Naši dotahovácíííí nezklamali

Úvodní kolo nového ročníku druhé ligy bylo naplánováno na 5. 9. 2020 a my přivítali celek z Kosmonos. Jak všichni víte, loňský ročník byl z důvodu šmejdského virusu zrušen, proto nikdo nepostoupil ani nesestoupil. Abych pravdu napsal, je mi docela líto Sadské, která o postup bojovala X sezon a umisťovala se vždy v popředí tabulky, ale postup se nedařil. Když to vyšlo, přišel zářez v podobě koronaviru.

A nyní k utkání samotnému. Na zápas jsme se moc těšili a u většiny z nás to bylo spíše na škodu (asi). První čtveřice našich hráčů zahrála dost pod své možnosti a vypadalo to s námi nepěkně. Faktem je, že dotahovácké duo většinou vyhrává a dokáže otočit i mnohem více nepříznivý stav. Tentokrát museli nahrát “pouze” 33 kuželek. Dotahovákům také hodně pomohl Venca, který svého soupeře, jako jediný z první čtverky, dokázal porazit a jeho bod byl velice důležitý.

Úvodní dvojice Jarda s Tomášem ml. hodně bojovala s Jardou a Jaromírem. Boj byl docela marný, protože se ani jednomu vůbec nevedlo. Jarda měl sice vyrovnané dráhy, ale na každé chybělo minimálně 10 kuželek. Dokázal však získat dva dílčí body. Tomáš ml. zahrál dobře pouze na jedné dráze a to je na výhru rovněž málo. Špatná byla hlavně dorážka. Oběma hráčům nejde upřít bojovnost a zarputilost, bohužel, chyběly kuželky.

Něco podobného předvedla prostřední dvojka, kde jsem se bojů účastnil také já Tomáš st. spolu s Vencou, který získal dost důležitý bod. Střetl jsem se s hostujícím Tomášem a díky mé špatné dorážce jsem mu přenechal body. Venca s Radkem si dráhy rozdělili, ale zaplať pán Bůh, náš hráč dokázal zvítězit na kuželky a jak píši výše, získal důležitý bod.

Poslední dvojka, zvaná též dotahovácká a podle Karla (dotahovácííí) předvedla super výkony a obrat, který zajistil domácí výhru a body. Tomáš (toto jméno je super a mají ho super lidi 😛 ) předvedl parádní výkon, korunovaný echt číslem a rekordem drah jednotlivce 655 kuželek. Svým výkonem nedal Lubošovi šanci k zisku bodů a nadělil mu pěkných 117 klacků od cesty. Karel v tomto utkání rovněž předvedl proč je mu dávána důvěra dotahováka a výkonem 606 kuželek přehrál Dušana o 62 kolíků.

Když se podíváte na zápis, zjistíte, že naše dvojice byly dobře poskládané a zahrály dost podobně. První 520, druhá 530 a třetí nic moc 😀 . Vítězství sice bylo po 4 hráčích na hraně, přesto se jej podařilo dosáhnout díky dvěma parádním výkonům naších nejlepších hráčů.

Zápis, Zpravodaj, Tabulka

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *