B nestačilo na Lomnici, C vyhrálo derby

V sobotu sehrála svá utkání další dvě družstva Slovanu. Konkrétně B v Západočeské divizi proti Lomnici B a C se střetlo v Krajském přeboru KV v derby s SKK K. Vary. Béčko na svého soupeře nestačilo, naproti tomu céčko si připsalo výhru v derby.

Lukáš s Hansem a Jirka s Přemkem zahájili střetnutí béček svých oddílů. Našim hráčům se moc nevedlo, to uvedu hned na úvod. Lukáš se trápil zejména na třetí dráze, kde bohužel neporazil ani 100 kuželek a myslím si, že toto byl zlomový moment v duelu s Jirkou. Hans se nejvíce trápil na úvodní dráze, kde porazil 110 kuželek oproti 130 soupeře. Druhá polovina byla ze strany domácího hráče lepší, ale na zvrat to nestačilo. Stav 0:2 -82 kuželek.

Další dvojku vytvořil Petr s Pájou, hosté nasadili Terezu a Rudu. Peťa se s Terezou přetahoval o body, každý vyhrál jednu půlku, ale na celkové kuželky byla lepší hostující hráčka. Pája nastoupil k utkání po 3/4 roce. Tato dlouhá pauza byla z větší části způsobena zraněním a následnou operací. Na našem hráči byla znát nervozita, která se bohužel projevila i do výkonu. Pavel stejně, jako Petr vyhrál dvě dráhy a na dráze poslední finišoval, co to šlo. K výhře chybělo pouhých 7 kuželek. Stav 0:4 -118 kuželek.

Tento stav už se velmi těžce obrací. O tom se přesvědčili i dotahováci Lukáš s Tomem. Luky si s Luckou, stejně, jako dva předchozí hráči, rozdělil dílčí body na půl. Na kuželky byl domácí lepší o 22. Největšího rozdílu dosáhl Lukáš na druhé dráze (142-115) kde si připsal 27 klacků. Tom si s Hubertem připsal tří dílčí výhry a jako Luky i hlavní bod. Nahrál 40 kolíků, ale i to bylo na stažení celkového náskoku hostí málo. Stav 2:6 -56 kuželek.

zápis, zpravodaj

Hned úvodní dvojice Míra s Zdeňkem získala proti Jirkovi a Víťovi plný bodový zisk. Míra si připsal tři dráhy a 38 kuželek do plusu, Zdenda dráhy dvě a 7 kuželek do plusu. Toto byl velmi dobrý začátek pro náš tým. Stav 2:0 +45 kuželek.

Blanka s Káťou, tedy dámská dvojka si také poradila s dvojicí, která byla naopak tvořena muži Pepou a Jirkou. Obě hráčky dosáhli na 500 hranici. Blanka naprosto přesně a Káťa přidala 6 kuželek k 500. Parádní začátek i pokračování. Stav 4:0 + 85 kuželek.

Naše dotahovácké duo tvořili zkušení hráči Luboš a Jirka. Domácí nasadili neméně zkušené borce Vencu s Liborem. Luboš svého soupeře přehrál na třech třicítkách. Tím připsal důležitý pátý hlavní bod. K němu přidal ještě 20 klacků do plusu. Jirka se docela trápil a Libor toho vcelku využíval po celou hru. Až na poslední třicítku dokázal Jirka s Liborem remizovat a připsat si alespoň půl bodu za dráhovou remízu. I přes Jirkovu prohru může tým C slavit výhru v derby. Stav 7:1 +44 kuželek.

zápis, zpravodaj

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *