Duchcov dostal kanárka i s úroky

Hned na úvod uvedu, že nadpis není myšlen nijak hanlivě či namyšleně. Jen se to opravdu stalo a z článku poznáte proč takový nadpis.

V podzimní části jsme na domácím hřišti utrpěli jedinou porážku, jenž nám uštědřili hráči Duchcova. Prohráli jsme sice jen o 10 kuželek, ale v utkání jsme byli favority a zde je vidět, že koule je kulatá a stát se může všelico. Z tohoto důvodu měl náš tým duchcovským co vracet. A jak je uvedeno v nadpise, podařilo se nám to více než dobře. Domácí dostali kanára i s úroky z prodlení. Na odvetu jsme čekali od 27. 11. 2021, čili zhruba měsíc a půl, proto ty úroky narostly a nám se podařilo je získat 😉 .

Na žádost domácích byl start odložen na místo stanovených 14:00 hodin o půl hodiny později čili 14:30. Náš odjezd se tak posunul na hodinu 12. Já přijel poslední, ale úplně přesně, takže na mě nemusela parta čekat 🙄 . Tašky byly hozeny do kufru Bobíka a šup, pro posledního turistu do Ostrova. Po nasednutí posledního člena se razilo směr Duchcov. Cesta ubíhala opravdu v poklidu a jediná zastávka se uskutečnila na čerpací stanici, kde se většinou stavujeme, když jedeme tímto směrem. A jako obvykle, káva, pouze jediný člen naší výpravy si dal CIGÁRO, toaleta a hupky dupky zpět do vozu.

Do Duchcova jsme i tak přijeli dost zavčasu cca v půl 2. Alespoň bylo dost času na další občerstvení. Nealko, alko, káva a někdo zase CIGÁRO. Po těchto všech nutných rituálech byl proveden nástup a my s radostí shledali, že nás bude pískat muž, kterému nevadí, když se jeden z našich borců, z důvodu, že nedohlédne na ukazatel skóre, zeptá dalšího borce z našich řad na zbývající čas a hody.

A je to tu, jdeme na to, hurá do toho.

Už asi nikoho nepřekvapím tím, když napíšu, že úvod utkání obstarala dvojka ve složení Láďa a Zdeněk. Láďa, i když nebyl se svým výkonem spokojen (my ostatně taky ne, nadávali jsme mu, jak to jen šlo 😀 😀  ), porazil soupeře Petra s naprostým přehledem. Jediná dráha, kde to bylo vyrovnané byla druhá, kde náš hráč zvítězil o pouhé tři kolky. Ve zbývajících třicítkách si vedl mnohem lépe a náskok narůstal, až se zastavil na čísle 84 klacků pro nás. Výkonem 586 kuželek se stal naším druhým nejlepším hráčem. Zdeněk se s domácím Jirkou asi vsadil, kdo bude mít více fíků, ale nevyhrál ani jeden, jelikož vznikla plichta, když každý jeden z nich 10x fiknul 😛 . Co se poražených kuželek týče náš borec byl na tom mnohem lépe domácího. Na Jirku nestačil pouze v druhé třicítce, kdy ji přenechal o 4 kolíky. Po první dvojici byl příznivý stav 2:0 +122.

Na řadu se dostala ověřená dvojice skoro důchodců Tomáš (dále jen Já) a Venca. Ještě nutno podotknout, že jako skoro vždy na nás připadla nejlepší dvojice protihráčů 🙂 😯 😀 . Já začal opravdu skvěle a v plných jsem domácího drtil. V dorážce jsem naopak zdrtil sám sebe a prohra. Další dráhy byl s Jirkou boj opravdu o každý klacek, který jsem vždy o něco málo vyhrál. Celkem jsem Jirku přehrál o celých 13 kolků a získal jsem svůj druhý bod nad soupeřem. Už se pomalu rozjíždím :mrgreen: .Venca to s Pavlem měl rovněž hodně těžké, ale dokázal si s tím poradit. Na dráhy byla mezi nimi remíza, ale celkově se radoval náš borec, když si rozhodující náskok vytvořil na první a třetí dráze. Ani Pavlův mohutný finiš na poslední dráze nestačil na stažení náskoku. Venca ji sice prohrál o 11 kuželek (160-149), ale nezahrál ji vůbec špatně. Tím získal další bod pro tým, stejně jako já. Stav 4:0 +147.

A máme tu zase ty poslední, tedy Tomáše s Karlem, domácí duo Fanda a David. Už vůbec nevím, co napsat k našim terminátorům, Rambům, Chuckům Norrisům atd., snad jen to, že jsou lepší, jak všichni zmínění dohromady. Ale popořadě, no ono to snad ani popořadě nejde. Oba své soupeře přehráli 4:0 na dráhy a získali body pro tým. Ale malinko bych snad k tomu napsat mohl. Tomáš to měl s Fandou o něco těžší než Karel. Na dvou drahách vyhrál opravdu o kousek o 2 respektive 3 kuželky. O své výhře o 37 kuželek rozhodl na dráze první a poslední. Karel se trochu trápil na první dráze, kde se mu nepodařilo pokořit 150 hranici. Na dalších už ji překračoval a kráčel tak k další 600. Měření se zastavilo na čísle 615 a Davidovi tak uštědřil do trika 96 klacků.

Toto utkání bylo parádní ze všech pohledů. Vrátili jsme domácím naši prohru i s úroky a kanárem. Získali jsme 20 dílčích bodů z 24 možných. Celkovým výkonem bychom porazili i domácí áčko, které hrálo s Vyškovem. Mimochodem i tento tým bychom porazili. Pozor, však jen, co se čísla týče, neberte to jako, že by od nás dostali oba týmy na frak, tak to myšleno nebylo. A už jen jedna závažná věc – Venca “Karel” Hlaváč byl sice nejlepší na celkové číslo, ale byl NEJHORŠÍ do plných 😀 😀 😀  .

Zápis, Zpravodaj

Video z toho utkání můžete shlédnou na youtube. Jen pro upozornění. Sice je hodně dobré, že Duchcov má online vysílání, ale musím říci, že je to vcelku k ničemu, protože kamera není dobře umístěna. Nejsou vidět ani hráči, jak hrají, ani čísla na automatech. Je pouze viditelná tabulka (velmi dobře), ze které stejně není člověk moc chytrý. Sledovatel neví, kolik, který hráč porazil na té, které dráze a o kolik vede či prohrává na aktuální dráze. Možná by stálo za to, popřemýšlet nad lepším umístění kamery, aby měl divák lepší a kvalitnější pokoukání. Neberte to jako výtku, pouze se jedná o konstatování a možná i radu. Já osobně rád sleduji jiná utkání.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *