Premiéra déčka, vítězná!!!

Našemu oddílu se podařilo založit nový tým D, ve kterém se nachází naši mladíci pod vedením zkušeného matadora Roberta Žaluda. Nový mladý tým tvoří Václav Hlaváč ml., Zdeněk Kříž ml., František Korbel, Lukáš Zeman a Martin Kopač.

Toto nově složené družstvo sehrálo po pár měsících tréninku své první utkání s týmem Kuželky Aš F. Střetnutí se uskutečnilo na kuželně v Aši a tak si mladíci mohli rovnou vyzkoušet venkovní kuželnu. Pro pracovní zaneprázdnění se nemohl boje o body zúčastnit Martin Kopač.

Něco málo k utkání. První se na startovní čáru postavil Venca na domácí straně Karel. Náš hráč si v první půli získal náskok 26 kuželek. Tento náskok byl zásluhou lepší dorážky, když plné si hráči rozdělili stejným dílem. V druhé části sice dokázal Karel dvě kuželky stáhnout, ale na celkovou výhru Venci to nestačilo. První dva bodíky doma.

Zdeněk začal se stejnou vervou, jako Venca a domácí Radovan nenašel na hru slovaňáka žádný recept. Zdenda získal rozhodující náskok 24 klacků. Ten se podařilo na druhé dráze domácímu zkorigovat o 15 kuželek. Celkově zůstalo na naší straně 9 kolíků a body.

Třetí na řadě byl Fanda, který se utkal s Vojtou. V tomto duelu bylo vše obráceně oproti předchozím bojům. Náš borec první padesátku prohrál o 3 klacky. Na druhé dráze však domácího hráče zahnal do rohu a náskok stáhl a přidal 21 do plusu. Další dva body na straně Slovanu.

Dotahovákem se v tomto utkání stal Lukáš, proti kterému se postavila Nikola. Když se podívám na zápis, zahrál Lukáš nejvíce vyrovnané padesátky, přesto se mu nepodařilo získat body. Co je však důležité, udržel kuželky na naší straně. První dráhu domácí hráčka nahrála 24 kuželek, aby na druhé přidala další 4. Lukáš, ale vyrovnanou hrou dokázal Nikolu udržet a napomohl tak k premiérové výhře nově vzniklého týmu D.

Klukům bych chtěl pogratulovat, že se při svém prvním střetnutí nezalekli soupeře a získali své první body do tabulky. Tento ročník je pro ně tzv. rozkoukávací. Přejeme jim, aby je kuželky bavili a případné neúspěchy neodradili od dalšího účinkování v našem oddíle a při tak krásné hře, jakou kuželky bezesporu jsou. Držíme palce a přejeme hodně bodů a ať to padá.

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *