Vydřená výhra v Lomnici

Ano, je to tak. Výhra v Lomnici se vskutku nerodila jednoduše a s trochou nadsázky se dá říci, že posledních deset hodů rozhodlo o naší výhře. Po celou dobu střetnutí se bojovalo a dřelo, jak jen to šlo. Domácí vesměs celý průběh vedli o kuželky, na body to bylo vyrovnané.

Kuželna v Lomnici je moc hezká, ale musím uvést, že ne zrovna padavá. Toto domácím vyhovuje a hosté zde mají problémy získávat body. To samé se stalo nám. Horkotěžko jsme domácí přetlačili a vesměs se porazili sami, když v posledních cca deseti hodech “zkolabovali” a přenechali nám výhru.

Na úvod malá změna. Nastoupil jsem já a Tomáš. Takže vlastně dva Tomášové. S mojí maličkostí neměl domácí Štěpán moc práce. Svojí nemohoucností, která se ještě mísila s tím, že to nepadalo, jsem domácího pustil do pěkného trháku, který se zastavil na 64 kuželek, které mi Štěpán nandal do trika. Tomáš se na lomnických drahách taktéž trápil. Z uliček s bídou šestky. Ovšem doháněl to v dorážce, která vůbec nesedla Mírovi. Tom připsal bod na naši stranu. Stav 1:1 -37.

Venca spolu s Láďou měli před sebou práce dostatek. Míru dokázal Venda v plných přehrát o celý klacek. V dorážce byl lepší domácí borec. Celkově nahrál o 11 kuželek více a bral bod. Láďa s Jirkou prohrál na celkové číslo, přesto bere výhru. Zde se ukázalo pravidlo a dílčích bodech. Náš hráč získal 3, domácí 1. Stav 2:2 -53.

Situace, která nastala po dvou dvojicích nahrávala domácím. Sice jsme měli v závěru Vencu a Zdendu, přesto na Lomnické kuželně může být rozdíl 53 kuželek nedostižitelný, což se projevovalo skoro celou hru dotahováků. Naši kluci sice stahovali náskok, poté vždy přišla chvilka, kdy domácí opět zatahali a  kuželky přidali. Zdeněk na Pepu nenašel recept po celou svou hru, takže šlo hlavně o kuželky. Na druhé straně Venca pěkně zatápěl Bohoušovi. Nevím, jak úplně přesně to bylo, ale cca deset hodů před koncem jsme prohrávali o zhruba 30 klacků. Najednou přišel kolaps domácích, když některý z nich provedl 4 fíky za sebou. Náš hráč 2x hrcnul, poté rychlá devítka a najednou se byl stav kuželek na naší straně. Dva hody před koncem jsme už vedli o 4 kuželky. Celkově se stav zastavil na 12 kuželkách. Tím získal náš tým rozhodující dva body za výhru na kuželky.

Ještě jednou uvedu, že domácí po celý průběh utkání vedli na kuželky. O naší výhře rozhodlo vesměs posledních deset hodů, když kluci dotahovácký dokázali využít velkého zaváhaní domácí dvojky. Výhra nás udržela na 2. místě tabulky 2. KLMA.

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *