Kvalitní výkon znamenal sladkou odměnu

A je to tady!!! Ligová sezona se rozjela! Ta nám hned z kraje přivála v 1. kole velmi kvalitního soupeře ve formě týmu Tábora. Tábor v loňském ročníku hrál 1. KLMA, ze které sestoupil. V domácím prostředí podával tým velmi dobré výkony, ale na body to leckdy nestačilo o několik málo kuželek. Tábor má jistě ambice vrátit se, co možná nejdříve zpět o patro výše, proto jsme nečekali žádnou procházku růžovým hájem, kdy nám na podnose dodají domácí borci ve formě hostesek body. Také si v tomto kole dva naši borci vytvořili osobní zápasové rekordy!!!

Tak už to máme za sebou. První kolo nového ročníku 2. KLMA nám skončilo a my si můžeme zatleskat za získané body proti těžkému soupeři, kterým bezesporu Tábor je a to ještě na jeho vlastním hřišti. Mimochodem velmi pěkném a padavém hřišti. Body, i když to ve výsledku může vypadat jako lehká práce, jsme naopak museli řádně vybojovat.

A jak to všechno začalo? Jako obvykle na parkovišti u šéfa, kde se sešlo kvarteto hráčů již v 8:15 hodin. Pátý člen výpravy nesoucí název “Tábor” byl naložen v Toužimi a poslední, ne co do výkonu, ale co do naložení až někde (no, ono s tím výkonem to taky nebylo moc slavné, jsme zvyklí na lepší 😀 , promiň Karle, já musel 😉 ), ani nevím kde, protože si název nepamatuju, ale bylo to na nějakém parkovišti v nějakém městečku po cestě (oblast Balkánu – zasvěcení vědí o čem je řeč). Takže po naložení posledního člena (tentokrát jsme bohužel museli jet “pouze” v šesti) bylo pokračováno na Tábor. Žižka se zde už nezdržuje, protože se pohybuje na plátně kin a moc mu to tam prý nejde. Asi si měl dle slov jednoho majora v nejmenovaném filmu vyměnit palcát (takovů nějaků haluzku) za ľahký guľomet. To jen tak na okraj 😀 .

Cestou na nás čekala čtveřice semaforů, kde jsme strávili nějaký ten čas a do cíle jsme dorazili tak akorát, něco málo po půl 12. Rychle se pozdravit s domácími, převléknout, kávu a další občerstvení a šup na nástup. A jak to tak bývá, po nástupu honem na dráhy a koulet.

Jako první hodili v novém ročníku koulemi Zdenda s Pavlem, za domácí Bořivoj a Ondra. Oba naši borci začali své účinkování velmi zdatně. Zdenda sice na domácího o jednu kuželku, hlavně díky dorážce, kterou zahrál kvalitně, nestačil, přesto byl výkon pěkný. Pavel naopak svému sokovi nadělil 9 kolků. Po změně drah se karta našich hráčů obrátila. Ten vyšší svého soupeře přehrál o 25, což znamenalo stažení té jedné a nahrání dalších 24 kuželek. Pavel se trošku trápil a bylo to dost způsobeno klouzavostí koulí. Dráhy byly opravdu velmi kvalitně připraveny, což zahrnuje i promazání křížů v dopadišti a to mělo za následek “obalení” koule mastnotou, která poté zapříčinila její klouzání z ruky. S tím jsme měli problém všichni, ale všichni jsme se tomu přizbůsobili a hráli. Dráhu prohrál, ale nevzdával se. Třetí dráha v podání Zdeňka byla špatná do plných a i když se v dorážce snažil, soupeř ji zahrál o něco lépe a připsal si druhý bodík. Podobné parametry měla třicítka poslední. Náš hráč zahrál plné lépe domácího, ale v dorážce se tolik nevedlo a Bořivoj rozhodující dráhu vyhrál a připsal si třetí bodík, který znamenal bod hlavní. Zdenda ale vyhrál na klacky a to se rovněž počítá. Také si vytvořil svůj osobní zápasový rekord! Pája se na třetí dráze oklepal z předchozího drobného neúspěchu a jeho plné byly super. Dorážka nebyla také špatná a tím bodík pro Pavla. Vše se rozhodlo v posledním dějství. Pavel s Ondrou bojovali o každou kuželku v plných, které bral domácí. Škoda nepovedené dorážky, která našemu hráči nevyšla. Bod tak bral domácí. Stav z našeho pohledu 0:2 -17.

I když se po první dvojici prohrávalo, nezahráli naši kluci vůbec špatně, ba naopak a 17 kuželek nebyl až takový rozdíl. Já (Tomáš) a Láďa jsme kouleli proti domácímu duu Karel a Olda. Začal jsem jako z partesu a Karel měl co dělat, aby se mě udržel. Pěkné plné beru pro sebe o celých 7 kuželek. Dorážku jsme zahráli s domácím borcem stejně, hlavně díky mým třem újezdům, což ve výsledku znamená dílčí bodík pro mě. Druhá část byla z mé strany docela chabá. Karel dokázala mé zaváhání v plných využít a nahrál 6 klacků a když v dorážce přidal jeden další, byl z toho bodík pro něj. Třetí třicítka se mi vydařila bezezbytku. Již v plných jsem Karlovi utekl o devítku a když v dorážce přibylo na mé straně dalších 38 kolíků, bylo o dráze rozhodnuto. Náskok jsem měl po třech drahách solidní, ale vše se dá ztratit. Zaplať pán Bůh se toto nenaplnilo, i když chvilkami to tak vypadalo. Z problémů mě dnes dostávaly hodovky, kterých jsem měl, jako za celý loňský ročník 😀 😀 🙄 . Plné měl domácí lepší o 4, ale v dorážce se mi podařilo dva klacky stáhnout. Byl z toho sice dílčí bodík pro Karla, ale celkově jsme získal hlavní bod pro tým. Rovněž se mi podařilo zahrát osobní zápasový rekord. Láďa začal proti Oldovi stejně, jako já, tedy velmi dobře, ale oproti mně to dokázal zúročit i v dorážce a bodík byl tu. Druhou dráhu měl náš hráč o dost vlažnější, jak plné, tak dorážku. Domácí toho využil a stáhl tři kolíky. Třetí část hráli oba borci velmi dobře a byl to pěkný boj. Domácí měl lepší plné, dorážku si rozdělili stejným dílem. Bodíček pro Oldu. Poslední dějství byl koncert ze strany Ládi, který nedal domácímu žádnou šanci. Už plné byly super a dobrou dorážkou výkon potvrdil. Na dráhy 2:2 hlavní bod pro nás. Stav po čtyřech hráčích 2:2 +40.

Co napsat k dotahovákům??? Už vím, Karle, musíš se zlepšit. Tyto výpadky nejsou dobré, jak pro Tebe, tak pro nás. A teď vážně Karel s Tomášem měli k dobru 40 kuželek, ale i to se dá vcelku dobře stáhnout. Domácí nasadili Jirku s Davidem. Karlovi, stejně tak, jako nám všem, klouzali koule a na hře to bylo znát. Přesto první dráhu, kde byl v plných horší domácího, dokázal v dorážce otočit a získat bodík a 7 klacků k tomu. další třicítka byla o dost lepší a zde již Jirkovi nadělil v plných i v dorážce celkem 20 kuželek. Ve třetí části zahrál Karel své nejlepší plné, ale také svou nejhorší dorážku, přesto po bojovném výkonu ji získal i s 10 kuželkami. No a v posledním dějství se domácí hráč vzchopil a našemu hráči nadělil 12 kuželek. Přesto byl z Karlových rukou získán hlavní bod pro tým. Tomáš začal parádně a po solidních plných zahrál suprovou dorážku. Domácí nedokázal vůbec reagovat a na Tomášovo straně přistál bodík a 48 klacků. Druhá třicítka byla o něco klidnější. Tom získal v plných 10 kuželek a ty vesměs držel. Domácí v dorážce stáhl pouze jednu. Když začala třetí runda, nikdo nás nepočítal, kromě Toma, že si vezme oddechový čas a přenechá dráhu Davidovi o celých 11 kuželek. Poté asi viděl naše pohledy, ze kterých létaly blesky a hromy a začal opět hrát 😀 😉 . Oba hráči, jak David tak Tom se do sebe opřeli s touhou sebrat dílčí bod. V plných byl rozdíl jediné kuželky v náš prospěch, ale v dorážce se hráči Slovanu zadařilo zahrát lépe o 11 kuželek, celkem po pěkné bitvě (153-165), získal Tom třetí dílčí a hlavní bod. Stav 6:2 +123.

Sice se může zdát, že výsledek je jednostranný, ale opak je pravdou. Výhru a body jsme si museli vybojovat a jako tým jsme to dokázali. Výhra nad nedávno prvoligovým týmem je o to cennější, že se zrodila na jeho drahách a po velmi pěkném kolektivním výkonu a dvou osobních rekordech. Kuželna byla velmi dobře připravena, za což patří domácím pochvala. Ještě jedna maličkost, v loňském ročníku 1. KLMA na drahách Tábora nejvíce nahrál Duchcov 3568, my porazili 3561. Pokud to byl od Duchcova rekord kuželny, notně jsme se mu přiblížili.

Zápis, Zpravodaj

Níže máte možnost podívat se na celé utkání a udělat si obrázek, jak vše probíhalo.

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *