Sadská nám dala do trika

V utkání 16. kola 2. KLMA jsme se střetli s vedoucím týmem soutěže SDS Sadská. Tato grupa už spousty let bojuje o postup o ligu výše a vždy jí to o nějaký malý kousek uniklo. Tuto sezonu si jdou hráči Sadské tvrdě za svým vysněným postupem. To potvrdili i na naší kuželně, kde nám docela naložili, hlavně bodově.

Z důvodu nemoci se tohoto střetnutí nemohli zúčastnit dva hráči kádru a to Láďa Urban ml. s Tomášem Beckem st. Na “jejich” místa nastoupil Pavel Staša a Lukáš Holý.

Pavel nastoupil hned v úvodní dvojici se Zdeňkem. Hosté tyto pozice obsadili Tondou a Davidem. První dráhy zahráli Pavel a Tonda nejlépe z celého svého účinkování. Bohužel pro nás, hostující hráč výtečně 171 a Pájovi utekl o 39 klacků. Rozdíl byl hlavně v dorážce. Druhá dráha byla rovněž v režii hosta. Druhou polovinu si pro sebe uzmul náš hráč, ale kuželky se stáhnout nepodařilo. Zdeněk umí zahrát mnohem lépe. Tohoto zaváhání dokázal David využít a nepustil ani jeden dílčí bodík. Celkem nahrál 58 kuželek. Stav byl po první dvojici nelichotivý 0:2 -106.

Lukáš s Vencou se jali bojovat ve střední části proti Vencovi a Tomášovi. Luky v tomto utkání nezahrál vůbec špatně a soupeře se vcelku držel. Nebýt nepovedené třetí dráhy, mohl pomýšlet i na zisk bodu. Ta mu nešla už v plných, bohužel ani v dorážce. Naopak poslední plán byl velmi dobrý a zde stáhl i nějaké ty kuželky. Venca se s Tomášem docela pral o každý klacek. První dráha viděla plichtu, druhou Venca bral o rovných 20 kuželek. Na třetí dráze hostující hráč notně přidal a i když Venca zahrál pěkných 146 na Tomáše 161 to nestačilo. Poslední třicítka přinesla opět boj. Venda byl lepší v plných o tři, host v dorážce o 7 a tím bere důležitou dráhu pro sebe. Taktéž hlavní bod, byť celkově o kuželku prohrál. Stav velmi nepříznivý 0:4 -109.

Naši dotahováci Karel s Tomášem měli před sebou nelehký úkol. Pokusit se vydolovat z nepříznivého průběhu alespoň bod za remízu. Hosté postavili dvojku ve složení Martin Schejbal a Václav Schejbal. Karel se do Martina pustil s vervou, i když v plných ještě prohrál pět kolíků. V dorážce se začala karta obracet  a náš hráč získával pevnou půdu pod nohama. Na každé dráze dokázal Karel vyhrát a stáhnout kuželky (150+7, 162+21, 141+13, 142+10=51). Hostují po celou dobu nenašel na našeho dotahováka recept a ten získal bod. Tomáš První polovinu prohrál 2:0 byť druhou dráhu pouze o jedinou kuželku. Druhá polovina byla lepší a celkem ji vyhrál o 13 kuželek. Na konečnou výhru to však nestačilo. Tomášovi se v tomto střetnutí vůbec nevedlo dle představ. Venca tak bere hlavní bod a našemu týmu tak uštědřila Sadská drsnou prohru v poměru 1:7 byť celkový průběh úplně jednoznačný nebyl.

Sadská si vyrovnanými výkony jde za postupem do 1. ligy a my jim to přejeme, byť bychom určitě byli rádi na jejich místě. V dosavadním průběhu ročníku však hráči Sadské pouze jedinkrát prohráli, zatímco my už 4x. I když bodový výsledek je krutý, průběh utkání byl napínavý a dramatický. Ještě mi dovolte, abych zde uvedl, že v poslední době (několik víkendů či kol) je sledování výsledků docela peklo. Věčně stránky nefungují a tím vzniká i problém zapisování při utkání. Nevím, kde je problém (webhosting, rozladění systému, či něco úplně jiného), ale mělo by se s tím opravdu něco dělat.

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *