Sobotní paráda, nedělní totální kolaps

O tomto víkendu jsme si mohli připadat jako interligové družstvo. Hráli jsme jak v sobotu, tak v neděli. Zatímco o sobotě se mi bude psát s radostí v srdci, už pomyšlení na dnešní (nedělní) duel mě jímá hrůza. Myslím si, že se mi ani nebude dobře spát.

Sobota byla z našeho pohledu velmi vydařená. Kvalitní týmový výkon, kvalitní výkon jednotlivce a hlavně jasná výhra a body. Vše se sešlo tak, jak mělo, což je paráda.

Start utkání zahájil Tomáš s Pavlem a na straně hostí Lukáš s Radkem. Tomáš měl první polovinu převahu a získal pěkný náskok. Třetí dráha byla sice vcelku dobrá, přesto ji o kuželku prohrál. Poslední třicítka už byla opět v Tomášovo režii a Lukáše přehrál o 10 kuželek. Celkem zahrál 594 kuželek. Pavel získal velkou převahu nad Radkem na třech drahách, které vyhrál celkem o 70 klacků. Pouze na jedné dráze se mu nevedlo a zde prohrál 18 kuželek. Celkem nahrál 52 kuželek.

Střed startovního pole obsadil Láďa s Vencou a Jarda s Jirkou. Mladší z dvojice začal jak z partesu a hostujícího hráče na první dráze přejel. Poté malinko polevil, přesto dráhu získal. No, třetí plán byl hrozný a zde získal hostující borec bodík. Své zaváhání Láďa napravil v poslední třicítce a přidal body na naší stranu. Venca sváděl s Jirkou velký boj v první polovině, kdy každý bral jednu dráhu. Druhá část nepřinesla boj na každé z drah, protože tu ten který hráč vyhrál vcelku s přehledem, ale celkový o hlavní bod. Více štěstí měl Jirka. Tím zachránil Bohušovice od kanára.

Poslední dvojka šla na plac s úkolem vyhrát. Musím říci, že se tohoto úkolu zhostili dobře. Karel proti Jardovi, Zdeněk s Tomášem. Karel svého soupeře od první dráhy přehrával a bylo pouze otázkou, kolik nahraje kuželek. Jardovi se vůbec nic nevedlo, čímž to Karlovi trochu ulehčil. Zdeněk začal vlažně a byl na střídání. Už jsem se byl pomalu a jistě “rozběhávat,” ale on zabral a tím mohl utkání dohrát. Dohrál jej a také zvítězil. Svému soupeři Tomášovi krom první dráhy nedovolil více dílčích bodů.

V tomto utkání jsme exelovali a soupeře porazili rozdílem třídy. Rovněž jsme se přiblížili letošnímu maximu, které odolalo o zhruba 28 kuželek. Kdybychom věděli, co se stane hned druhý den, asi bychom radši do Aše nejeli.

Zápis, Zpravodaj

 

Utkání v Aši se dá nazvat totálním kolapsem!!!

Hned následující den tj. 20. 3. 2022 jsme se vydali do Aše k dohrání utkání 15. kola. Jelo nás bohužel pouze 6. Jeden člen týmu měl bohužel pracovní záležitosti.

O tak hrozném průběhu zápasu se velmi těžce píše. To, co se nám stalo lze nazvat “TOTÁLNÍ KOLAPS”. šéf trochu pozměnil sestavu a to se ze začátku jevilo jako velmi dobrý tah. Karel domácího Vencu přejel jak kamion myš a nadělil mu 112 kuželek. Venca nezačal vůbec špatně a proti Tondovi získal první půlku vcelku v pohodě. Poté se mu asi přepnulo a domácí hráč začal duel otáčet, až ho otočil. No dobrý 1:1 +101

Prostředek utvořila dvojka Láďa s Pavlem. Během rozcvičky nic nenasvědčovalo tomu, co se stalo v následujících patnácti hodech. Pája se cca při 12 hodu zranil (špatně došlápl a píchlo jej v koleni, se kterým měl v letošní sezoně problémy). Bojoval, snažil se, ale nešlo to, což je ostatně vidět na výkonech drah. Na naše naléhání skončil. Láďu na začátku druhé třicítky chytly záda. Kvůli problémům se zády rovněž už jednou nehrál. Ten to však jakš takš dohrál. No, bylo to špatný 3:1 náskok v prdeli.

Já se Zdeňkem jsme šli proti Ivanovi a Otovi. Co napsat k mému výkonu? Už delší dobu nemám formu a to se tu jen a pouze ukázalo a potvrdilo. Mně nezbývá nic jiného, než makat a nějak to zlomit. Zdeněk hrál naopak velmi dobře a Otu docela slušně přehrával. Dokonce myslím, že si náš borec udělal osobák na 120hs.

K tomuto zápasovému a zdravotnímu kolapsu nelze nic dodat. Jen popřát klukům, aby se vše dalo co možná nejdříve do pořádku. Už v sobotu zajíždíme do Náchoda k utkání s Červeným Kostelcem a pevně doufám, že se podobný kolaps nebude opakovat!!!

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *