Boj o první místo jsme se Sadskou prohráli

Od úvodních kol bojujeme s týmem Sadské o výsluní v 2. KLMA. V odehraných pěti kolech jsme my, ale i Sadská dokázali své soupeře porazit (nepočítám kolo, které si Sadská předehrála). Souboj dvou neporažených přišel v šestém kole. Zajížděli jsme k němu do Přelouče, kde má Sadská azyl pro domácí zápasy. Kuželna je to velmi pěkná a musím říct, že do nedávna i padavá. Právě v utkání se Sadskou jsem se hodně divil, co se stalo s padavostí. Více to rozebírat nebudu, jen uvedu, že i domácí neví, co se děje.

K utkání odjela naše skupina už v pátek. Nocleh byl objednán v Kolíně, kde už jedno spaní proběhlo v loňském ročníku. Cesta byla dobrá. Jako vždy jsme povečeřeli v Praze v restauraci Švejk u Brázdů. Jídlo bylo velmi dobré a pivíčko jakbysmet. Pak cestování pokračovalo směr Kolín. Po ubytování šla naše parta do už prozkoumané a vyzkoušené restaurace Barborka, kde byl proveden teambuilding a soustředění na nadcházející utkání 😉 . Pečlivě byla provedena taktická část, byly vysvětleny všechny důležité aspekty střetnutí. Pouze jediný aspekt probrán nebyl, ale s tím jsme vůbec nepočítali. Ano, jednalo se výše zmíněnou nepadavost, o které nikdo nevěděl.

Začátek zápasu obstaral Tomáš s Jardou, na domácí straně Venca a Martin. Od úvodních hodů se náš hráč trápil, nemohl se dostatečně dostat do ulice a když, ošidilo jej to, jako ostatně skoro každého. Tomáš vyhrál prostřední dvě dráhy a před poslední měl náskok 3 kuželek. Ty domácí hráč stáhl už v plných a v dorážce přidal 8 dalších. Až do konce byl souboj Toma s Vencou zajímavý a napínavý. Jarda se první dvě dráhy hodně trápil, čehož Martin využil k zisku dvou bodíků. Na třetí náš hráč pěkně zabral a plné byly super (89-102), škoda, že nešla dorážka. Martin tak získal třetí rozhodující dráhu. V poslední části má Jarda velmi dobré plné i dorážku a dokázal soupeře porazit  na celkový výkon.

Já s Pájou jsme měli jasný úkol. Otočit utkání na naši stranu. Bohužel se nám to nepodařilo. Luňák natrefil na nejlepšího hráče domácích Tomáše Beka (ne, nejsem to já 🙂 ). Já měl více štěstí, mému soupeři Tondovi Svobodovi se moc nevedlo, ale trochu popořadě. Začal jsem dobře a získal bodíček. Z náskoku 24 klacků bylo po špatné druhé dráze rázem pouhých 6. Když jsem přidal ještě horší třetí dráhu, prohrávala moje maličkost 14 kuželek. Kluci v hledišti Pájovi a mě fandili. Zabral jsem a dokázal stáhnout náskok a přidat dva klacky do plusu. Pavel začal o dost hůř než soupeř, který nahrál 17 kuželek. Na dalších dvou se náš šéf o dost zlepšil a bojoval, jenže se zlepšil i soupeř. Poslední dráha byla ze strany našeho hráče nejslabší, ale ze strany domácího nejlepší.

Konec obstaral Venca a Venca (Karel), za domácí Aleš a Petr. Venca s Alešem předváděli pěkný souboj a bitvu o každou kuželku. První polovinu vyhrál slovaňák a získal si slušný náskok 33 kuželek. Poté se začala karta obracet. Aleš pomalu a jistě přebíral otěže duelu. Venca se snažil a dřel, ale újezdy ho srážely dolů. Nakonec udržel dva klacky, čímž připsal bod na svou stranu. Karel začal proti Petrovi, který se hodně na úvod trápil, parádně. Dráhu získal o 30 kuželek. Od druhé třicítky, kterou získal pro sebe se domácí hráč zlepšoval. Stáhl celých 10 klacků. Třetí dráha byla v plných přetahovaná, kterou vyhrál Karel (91-92), když přidal hodně dobrou dorážku, kterou opětoval i soupeř, bral celou dráhu (60-63). V průběhu třetí třicítky se náš tým dostal dokonce do vedení cca o 8 kuželek. Poslední plán byla hrůza do plných (97-78). Dorážku však zahrál parádně a skoro stejně, jako plné (41-71). Náš borec získal třetí důležitý dílčí bodík a mohl připsat i celkový. Bohužel to nestačilo a domácí celkově vítězí 5:3 o 45 kuželek.

V šestém kole jsme poznali hořkost porážky. Tým Sadské se tímto dostává do trháku a vede tabulku o dva body (nepočítám předehrané utkání) před námi. Je velká škoda, že tentokrát kuželky nepadaly. Myslím si, že to dost ubralo na zajímavosti střetnutí.

6. kolo Sadská - Slovan A

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *