Nejlepším výkonem jsme vyhráli s Tehovcem

Sobotní čerstvý vítr nás zavál do Poděbrad, kde mají v současné době azyl hráči Tehovce a kde jsme sehráli 6. kolo 2. KLMA. Domácí hrají na drahách Poděbrad velice dobře a pohybují se kolem 3400 poražených kuželek, což byla předzvěst kvalitního a těžkého utkání. Jak vše dopadlo zjistíte čtením článku.

Začnu obligátně a to tak, že sraz byl na parkáči u šéfovo haciendy v půl 7. Podotýkám, že ráno. Tudíž jsem musel vstávat dříve, než vstávám do práce. Jistě jsem v tom ale nebyl sám 🙂 . Po přátelském poplácání rukama naše banda nasedla do krásného Bobíka a vydala se směr Poděbrady. Samozřejmě nesmím a ani bych si nedovolil zapomenou na naše další dva spolubojovníky, kteří čekali v Bochově. Tam byla uskutečněna první malá zastávka na ranní kávu a pro někoho také cigárko.

Opět se nasedlo a štrádovalo dále do Poděbrad přes jednu nehezkou ves zvanou Praha 😆 . Po cestě byla provedena ještě jedna přestávka na nějaké nejmenované benzínce, další káva a cigárko. Drobné protažení ztuhlých svalů a kloubů a zase šup zpět do vozu a hurá do cíle. Cestou se samozřejmě probírala všelijaká témata, ale hlavně byla sranda, jako ostatně vždy. Do stanoveného cíle cesty dorazila naše grupa skoro zároveň s domácími borci, kteří přijeli malinkou chvilku před námi.

A už se pomalu blížím k samotnému utkání. Nesmím však opomenou další kávičku, čajíček a jiné tekutiny, které jsou nezbytné pro nastartování organismu před tak důležitým střetnutím. Poté následovala debata (debatoval náš šéf sám se sebou) o sestavě, která byla následně napsána na důležitý dokument a předána rozhodčímu. Domácí následně napsali sestavy do PC a ta se zobrazovala na tabuli připojené k tomuto důmyslnému zařízení :mrgreen: .

A jsem u toho, utkání začíná a na start se staví dle totalitního rozhodnutí šéfa Zdeněk s Láďou, domácí nasadili duo Jarda a Jirka. Oba naši borci začali trochu vlažněji a Zdendovi unikl dráhový bod o 4 klacky, naopak Láďa 4 kolky nahrál. Druhé třicítky byly úplně z jiného těsta, Zdeněk nahrál 10 kuželek (150) a Láďa dokonce 20 (155). Třetí dráhy přinesly plichtu a bodík na naší stranu. Zdenda 134 a plichta Láďa 138 plus 4. A jsou tu poslední dráhy. Zde se rozhodlo o bodovém zisku. Zdeněk ji nezahrál špatně 140, ale domácí zahrál parádně 161, tím byl vyřešen bod pro domácí. Láďa také dráhu přenechal domácímu hráči, ale předchozí tři dráhy vyhrál, což je bod pro nás.

Stav 1:1 +7

Střední část jsem obstaral já (Tomáš) a Venca, za Tehovec bojovali Jakub a Jakub. I tentokrát byl začátek z naší strany vlažnější. Já jsem předvedl trochu slabší plné, ale ještě horší dorážku 36, kdy jsem nebyl schopen trefit dvojičku natož trochu složitější figuru. Domácí lehce získal nade mnou první bod a 6 kuželek. Venca to měl hodně podobné s tím rozdílem, že měl o něco horší plné než já, ale o trochu lepší dorážku. Druhá dráha už bylo z mé strany o trošičku lepší, ale jen v plných, dorážka opět bída s nouzí. Jakub toho opět využil a další bod měl doma. Venca na druhém úseku zabral a soupeři nadělil 20 klacků 152. zahrál velmi dobře plné, ale i dorážku. Třetí dějství bylo z mé strany parádní, hlavně v dorážce. Plné vesměs průměrné 94, ale dorážka patří k těm dost dobrým 70. Dokázal jsem stáhnou náskok domácího a ještě trošku nahrabat 130-164. Venda třetí plán zahrál trochu hůře, než druhý, přesto bral bod. Domácí hráč mu to usnadnil horším výkonem. Poslední dráhu jsem opět prohrál, důvodem byla špatná hra do plných. Tohoto zaváhání dokonale využil domácí hráč ke stažení náskoku, který jsem pracně získal. V dorážce jsem byl o dost úspěšnější domácího hráče, přesto jsem ztrátu z plných nedokázal stáhnout. Celkově jsem nahrál vyšší číslo, ale na body jsem prohrál. Venca naopak zabral a po tuhém boji bere důležitý třetí dílčí bod čímž získal i bod hlavní.

Stav 2:2 +40

Na řadu se také dostali naši opěvovaní dotahovácíííí. Tentokrát měli úlohu hodně usnadněnou, poněvadž měli k dobru celých 40 kuželek. Tomáš s Karlem se střetli s Petrem a Martinem. Tomáš začal trochu pomaleji, ale důvod byl zcela jasný, musel se seznámit s novými teniskami (ty své si zapomněl doma a honem rychle musel zajet do obchodu koupit si nové), které mu evidentně seděli. Takže první dvě dráhy bere náš borec s novými teniskami i když první třicítka byla opravdu těsná o pouhou kuželku. Druhá také nebyla dle představ našeho borce, ale Petr zahrál slabě a Tom na ní získal 22 kuželek. Karel první dráhu vyhrál vcelku v pohodě byť se mu ne úplně vydařila 144. Druhá už byla dost jiná a domácímu hráči, byť ten ji nezahrál zle, nadělil 14 klacků. Druhá polovina byla ze strany Tomáše parádní a chybělo malinko, opět jedna kuželka k pokoření hranice 600 kuželek. Třetí dráhu nahrál na domácího hráče 23 klacků a na poslední dokonce 33 kolíků. Celkem nahrál 79 kuželek a nedaroval Petrovi ani jediný bodík. Karel měl druhou polovinu o něco horší než první, přesto Martin nedokázal najít jakýkoli recept na našeho borce. Karel třetí dráhu nahrabal 34 kolíků. Na poslední pouhé dva. Celkem nahrál 62 kuželek a rovněž nedal domácímu ani jediný bodík. Dotahovácké duo přikoulelo na naši stranu 141 kuželek.

Stav 6:2 +181

V tomto odkazu máte možnost shlédnout celé utkání. Je to dobré i pro samotné hráče, mají tak šanci zjistit, jaké chyby dělali a pokusit se je eliminovat.

Utkání bylo vcelku vyrovnané, alespoň v první polovině. Poté jsme převzali otěže a dotáhli boj do vítězného konce. Je super, že nás nerozhodila ani příhoda se zapomenutýma botama Tomáše, který to vyřešil koupí nových a my se tomu ještě řehtali jak koně 😀 😀 😀 . V Poděbradech jsme dosáhli prozatímního nejlepšího týmového výkonu 3404 kuželek. Výhra nám pojistila 2. místo v tabulce.

Zápis, Zpravodaj, Tabulka

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *