Nejhorší domácí výkon, ale body máme

V posledním kole podzimní části jsme přivítali na domácích drahách tým Kdyně. Kluci ze Kdyně patří k našim dlouholetým sokům v boji o body. A je jedno v jaké soutěži zkřížili naše družstva meče. Tentokrát se jednalo o 2. KLM skupiny A. Na úvod uvedu, že boj to byl krutý a nesmlouvavý. Nám se celkově moc nevedlo a výkon tomu jasně napovídá. Zahráli jsme nejhorší číslo v domácím prostředí v tomto ročníku. I přes tento nedostatek se nám podařilo vyválčit výhru a získat důležité body.

Vím, že je tento článek napsaný poněkud opožděně, ale přece 😀 .

V sobotním odpoledni načali utkání z naší strany Jarda s Pavlem. Jarda s Vikim spolu svedli boj o každou kuželku. První dráhu bere o pouhé jedno dřevo hostující hráč. Domácí byl lepší v plných o 7 klacků. Viki zabral v dorážce, stáhl náskok a přidal kuželku. Druhý plán se odehrál v podobném duchu. Jarda bere plné, host dorážku a celkem o tři vyhrál. Třetí třicítka a další boj o každičkou kuželku. Domácí dráhu prohrál o pouhé dvě kuželky, čímž se rozhodlo o výsledku duelu. Jarda sice poslední dráhu s přehledem bere pro sebe a nahrál i tolik potřebné kuželky, které v konečném součtu hodně napomohly k výhře. Hraje se přeci až do konce a to Jarda předvedl měrou vrchovatou. Pája se od úvodních hodů docela trápil. Sice nenahrál málo, přesto jej Jindra o 5 klacků přehrál 132/137. Ve druhé třicítce pokračovalo Pájovo trápení, které dokonal špatnou dorážkou. Hostující hráč toho opravdu využil a nadělil našemu ranec. Přesto Pavel bojoval a chtěl nepříznivý průběh alespoň trochu otočit. Bylo ale vidět, že v tomto utkání opravdu není ve své kůži a na poslední dráhu se nechal vystřídat Petrem. Ten ji zahrál velmi slušně a vyhrál ji. Hlavní bod bral Jindra, který e výkonem 575 kuželek stal nejlepším hráčem hostí.

Moje maličkost a Venca jsme se jali rvát uprostřed. Já se střetl s Pepou a hned první dráhu jsem zahrál parádně 😀  (blbě). Bylo veliké štěstí, že se Pepovi vůbec nevedla dorážka. Druhý plán byl z mé strany lepší, hlavně v plných bylo vidět zlepšení (poprvé a naposled). Zde jsem nahrál pěkných 26 klacků. Hosté se pak domluvili a nasadili proti mně Tomáše. Takže nastal Tomášoboj. Hostující Tom nebyl rozehrán a já získal třetí rozhodující bodíček na svou stranu a tím pádem pro Slovan. Poslední dráha byla v plných bída s utrpením a soupeř stáhl z náskoku 16 kolíků a získal poslední dráhu pro sebe. Venca koulel proti Davidovi. Ten se stal druhým nejlepším hráčem hostí výkonem 574 kuželek. Souboj těchto borců byl dost vyrovnaný. Venca zahrál celkově lépe plné, David zase dorážku. První dráhu rozhodly 4 kuželky, které hostující borec nahrál v dorážce (45-63). Druhá dráha skončila o dva klacky pro hosta. Zde se rozhodlo v plných oproti Vencových 96 zahrál David 98, dorážka pak byla plichta (45-45). Třetí třicítka skončila o 6 kolíků. V plných i dorážce získal kdyňský borec po 3  kuželkách. I zde se, stejně jako v předešlých 60 hodech bojovalo o každičkou kuželku. Poslední dějství vyznělo lépe v plných pro Vencu, bohužel ta dorážka v tomto utkání byla vážně zakletá. I zde ji bere David a tím celou dráhu a hlavní bod. Venca ale zahrál pěkné číslo a nenechal hostujícího hráče moc utéct.

Před poslední dvojicí nebyl lehký úkol. Oba museli vyhrát a zároveň nahrát 58 kuželek na vítězství. No, co budu povídat. Nervy to byly kurevs.., ale kluci to dokázali. Karel proti Davidovi nezačal nijak úchvatně, ale svou bojovností to urval a přehrál jej o 17 klacků. Druhá dráha byla o poznání lepší, přesto to nebyl náš Karel (opět se objevily problémy s kyčlí). Po plných, kdy vyhrál o 3, zabral v dorážce. Celkem bere dráhu o 20 kolků. Následovaly pěkné plné (104), ale nepovedla se dorážka. David ji zahrál velmi dobře a drážní bodík přistál na jeho straně. Venca se pravděpodobně nasr.. a začal hrát pořádně 😉 . Plné rovných 100 a k tomu parádní dorážka 62. Na tuto hru nenašel hostující hráč žádnou protiobranu a prohrál ji o 26 klacíků. Tomáš zahrál úvodní plné dobře a Jirku přehrál o 8. V dorážce se soupeři rozešli smírně (44-44). Druhá část patřila Tomovi v plných i v dorážce, která už byla lepší. Předposlední dráha se Tomášovi moc nevedla. Zde napomohla velká bojovnost. Dráhu sice ztratil, ale v dorážce byl Jirkovi rovnocenným soupeřem a tím neprohrál větším rozdílem. Poslední dějství bylo jednoznačně v rukou našeho borce, který už v plných nahrál 9 kolíků a v dorážce přidal ještě 8. Tak získal rozhodující třetí dílčí bod a hlavní pro tým. Po velkém boji dokázali dotahováci vyhrát body a nahrát kuželky.

I když jsme zahráli nejhorší domácí týmový výkon v tomto ročníku, dokázala naše grupa vybojovat, možná bych řekl i vyválčit výhru a získat dva body do tabulky. na závěr tak zazněla naše hláška, kterou používáme po vítězném zápase “Raketou na Mars, poletíme zas, vo Baník p..o, no proto” 😀 . Musím také podotknout, že hráči Kdyně neprodali svou kůži lacino a bojovali o každou kuželku a férově povzbuzovali své borce, kteří zrovna potili krev na drahách.

11. kolo Slovan - Kdyně
11. kolo Slovan – Kdyně

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *