Céčko se stále hledá, déčko slaví výhru

V současné době se našemu céčku vůbec nedaří. Z devíti utkání dokázalo pouze jednou zvítězit, třikrát remizovat a bohužel pětkrát prohrát. Toto znamená prozatímní předposlední místo v tabulce se ziskem pěti bodů.

V dnešním 10. kole se céčko snažilo nelichotivou bilanci napravit, bohužel snaha vyšla vniveč. Prostě a jednoduše se opět nedařilo. Celkovým ne zrovna dobrým výkonem lehce prohrává s Lomnicí E o 128 kuželek v poměru 2:14. Celý tým má herně na mnohem lepší výkony a my pevně věříme, že přijdou. Ještě není nasnadě lámat hůl, házet flintu do žita, pověsit koule na hřebík, či jít do předčasného důchodu. Za nedlouho bude odehrána podzimní část a do té jarní, nastoupí jistě obrozené a nažhavené CÉČKO, které bude získávat body a sunout se tabulkou do klidných vod středu.

Pavlínka s Luďou rozehráli ruletu, bohužel vítězi se stala protistrana ve složení Petr a Andrea. Oba hostující hráči hráli velmi dobře a domácí na ně dnes nestačili. Petr i Andrea byli lepší v plných i v dorážce. Našim borcům se nedá upřít bojovnost, škoda jen, že dnes nevedla k zisku bodů.

 

Míra s Jirkou, jediná mužská dvojka na domácí scéně měla snahu s dosavadním průběhem něco udělat. Tato snaha vyšla z poloviny. Míra svého soupeře po pěkném výkonu přehrál o 24 klacků, když exceloval hlavně v dorážce. Jirka se trápil do plných a Soňa toho využila ve svůj prospěch. Náš hráč se v dorážce snažil. Na úplné otočení to však nebylo.

Poslední dvojka byla pro změnu ryze dívčí. Káťa s Martinou bojovaly proti smíšené dvojici Iva a Lukáš. Ani našim dívkám se nevedlo a soupeři byli opět lepší. Káťa se soupeře do plných dokázala držet, dorážku však měla Iva lepší na obou drahách. Martina na tom byla o něco lépe, byť nedokázala soupeře celkově přehrát. Připsala si alespoň dílčí výhru na druhé dráze, kde se snažila stáhnou náskok Lukáše.

Céčko vskutku nezažívá povedený podzim. Další prohra ho více přikurtovala k spodním příčkám tabulky. Hlavní a důležité je nevěšet hlavy a stále bojovat. Od 5. místa je dělí pouze 4 body.

zápis, zpravodaj

Slovan D neboli Mladé pušky jsou na tom o poznání lépe. V současné době mají na svém kontě 6 výher, 1 remízu a 2 prohry. Se ziskem 13 bodů po 9. kolech okupují 2. místo tabulky s třetím nejlepším průměrem, což je vskutku dobré.

V rámci 10. kola se déčko střetlo s Lomnicí F, která se nachází na 10. místě. V tomto střetnutí dostala důvěru tato čtveřice mladíků (Fanda Korbel, Václav Hlaváč ml., Zdeněk Kříž ml. a Lukáš Zeman). V týmu je ještě Martin Kopač, který dnes vše jistil, jako náhradník. Stařešina týmu Boban Hopič (Robert Žalud) střídá mladíky pravidelně, tak, aby si zahráli všichni.

Fanda se do Ládi obul, jak švec do opravy bot. Přehrál jej do plných, ale ještě více do dorážky. Hned na první dráze získal náskok 34 klacků. Dobrou hru potvrdil na další dráze, kde sice plné prohrál o 7, ale v dorážce náskok stáhl a nahrabal dalších 19 kolíků. Celkově nahrálm53. Venca na tom byl proti Kátě obdobně. První dráha nahrabáno 44 kuželek. No a ve druhém dějství přidal slušných 52 klacků. Musím však podotknout, že soupeřce se nevedlo, to však nic nemění na tom, že Venda zahrál velmi dobře a stal hvězdou utkání výkonem 431 kuželek. Fanda mu sekundoval výkonem 425 kuželek.

Druhá dvojka Zdenda s Lukášem se jali bojovat o body s Honzou a Ludvíkem. Zdenda by na dnešní utkání nejradši hned zapomněl, protože se mu vůbec nevydařilo. Neboj, já hrál taky pendrek a ne poprvé 😀 . Oklepeš se a příště to bude super. Lukáš se soupeřem hrál o něco vyrovnaněji. Přesto první dráha rozhodla o vítězství hostujícího hráče. Zde Ludvík předvedl pěkných 228 a získal tak rozhodující náskok. Druhou část se náš borec snažil, jak jen to šlo. V plných se plán dařil, bohužel v dorážce se karta obrátila. Lukáš sice nahrál 13 kuželek, ale mohlo jich býti mnohem více. Přesto i toto stažení bylo důležité k udržení kuželek, které měli pistolníci nahrané.

Déčko vesměs předvádí vyrovnané týmové výkony. Vždy někdo zahraje lépe, někdo hůře, ale proto jsou tým. Každý hraje za každého. Tak to má být a mladíci, MAKEJTE dál.

zápis, zpravodaj

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *