojovat se má do úplného konce. Jsme přeci tým, ten má držet pohromadě a pomáhat si, my si pomáháme. Kdo nehraje, ten fandí. Když jsem u toho fandění, děkuji našim fanouškům, kteří jeli s námi a nechali v Duchcově hlasivky. DĚKUJI. Také jsme báječní muži s koulemi a rádi s nimi házíme 😀  😈 .

 

1.kolo Duchcov-Slovan
1.kolo Duchcov-Slovan

 

Video z utkání Duchcov – Slovan

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *