Áčko prohrálo s Tehovcem

13. kolo zavedlo naše áčko do Poděbrad, kde svá domácí utkání hrají borci z Tehovce. V podzimní části, když se hrálo na naší kuželně, ukázali, že hrát umí. Až druhá trojice dokázala utkání otočit v náš prospěch po velkém boji. Tentokrát se vše odehrálo u nich a domácí dokázali zvítězit ve větším klidu, než mi u nás.

Tomáš ml. a Luděk začali proti Jardovi s Tomášem. Můj mladej nezačal vůbec špatně a domácího hráče notně potrápil. Druhá dráha byla slabá a Jarda ji naopak zahrál parádně. Třetí plán se opět nesl ve znamení boje. Opět se šťastnějším koncem pro domácího. Poslední třicítka byla naprosto v režii borce domácích. Tím připsal bod pro sebe. Luďa začal vlažněji, hlavně v dorážce. Tím domácí hráč v poklidu získal dráhu. Pak se karta obrátila a náš borec bere plán pro sebe. Bohužel Tomáš zabral a Luďa jeho tempu nestačil. Další bod pro domácí.

Tehovec-Slovan 1. čtverka
Tehovec-Slovan 1. čtverka

Jarda s Pavlem obstarali střed z naší strany, za domácí pak duo Jakub a Petr, kterého cca v půlce střídal další Petr. Jarda s Jakubem předváděli velmi pěknou hru a každý chvilku tahal motorovku. Náš borec zahrál 3x přes 150, domácí 2x přes 160. Oba měli jednu nepovedenou dráhu Jarda druhou 134 a Jakub třetí 123. Celkem porazil hráč Slovanu pěkných 600, čímž si vytvořil osobní rekord. Gratulejšn Fune. Pája proti prvnímu Petrovi začal dobře. V plných nahrál 7 klacků a v dorážce přidal 10. Poté přišla slabší dráha, hlavně v dorážce. Přesto ji dokázal vyhrát a ještě přibalit 16 kolíků. V průběhu druhé třicítky došlo ke střídání na domácí straně, nastoupil druhý Petr. Pája pokračoval ve vyrovnané hře. Škoda, že nevyšla dorážka, která byla slabá a 3 fíky přidal navrch. I tak ji prohrál o pouhé dva klacky. Poslední plán zastihl oba borce v nedbalkách a plné tomu odpovídaly. V dorážce náš borec zapnul a dokázal soupeře přehrát o 16 kolků. Pája bral bod a stále žila naděje na nějaký ten bodík.

Tehovec-Slovan 2. čtverka
Tehovec-Slovan 2. čtverka

Dotahováci ve složení Tomáš, Venca se jali koulet s Jirkou a Vláďou. Tomáš začal špatně a první dráhu prohrál díky dorážce, která mu nešla. Následující dráhu zabral a v plných dokázal stáhnout 12 kuželek z náskoku domácího hráče. Opět slabší dorážkou dal Jirkovi naději na bodík za dráhu. Jenže bojovností dokázal dráhu udržet a připsat si bod. Třetí třicítka se nesla v opačném gardu. Domácí vyhrál plné o 9, Tom dokázal náskok stáhnout v dorážce a zajistil dráhovou plichtu. Poslední plán a urputný boj o každičkou kuželčičku. Plné oba zahráli solidně (97-95), ale v dorážce se oba trápili. Tom ji nakonec zahrál o 3 lépe a celkově dráhu o jediný klacík. Získal tak 2,5 bodu za dráhy, ale prohrál na číslo (558-550). Co se týče Venci, moc se nevědělo, jak to s ním vypadá. Při domácím střetnutí si přivodil zranění, což byla komplikace. Naštěstí se dal dohromady a mohl nastoupit. Sice ho zranění limitovalo, ale hrát šlo. První dráha byla z naší strany špatná. Domácí si získal náskok 20 kuželek, který se stal víceméně rozhodující. Druhá dráha byla o mnoho lepší a soupeři se tahali o klacky, jak děti o dudlík. Nakonec se rozešli smírně po pěkném výkonu (147-147). Třetí třicítka patřila domácímu hráči, který získal plné i dorážku a přidal k náskoku dalších 11 kuželek. Poslední dějství bylo, jak na houpačce. Vláďa měl velmi pěkné plné (100) oproti velmi špatným Venci (77), čili 23 klacků. Jenže v dorážce bylo vše jinak. Borec Slovanu asi přepnul na trojku či co a nejenže po parádní dorážce (44-68) 23 kuželek stáhl, ale přidal ještě jednu navrch, která znamenala dráhový bodík. Vláďa i přesto bere hlavní bod pro tým.

Tehovec-Slovan 3. čtverka
Tehovec-Slovan 3. čtverka

Na vítězství to tentokrát bohužel nestačilo a domácí vyhráli vcelku přesvědčivě a zaslouženě. Padli i dvě 600, po jedné na každé straně a myslím si, že se utkání neslo v přátelském duchu.

13. kolo Tehovec-Slovan A
13. kolo Tehovec-Slovan A

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *