Béčko po boji přehrálo favorita utkání Slavoj Plzeň

Naše béčko dokázalo v dosavadním (nepočítám toto 9. kolo) průběhu Západočeské divize zvítězit pouze jedinkrát, což je opravdu málo. V 9. kole zajíždělo na dráhy Slavoje Plzeň, který byl v tomto střetnutí velkým favoritem. Samozřejmě, že se do Plzně nejelo s předem poraženeckou náladou, ale výhra a to po velmi dobrém výkonu (béčko zahrálo pouze o jedinou kuželku hůře než áčko v Českých Velenicích) se moc nečekala. O to má toto vítězství větší cenu a jen všichni doufáme, že se náš tým začne z výher radovat častěji.

Úvod patřil ženskému duu Broně s Dádou, domácí postavili Honzu s Pepou. Naše dámy velmi mile překvapily své soupeře a obě si připsaly výhru. Broňa, stejně jako Dáda prohrála pouze jednu dráhu, což znamenalo body. Dáda navíc zahrála svůj osobní rekord na 120 hs, který má hodnotu rovných 600 poražených kuželek. Pepa sice proti naší hráčce zahrál dobře, ale nestačilo mu to. Začátek parádní 2:0 +44 kuželek.

Slovan i nadále pokračoval v dobré hře. Luky soupeře, kterým byl Jáchym porazil na kuželky, když si dráhy oba borci rozdělili 2:2. Lukáš nahrál o 7 kuželek více 551 a tím získal pro béčko další bod. Hanz Petra sice porazil na kuželky, ale hra na 120 hodů je v tomto specifická. Nemusí vyhrát ten, kdo porazí více kuželek, ale body získá ten, kdo vyhraje tři dráhy. Toto se vskutku nyní událo. Hanz porazil 569 kuželek, ale výhra z toho nebyla, byť Petr nahrál o 8 méně 561. Stav 3:1 +59 kuželek.

Béčko tedy vedlo na body a v plusu mělo 59 kuželek. Jak však všichni víme, i to se dá prohrát. Toto naši dotahováci však nedopustili. Sice Lukáš i Petr svá střetnutí prohráli, byť nezahráli vůbec špatně 553 a 575. Domácí získali dva body, ale kuželky zůstaly na straně našich borců.

Toto byla druhá výhra v řadě a béčko má 4 body. Vítězství jim pomohlo odlepit se ode dna tabulky a postoupit o jedno místečko výše. Všichni držíme palce a věříme, že další body ještě na podzim přijdou.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *