Těsné, ale zasloužené vítězství v Kosmonosech

Po týdenní přestávce se opět rozjely ligové soutěže a v sobotu se uskutečnilo už páté kolo. Naše maličkosti zajížděli do Kosmonos. V Kosmonosech proběhne v jarní části rekonstrukce drah, ze saduritu budou desky. Z tohoto důvodu odehrají hráči Kosmonos všechna podzimní utkání na domácích drahách, aby v jarní části sehráli vše venku a mohli zrekonstruovat kuželnu.

Srazíček byl naplánován na 9:30 seč. na parkáči u Luňáka (Ti, kdo čtou články pravidelněji, jistě ví, že se jedná o našeho šéfa Pavla. Jen pro úplnost a naposled – Luňák=Pavel S., Kužel=Tomáš B. st., Karel=Venca H., VilTomoš=Tomáš P., Fun=Jarda P.). Celý tým i se skalním fanouškem a v tomto případě i sedmým hráčem Luďou se nasoukal do vozu a vyjelo se. Na cestičku nám pěkně svíťánkovalo sluníčko a my spokojeně chrochtinkali blahem a bavili se o všem možném. 😀 . Nálada ve voze byla prostě parádní.

Po příjezdu na místo se vyvalila naše banda z vozu, sebrala bágly z kufru Bobíka a šla na kuželnu. Na fotbalovém hřišti, které je hned vedle, probíhal nástup fotbalistů, pravděpodobně dorostenců. Asi dvě minuty jsme koukali a byli svědky zranění jednoho z hráčů. Nevíme zda domácího nebo hosta. Ale musel skončit a byl nahrazen jiným.

Přímo na kuželně zaujali hráči strategická místa u stolu, kde o chvilku později přistálo kafe s občerstvením. Luňák sepsal sestavu, která doznala nějakých změn. Šéf se snažil postavit sestavu tak, aby měla, co možná největší šanci na úspěch. To se nakonec podařilo.

Netradiční dvojka na startu Fun a Kužel, domácí duo Jirka s Tomášem. Fun se rozjel jako rychlík a do plných nahrál 8 klacků (93-101). Dorážka byla slabá, čehož využil domácí k zisku dráhy. Následující třicítka byla do plných o 3 kuželky ještě lepší. V dorážce se opět nevedlo, ale ani domácímu a náš borec uhrál bodík. Předposlední plán byla pěkná bitva. Každý z hráčů chtěl získat bod a hra podle toho vypadala. Rozhodla dorážková, tu měl Fun lepší a bodíček je po zásluze jeho. Poslední třicítka přinesla hodně napínavou koncovku, kdy náš hráč rozhodl v posledních hodech o zisku hlavního bodu k čemuž dopomohly dvě kuželky navíc oproti domácímu borci. Já začal slušně a plné beru o 3 kolky, další jsem přidal do dorážky a dráhu beru celkem o 10. Následující plné prohrávám o 3 kuželky. V dorážce dostávám od Tomáše dalších 7 do trika. Třetí třicítka byl vcelku boj. Já vyhrál plné o 7, ale dorážku domácí o 10 kolíků. Poslední dráha před námi a já prohrávám o 3 klacky. Plné žádný zázrak, ale náskok stažen. V dorážce jsem zahrál dobře a domácí hráč nenašel žádnou obranu. Dráhu získávám o 18 kolků. Důležitý je hlavní bod pro tým.

Do středu se postavil Luňák s VilTomošem. Jarda a Radek na straně domácích se jim postavili do cesty 😉 . Pája se proti Jardovi vůbec neostýchal a hnedle na první dráze vyhrál 18 kuželek. Poté se strhla do plných pěkná bitva. Bere je Luňák o dvě, v dorážce přidává dalších 7 klacků a opět má dráhu. Pak hodně přibrzdil, ale stejně na tom byl domácí hráč, který měl ještě vetší brzdu. Pája nahrál 116, přesto vyhrál o 7 a shrábl třetí důležitý bod za dráhu a tím taky hlavní pro tým. Poslední dějství bylo ze strany našeho šéfa velmi pěkné. Dráhu vyhrál s přehledem (131-152) a celkově nahrál 55 kolků. VilTomoš se na úvodní dráze trápil, zatímco domácí ji zahrál parádně (164-134). Náš borec se začal pomalu a jistě zlepšovat s druhou třicítku vyhrál a stáhl 15 kuželek. Na třetí dráze vznikla plichta, když oba hráči hráli velmi dobře a každý chvilku tahal pilku (157-157). Stav souboje 1,5:1,5, domácí v plusu 15 klacků. Vše tedy bylo pořád otevřené. Kdo vyhraje dráhu, vyhraje duel. Náš hráč měl horší plné o 10, následně zabral a až do posledního hodu bylo pěkné drama. Dva hody před koncem to vypadalo, že by bod mohl přistát na naší straně. Bohužel domácí hráč hodil předposledním hodem hrcku, aby nevyhrál, bylo zapotřebí porazit maximálně 4 kuželky. Radek trefil kuželek 6, tím pádem vyhrál dráhu o jediný klacek a získal hlavní bod pro Kosmonosy. Pěkný a napínavý souboj, jako do této chvíle všechny.

Dotahováci měli k dobru 56 kuželek, na body 3:1.

Tomáš B. ml. a Karel si podali ruce s Lubošem a Dušanem. Tom začal špatně a zkušený Luboš nahrál 27 kolíků. Ve druhé části se mladý hráč Slovanu zlepšil, ale pouze v plných, které měl parádní (102), z náskoku tak stáhl 17 kuželek a vypadalo to dobře. Bohužel mu nevyšla dorážka a domácí hráč náskok stáhl a uhrál plichtu. Třetí dráhu chtěli získat oba hráči pro sebe a podle toho vypadala hra. Boj o každou kuželku. Plné remíza 99. V doráže zahrál lépe Tom. Stáhl 12 kuželek. Poslední plán zahrál mnohem lépe Luboš. Tomášovi se nevedly plné ani dorážka. Karel nezačal dobře, spíše začal špatně. Dušan dokázal jeho zaváhání náležitě využít, získal plné. V dorážce se Karel zlepšil, ale na domácího hráče to nestačilo. Druhá dráha byla o dost lepší a náš borec se začal herně zvedat. Sice prohrál o kuželku, ale hra byla mnohem lepší. Předvedl to na dráze třetí. Plné paráda, když k tomu přidal dobrou dorážku, bodík byl doma. Našemu hráči se podařilo skrouhnout náskok a získat nějakou tu kuželku na svou stranu. Poslední plán byl čistokrevný boj o každý kolek. Dušan bere plné o dvě kuželky. Venca zase dorážku o 4, celkem dráhu o dva klacky. V celkovém součtu nahrál slovaňák o 15 kuželek více, jak domácí hráč a připsal na naši stranu hlavní bod.

Toto utkání bylo napínavé až do samotného konce. Obě strany mohly zvítězit nebo prohrát. Šťastnější konec byl pro naše barvy a my si mohli opět zakřičet “Raketou na Mars, poletíme zas, o Baník p…o, no proto.” 😀

5. kolo Kosmonosy - Slovan A
5. kolo Kosmonosy – Slovan A

 

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *