Rekordem kuželny k vítězství

V sobotu 19. 11. 2022 nebylo počasí k řidičům a cestujícím obecně moc vlídné. Byla zima, přes noc malinko nasněžilo. Někde byla kvůli 0,5 cm sněhu kalamita, jako například v Praze 😀 . Nám na cestu napadlo také něco malinko sněhu, no sněhu, spíše poprašku, ale chladno docela bylo. A kam, že jsme to cestovali? Na utkání do Aše k utkání 8. kola 2. KLMA. Předchozí kolo náš tým sehrál domácí utkání s Podbořany, které dopadlo vítězně. Chtěli jsme samozřejmě výhru potvrdit, což se nám vskutku podařilo. K tomu jsme přidali rekord kuželny na 6×120 hodů, jehož hodnota je 3429 poražených kuželek.

A jak to vše začalo? Na parkovišti u šéfa. Nalodilo se nás 5, šestého naše loď nabrala po cestě v Sokolově a sedmý dorazil na místo určení vlastní parolodí, značku radši nebudu uvádět 😀 😀 🙄 . Jak je uvedeno výše, na cestu nám napadalo malinko sněhu, který však nebránil v jízdě. Ta uběhla rychle a my se v poklidu vylodili v přístavu kuželna Aš. Proběhlo přivítání, podání ruky, polibky atd… Poté objednání kávy a čaje. Sepsaní sestavy, která tentokrát doznala značných změn. Byla totiž sepsána na konkrétní jména. To jsme se dozvěděli v předvečer utkání a jen doufám, že nikdo neměl kvůli tomu noční můry 🙂 😛 .

Na startovní čáru se pro toto utkání postavila nezvyklá dvojka. Jednalo se o dva Tomáše (stejně je to nejhezčí jméno na světě 😉 ). Byli jsme postaveni na Martina s Ivanem. Já s Martinem jsme na první dráze svedli zajímavou bitvu, která vyzněla lépe o jediný klacek pro domácího hráče (157-156). Boj o každou kuželku se přenesl i do druhé třicítky, kdy jsem prohrál plné o 9 kolíků, hlavně díky posledním dvěma hodům do plných (2×2), za to bych si nafackoval. V dorážce jsem 6 kuželek stáhl, ale bylo to málo. Třetí dráha byla z mého pohledu v dorážce žalostná. Martin ji vyhrál a tím zpečetil zisk bodu pro domácí. V posledním dějství jsme se do plných opět bili. Dorážka patřila mně. Stáhl jsem náskok soupeře a ještě mu přidal 15 od cesty. Veliká škoda dvou prvních drah. Tomáš na vedlejších plánech začal tak nějak zvolna a první dráhu přenechal Ivanovi (151-136). Na vině byla dorážka, která se našemu borci moc nepovedla. Následující dráhu už Tom zahrál mnohem lépe a dokázal domácímu sebrat bodík, když v plných prohrál o klacek, ale dorážku bere o 9, super. Následující třicítka byla hodně podobná té předchozí. Ivan bere plné, Tomáš dorážku, která zajistila další bodíček. Vše se mělo a muselo rozhodnou na dráze poslední. I zde platilo, stejně jako na předchozích drahách, že v plných každý chvilku tahal sekeru se stromu. Tomáš byl v plných jen o chloupek lepší. Jenže v dorážce Ivana přehrál o 16 kuželek a bylo rozhodnuto. Náš borec získal třetí a rozhodují bodíček a nahrál nějakou tu kuželku. Celkově 17. Stav 1:1 +32.

Tak a na řadu přišla středová dvojice tvořená Láďou s Vencou, domácí duo utvořil Ota ml. a Tonda. Láďa s Otou se do sebe v úvodu zakousli, jak piraně do masa a v plných si nebyli nic dlužni. V dorážce byl lepší náš borec o devítku, bere bodík. Následně hrál hostující hráč velmi kvalitně do plných, soupeři nadělil 19 klacků, aby v dorážce, která rovněž byla dobrá, přidal ještě 13. Začátek druhé poloviny opět patřil Láďovi, který Otovi v plných utekl o dalších 9 kuželek. Bohužel mu vůbec nevyšla dorážka, jako když utne, přestala se dařit ulička a figury také moc nešly. Přesto vyhrál celý plán. Přidal tak veledůležitý třetí bodík na svou stranu. Na závěr se domácí hráč vzchopil a dráhu vyhrál. I zde však oba hráči bojovali. Plné prohrál Láďa o pouhou kuželku a dorážku o 6 (60-54). Venca začal proti Tondovi velmi dobře a velice dobrou hrou do plných nahrál 11 kuželek. Dorážku měli soupeři shodnou. Venda tak dotáhl dráhu do vítězného konce. Jenže pak přišla dráha snů – v negativním slova smyslu. Našemu hráči nešlo nic. Plné bere Tonda o 10, dorážku o 22 kuželek. Nevadí, jede se dál. A jelo se. Venca se opět dostal do hry, šla vcelku dobře ulice a plné bere o 9. V dorážce už to není tak dobré, přesto další dvě kuželky k dobru. Poslední hra o poslední bodík. Venda se těžce dostává do ulice, ale bojuje. Normálně klidný hráč, který nikdy nedává při hře znát nějaké rozčilení, tentokrát udělal výjimku a bylo vidět, že je naštvaný (no teda..). Snažil se, přesto na domácího hráče nestačil do plných ani v dorážce. Stav 2:2 +55.

Bojovné a na body vyrovnané utkání spělo k svému závěru. Stav byl pro náš tým o něco příznivější, díky nahraným kuželkám. Karel vyzval Otu st. nebo obráceně? To je jedno, borci nastoupili proti sobě a oba chtěli vyhrát. Abych pravdu napsal, tento duel vypadal od začátku trochu divně. Ani jeden z borců nezačal nijak oslnivě. Přesto Karel do plných nahrál 10 kuželek. V dorážce naopak o nějaké přišel a to o 6. Další dráha už byla od obou o něco lepší. I tentokrát náš hráč bere plné o 6 a i tentokrát domácí dorážku o 2. Obě dráhy hostující hráč vyhrál. Třetí třicítka byla do plných opětovně v režii Karla (101-89). Dorážka skončila smírem, další bodíček, jak dílčí, tak hlavní pro nás. A jsme u konce tohoto duelu. Zde byl hoooodně podobný průběh, jako v předchozích třicítkách. Karel bere plné. V dorážce se Ota snažil získat alespoň dílčí bod a mohutně finišoval. Nepodařilo se o pouhou kuželku a Karel udržel i poslední dějství ve své náruči. Zdeněk se s ničím nepáral a už vůbec ne s Petrem, kterému úvodní plán nešel podle představ a náš borec jej přejel o 24 kuželek. Následně se Zdendovi podařilo zahrát více méně stejně, jako na předchozím stanovišti, pouze s tím rozdílem, že měl lepší plné a malinko horší dorážku. Předposlední plné byly hodně špatné a Petr je bere o 9 klacků. Vše se změnilo v dorážce. Zdeněk ji zahrát oproti plným parádně a stáhl vše, co domácí hráč nahrál a přidal 4 kolíky do plusu. Poslední dráha vyzněla o dost lépe v plných opět pro Petra, ale v dorážce bylo vše jinak. Zdenda st. zabral a přehoupl i poslední bodíček na svou stranu. Super, tomu se říká obrat. Stav 6:2 +119.

V tomto kole jsme na kuželně v Aši, mimochodem velmi dobře připravené kuželně, vytvořili rekord kuželny na 6×120 HS. Hodnota nového rekordu je 3429 poražených kuželek. Nejlepším hráčem se stal Tomáš Pavlík výkonem 592 kuželek. Celý tým zahrál velmi dobře. Karel i když mu to tentokrát moc nešlo, bojoval a dokázal získat všechny dráhy. Ten samý kousek se podařil i Zdendovi. Rekordem kuželny jsme se dopracovali k vítězství a upevnění 1. místa v tabulce. A jedeme dál, kolo za kolem. Raketou na Mars, poletíme zas… bo Baník… p..o.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *