Těsná, ale důležitá výhra nad Vyškovem

V sobotu 9. 3. 2024 se uskutečnilo další, již 18. kola 1. KLM. My jsme na domácích drahách přivítali tým Vyškova, který se v tabulce nachází o dvě místa před námi. Nám se v letošní sezóně v domácím prostředí ne úplně daří a naše výkony nejsou úplně dobré. Přesto bojujeme každé střetnutí a snažíme se nechat na plánech vše, co jen jde.

Pro nás, jako nováčka soutěže je získání každého bodu moc důležité, abychom se v soutěži udrželi minimálně i pro příští ročník. V tomto střetnutí nás Vyškov pěkně potrápil a jeho odhodlání zvítězit bylo veliké.

Začnu rovnou bez nějakého dlouhého obcházení okolo horké kaše. Start obstaral Venca s Radkem, kteří se se svými soupeři Ondrou a Tomášem podělili o dráhy rovným dílem, jen s s tím rozdílem, že Vencovi se podařilo soupeře přehrát a Radkovi, byť mu mnoho nechybělo se toto nepodařilo. Venca vyhrál druhou a třetí dráhu, kde získal rozhodující náskok. První dráhu získal Ondra o sedm klacků a poslední o 16, hlavně díky parádním plným. Venca zde prohrál 22 kolíků. Avšak zabral v dorážce, stáhl devítku a celkově vyhrál na poražené kuželky. Radek vyhrál liché dráhy o 5 respektive 10 kuželek. Bohužel sudé mu vůbec nevyšli Tomáš toho dokonale využil. Nahrál více kuželek a získal bod. Stav 1:1 +7 kuželek.

Střed byl ve znamení mé (Tomáš) špatné hry a dobré hry Zdendy. Mě střídal po půlce, ve které jsem získal půl bodu za plichtu na první dráze a nulu na druhé, Luky. Ten proti Filipovi dokázal duel zdramatizovat, když po pěkné třetí dráze stáhl náskok na pouhé 4 kuželky. Veliká škoda, že mu nevyšla dráha poslední a soupeř tak získal důležitý dílčí bod a tím i hlavní. Luky makal a snažil se, za což mu moc děkuji. Zdenda proti Jirkovi první dráhu prohrál o dvě kuželky. Poté začal svého soupeře přehrávat a pomalu a jistě nabíral kuželky na svou stranu. Zbylé tři dráhy vcelku s přehledem vyhrál a připsal hlavní bod a kuželky. Kuželky hrály v tomto střetnutí vskutku důležitou roli. Stav 2:2 +11 kuželek.

A máme tu dotahováky. Petr s Tomem – Slovan, Petr a Luděk – Vyškov. Závěr přinesl infarkt skoro všem zúčastněným. Oba naši borci začali prohrou shodně o dva klacky. Druhou dráhu prohrál náš Petr nad hostujícím Petrem o 5 a Tom s Luďkem o 27 kuželek. Malé shrnutí. Před poslední dvojicí +11, po první dráze odečteme 4 klacky = 7, po druhé dráze odečteme 32 od těch -7=25 kuželek. Vše bylo najednou obráceně, oba tábory fandily, jak se jen dalo, každou kuželku tlačily očima, aby spadla. Třetí dráhy, domácí Peťan bere pro sebe o 24, když se vyškovskému Peťanovi dráha nepovedla. Tom zahrál tak, jak jsme u něho zvyklí a nahrál, respektive stáhl 18 kuželek. Po třech drahách – Slovan nahrál 42 klacků, odečteme 25 = 17 kuželek. Vedení o 17 kuželek bylo sice pěkné, ale to ještě neznamená výhru. Petr s Petrem do plných prohrál 4 kolíky, Tom pokračoval ve velmi zlepšené hře z předchozí dráhy a plné bere o 14 kuželek. Peťan v dorážce přidal, pěkně otvíral i dorážel. Stáhl ztrátu z plných a nahrál dalších 6 klacků. Hlavní bod doma a celkem nahráno 23 kuželek. Tom, jako by blesk uhodil, přestal trefovat uličku. Luděk začal náskok z plných zmenšovat až dokonal obrat úplně o 15 kuželek. Tomáš celkově prohrál 26 kuželek. Když se vše sečetlo a odečetlo, vyšli jsme z této řeže lépe o 8 kuželek, které znamenaly výhru a důležité dva body do tabulky.

Toto utkání mělo vše, co mít mohlo. Zápletka o tom, kdo shrábne smetanu v podobě dvou bodů, byla rozluštěna až v samém závěru. Celky byly povzbuzovány a hnány k výsledkům, které měly zaručit výhru. Hráči se snažili a makali, jak jen to “naše” kuželna dovolí. Výhra v tomto souboji pro nás znamená lepší výchozí pozici k uhájení soutěže. Děkuji soupeřům za pěkné  a napínavé utkání.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *