Důležitá výhra s Aší

Ano, v sobotu jsme sehráli velmi důležité utkání s týmem Kuželky Aš. Někdo může říct, “vždyť hrál první s posledním, co je na tom těžkého a důležitého.” Já jen mohu konstatovat, že vše je na tom důležité a těžké. Být favoritem totiž může být “smrtelné”. My jsme se s tímto faktorem docela dobře popasovali a dokázali jsme vyhrát a připsat další dva body do tabulky, tím si udržet první místo. Jak se rodila výhra? Po prvních dvou dvojicích to bylo skoro vyrovnané. Pak rozhodli dotahováci.

Vezměme to postupně.

Opět byla šéfem trochu překopána sestava a i tentokrát měl šťastnou ruku. První dvojka Tomáš (já) a Tomáš si potřásla rukou s Martinem a Jardou. Musím uvést, že jsem nezačal nejlépe, ale ani nejhůře. Beru plné o 11 klacků, což se ukázalo, jako rozhodující v první setu. Dorážku jsme s Martinem totiž měli shodnou. V dalším setu jsem byl opět trochu lepší v plných a to o 4 klacky. Dorážka byla špatná a hostující hráč náskok z plných stáhl a nahrál další 4 klacky. Třetí set byl z mého pohledu nejhorší, dostal jsem kanára. Ani plné ani dorážka a soupeř se najednou dostal do plusu o 10 kuželek a na dráhy vedl 2:1. Vsadil jsem tedy vše na jednu kartu, přestal jsem se snažit. Rázem se mi hra začala dařit. Jednoduše jsem hrál to, co jsem naučený a Martinův náskok se tenčil, zanikal až zanikl úplně a já ještě nahrál 13 do plusu. Tomáš, i když začal o něco lépe, jak já, prohrál první dráhu o kuželku a to díky horším plným. V dorážce se snažil, zpřesnil hru do ulice, stahoval prohrané kuželky až právě na tu jednu jedinou. Následující dráhu už převzal pevně do svých rukou a Jarda začal pomalu a jistě ztrácet půdu pod nohama. Tom bere druhou dráhu a nahrává 15 kolíků. Třetí třicítka se nesla ve stejném duchu, jako předešlá. Náš borec bere plné o 3 a v dorážce přidává 10 kuželek. V posledním dějství už Tomáš exceluje úplně. Jarda nenašel vůbec nic, čím by domácího hráče mohl překvapit či zastavit. Tomáš jel, jak dobře namazaný stroj a byla z toho dráhová výhra o 39 kuželek. Celkově Tom nahrál krásných 67 klacků. Sice se pomaleji rozjížděl, ale konec byl super. Stav byl pro nás vskutku příhodný, veselý, dobrý atd.. 2:0 +80 kuželek.

Před utkáním jsme si řekli, že do toho jdeme naplno, že nenecháme nic náhodě a půjdeme si pro vítězství. Jak však uvádím výše, být favoritem může být smrtelné. Ašský tým nejsou žádní nazdárci a už také mají něco nahráno a to, že se nachází na chvostu neznamená, že je kde kdo přejede 8:0 o 200 klacků. O tom všem jsme se přesvědčili uprostřed. Respektive Láďa s Vencou, proti kterým stál Tonda s Ivanem. Láďa se stal v minulém domácím utkání nejlepším naším hráčem, bohužel, tentokrát mu to vůbec nesedlo. Jak se říká, každý den není posvícení. Přestože se snažil, prostě to nešlo a když dal uličku, dost ho to okradlo. Této špatné souhry využil bezezbytku Tonda, který první dráhu  nahrál o 12 kuželek více, hlavně díky dorážce. Druhá dráha byla z pohledu našeho hráče o dost lepší, přesto se nepodařilo Láďovi o jedinou kuželku získat bodík. To se mu podařilo na dráze třetí, byť se nejednalo o super číslo, ale důležitý je bodík. Pořád bylo o co hrát. Láďovi však v tomto utkání nebylo souzeno vyhrát. Tonda zahrál poslední třicítku hodně dobře a tím připsal třetí bodíček a hlavní bod pro tým. Venca se potýkal v poslední době s drobnými zdravotními problémy a tohoto využil Ivan. Náš hráč měl také dost smůly. Ve druhé třicítce si 2x za sebou otevřel ulicí, která mu však rovnou dala čest práce (já tomu říkám PIČUS). Když se mu v průběhu prvního pičuse ještě podařilo dvakrát ujet byl z toho už druhý bodík pro hostujícího hráče. Třetí dráha byla v plných nadějná, Venca získal dvě kuželky vypadalo to, že by mohl vyhrát. Zklamala ho dorážka, kterou prohrál o 22 klacků. Na poslední dráze měl Venda horší plné, ale v dorážce se zlepšil. I zde se mu po pěkné ulici podařilo otevřít rovnou pičusem. To je prostě pech. Dráhu vyhrál domácí o kuželku, celkově však prohrál. Stav 2:2 +5 kuželek.

Pomalu a jistě se dostáváme do finiše. Sice víme, že máme skvělé dotahováky, ale je nemyslitelné vždy spoléhat pouze na ně. Tentokrát se v dotahováckém duu představili Venca se Zdendou, hosté zapsali dvojku Ota a Petr. “Naše” kuželna, jak je známo, nepatří v současné době k nějak padavým, spíše naopak a o tom se přesvědčil také Venca, kterému padaly zajímavé figury, spíše mu nepadalo to, co mělo, jako ostatně i dalším hráčům. Přesto nahrál nejvíce kuželek a soupeře Otu přehrál v poměru 4:0, když na první dráze zahrál velmi dobře do plných (101). Nahrál krásných 11 kuželek. V následné dorážce, která mu moc nešla, přidal ještě kuželek pět. Na druhé dráze se strhl mezi duelanty pěkný souboj. Náš hráč tentokrát v plných tahal za kratší konec (92 – 100). Poté v dorážce zahrál lépe a ztrátu dohnal a k tomu přidal jednu kuželku do plusu. Třetí dějství bylo jednoznačnou záležitostí, přestože Ota nezahrál vůbec špatně. Venca však super plné (104) a hodně dobrá dorážka (62). Touto dráhou přidal na svou stranu 26 klacků. No a jsme u poslední třicítky. Zde se opět bojovalo, jak o život. Domácí hráč po boji bere plné o jedinou kuželku. Tuto jednu dřevěnou kuželku udržel i v dorážce, která skončila smírem. Venca dokázal soupeře přehrát o rovných 50 kuželek. Jak na tom byl Zdenda? Ten lajdák jeden prohrál první dráhu, protože hrál špatně dorážku. V plných dokázal nahrát celé dvě kuželky, které posléze ztratil. No, má štěstí, že v následné třicítce zlepšil hru v dorážce, kterou vyhrál (44-35), v plných byl také lepší a to o 6 kuželek. Na dráze třetí se v dorážce zlepšil úplně a zahrál ji nejlépe (62), jenže plné nic moc, přesto je bere o 3 kuželky. Dráhu celkem o 21 klacků. V posledním dějství oba borci, jak Zdeněk, tak Petr bojovali, co to jen šlo. Oba zahráli dobrá čísla, náš hráč byl však lepší (152 – 146) a připsal si důležitý třetí bodík a hlavní pro tým. Konečný stav 6:2 +89 kuželek.

Další důležité utkání, které jsme zvládli a dokázali jej vyhrát, byť to bylo chvilku nahnuté. Pořád říkám, že když hrajeme jako tým, dokážeme strhnout výhru na svou stranu. Přesto, bez kvalitních jednotlivců, by to nešlo. Výhra a dva body k tomu nám upevnili vedení v tabulce 2. KLMA. Náš pronásledovatel Červený Kostelec dokázal po veliké bitvě přehrát domácí Náchod o pouhých pět kuželek. Sledoval jsem živý přenos a domácí byli zhruba 13 hodů před koncem ve vedení. Výhra by jim notně pomohla v boji o udržení soutěže. A nebudu zastírat, nám by tím vskutku také hodně pomohli.

zápis, zpravodaj

 

 

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *