Boj s Tehovcem přinesl body

Druhé kolo k nám zaválo tým Tehovce, který v předchozím utkání získal bod po remíze s Červeným Kostelcem. My naopak po kvalitním a vyrovnaném výkonu získali v Táboře body dva. Po přestávce to byl náš první domácí zápas a my na něj byli řádně nažhaveni. Tehovec nám výhru vůbec nedaroval zadarmo, ale bojoval, co to jen šlo.

Úvod obstarala dvojka Zdeněk s Láďou, která slavila poloviční úspěch. Zdenda proti Davidovi nezačal moc dobře a na úvod dostal 12 kuželek. Poté oba hráli velice dobře. V plných byl rozdíl pouhé dvě kuželky pro hosta, v dorážce se dále bojovalo o každou kuželku. Více v závěru nahrál David o devítku. V druhé polovině se našemu borci podařilo získat dílčí bodík. Na celkové vítězství to bylo málo a hostující hráč bral body. Láďa po pěkné hře do pravé ulice získal na první dráze náskok 17 kuželek, který navýšil i na dalších drahách. Malá škoda, že na poslední třicítce se mu přestalo trochu dařit, náskok mohl být vyšší, kor když ji Jarda zahrál na jeho poměry dost slabě. Body doma. Stav 1:1 +12.

Já s Vencou jsme obsadili prostřední část utkání. Za hosty Jakub a Jakub. Obě dvě dvojice nezahráli nic moc, určitě jsme měli všichni na víc. Já vyhrál nad hostem první polovinu, i když po boji. Třetí dráhu bere Jakub a stáhl i 6 kuželek. Poslední třicítka byla z mé strany hrozná, ony ani ty předchozí nebyl žádný zázrak. Jakub toho dokázal využít a po mé špatné hře bere body. Venca zahrál první plán dobře a nahrál 13 kuželek. Bohužel, jeho výkon, stejně jako můj měl sestupnou tendenci, respektive třetí dráhu vyhrál, ale na poslední zahrát špatně, stejně jako na druhé. Tím jsme my uprostřed nezískali ani jeden bod, což bylo velmi špatné. Stav 1:3 -15.

Na méně padavé kuželně, což je zapříčiněno novými kuželkami s dřevěným jádrem, se může stát cokoli. O tom se přesvědčil i Karel, který střídal lepší dráhu se špatnou. V celkovém součtu zaplať pán Bůh dokázal nahrát více kuželek, i když na poslední dráze moc nechybělo, aby Jirka dosáhl na celkový bod. Nedosáhl a tím ho získal náš borec UFFFF. Také Tom se trochu trápil. Bylo to také tou (ne)padavostí kuželek. Přesto si s Martinem dokázal poradit. Na první dráze dokázal získat 30 kuželek, což byl základ úspěchu. Druhá se moc nepovedla a Martin bral bodík. Poté už Tomáš nedal hostujícímu moc šancí na zvrácení výsledku a celkem nahrál 46 klacků. Dotahováci to neměli lehké, hosté kousali opravdu hodně, přesto naši kluci vzadu dokázali získat a udržet kuželky a body. Stav 5:3 +35.

Celkově jsme nezahráli žádný zázrak, na čemž jsme se bohužel největší měrou podíleli já a Venda. Přesto jsme jako tým dokázali získat důležitou výhrou v domácím prostředí a potvrdili tak výhru z Tábora. Všem moc děkuji za bojovný přístup.

 

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *