Vyválčené body s Kdyní

Uplynulý víkend všechna naše družstva vesměs doslova válčila o body. O béčku, céčku a déčku jsem již psal, nyní doplním áčko, které nebylo výjimkou ve válčení. Bitva se odehrála proti kvalitnímu soupeři ze Kdyně.

V minulém kole jsme utrpěli porážku v Náchodě, kde jsme se střetli s posíleným týmem Červeného Kostelce. Kostelec na nás zahrál svůj rekord a nadělil nám 97 kuželek. My taktéž nezahráli špatně a výkon 3488 není k zahození. Tuto porážku jsme chtěli doma odčinit ziskem dvou bodů za výhru. Jak to dopadlo už jistě víte, ale je škoda, že jste neviděli ten boj.

Zdenda s Pavlem se ujali zahájení proti Jirkovi s Tomášem. Zdeněk nezačal úplně nejlépe a v plných dostal 7. V dorážce dost zpřesnil hru do ulice a podařilo se mu náskok smáznout a nahrát k tomu 7 kuželek. Pokračování však bylo o něco horší, přestože se náš hráč hodně snažil. Jirka stáhl náskok a přidal 3 do plusu. Třetí dráha, to byl vážně boj. Oběma borcům se moc nevedly plné (86 – 86). V dorážce souboj pokračoval. Šťastnější byl Zdenda, který dokázal dorazit devítku, Jirkovi jedna zbyla. Stav 2:1 -2, vše tedy bylo v rukou pána Boha a borců na drahách. Domácí hráč se snažil, možná až moc, bylo vidět, že jej snaha trochu svazuje, přesto bojoval, byť do plných prohrál 9 kuželek. V dorážce se malinko lépe vedlo Zdeňkovi, který stáhl 4 kuželky. Na otočení výsledku (kuželky na svou stranu) to nestačilo. Pavel nezačal špatně, ale přestala se mu dařit ulička a znát to bylo hlavně v dorážce. Tomáš zahrál dráhu dobře a získal náskok 23 kuželek. Ve stejném duchu se našemu hráči dařil další plán. Plné Pavel vyhrál, ale hostující hráč se zmátořil v dorážce a získal další bodík. Třetí dráha, jako by z oka vypadla těm předchozím. Pár pěkných uliček, ale kradlo to, takže poté stačí dvě trojky a člověk je na nule. Poslední třicítka vyzněla jasně pro Páju, ten se nevzdával a bojoval, dařila se mu hlavně hra v dorážce, kde trefoval i trochu horší figury. Do plných to nebylo úplně špatné, ale nepadalo mu to. Stahoval náskok, jak to jen šlo a podařilo se mu uhrát 29 kuželek. Stav 0:2 -23.

Střed sestavy obsadil Láďa a Tomáš (já), hostě nasadili úderné duo Viktor a Filip. Největší bitvu svedl Láďa s Viktorem hned v úvodní třicítce. Náš hráč získal do plných náskok 5 kuželek. Viktor se v dorážce zlepšil a bere ji pro sebe o 6. Prohra o klacík. Další plán byl do plných napínavý. Domácí je prohrál o další klacek. V dorážce to bylo tentokrát jednoznačnější pro hostujícího hráče, který připsal bod. Už druhý dílčí a v plusu byl 20. Láďa dál pokračoval v dobré hře do plných, které tentokrát vyhrál o 12. Dál bojoval a v dorážce přidal ještě 11 kolků. Tím se dostal do plusu a bodíček. Vše se mělo a muselo rozhodnout na dráze poslední. V plných se opět jednalo o souboj, jak na kolbišti ve středověku. Každý kolík se počítá, kór, když to není padavé, jako dříve. Jeden kolíček stáhl Viktor. Láďa, ale zvládl dorážku lépe o devítku. Tím rozhodl o veledůležitém dílčím bodíku a hlavně ještě o kuželkách, které rozhodují při rovnosti bodů. Já se střetl s Filipem a boj na život a na smrt se uskutečnil hlavně na první dráze. Filip měl již dohráno a na ukazateli mu svítilo 136. Měl jsem poslední hod na tři kuželky (135). Jupí, trefil jsem dvě a tím jsem bral bodík. Druhý plán jsem prohrál hlavně v dorážce. Soupeř získal bodík a nahrál si do plusu 8 kolíků. Třetí dráha mi vyšla hodně dobře. Pěkné plné, ve kterých jsem už stáhl náskok soupeře a nahrál něco do plusu. Poté i dobrá dorážka, další klacky do plusu a hlavně bodíček. Řekl jsem si, že to nesmím podělat. No, co myslíte?? Bylo to tam, podělal jsem to. Naštěstí byl můj náskok dostatečný a host jej nedokázal stáhnout celý. Stav 2:2 -9.

V nastalé situaci bylo nutné, aby dotahováci zvládli své duely a soupeře Jirku s Jirkou porazili. Venca začal svižně a v plných utekl Jirkovi I. o 21 klacků. Dorážka však moc slavná nebyla, přesto ji vyhrál a celkově nahrál 26 kuželek. Tomáš taktéž začal, jako z partesu. A v plných ani v dorážce nedal Jirkovi II. žádnou šanci. Venca si na druhé dráze dal malý oddech. Přesto ji dokázal s přehledem vyhrát. Spokojen však se svou hrou nebyl. Tomáš druhé dějství začal rovněž dobře a do plných nahrál 3 kuželky. Dorážku měl horší svého soupeře, ale i tak dotáhl plán do výhry po bitvě, jak na Bílé hoře o jedinou kuželku. Spokojen však se svou hrou nebyl. Vencovo pokračování bylo dosti podobné předchozímu dění. Plné lepší o klacek, ale dorážka se prostě nevedla. Tuto dráhu pustil Jirkovi I. o 9 kuželek. Tom se třetí třicítkou doslova protrápil. Sice se snažil, co síly stačily, ale fakt to nešlo. Plné špatné a dorážka ještě horší. Jirka II. získal dráhu pro sebe. Venda na poslední třicítku zatnul zuby a plné byly super. Očekávalo se, jak si poradí v dorážce, která mu v tomto utkání vážně nešla. Uff, poradil si dobře, nadělil soupeři 38 klacků a bylo úplně hotovo v tomto duelu. Tak, jak dopadl Tomáš? Ten se malinko zvedl, ale bylo vidět, že mu to vůbec nelepí, nebo možná spíše lepí, což je v kuželkách asi špatně 😆 😉 🙄 . Bojoval s Jirkou II. o každou kuželku. V plných nahrál 4, v dorážce následně ztratil 2 kuželky. Výhra na dráze a důležitý třetí dílčí bodíček.

Toto utkání jsme, i když to tak nevypadá, vyválčili a body si tak vydřeli na bojišti. Jako tým jsme dokázali překousnout to, že nám to nejde a bojovností a také povzbuzováním, dokázali doslova urvat body. Kdyně nám nedarovala nic zadarmo, tak jak to většinou v našich soubojích bývá.

Tak a letím na schůzi.

 

Zápis, Zpravodaj

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *