Skoro domácí prostředí v Aši napomohlo k jasné výhře

Hráči béčka (alespoň někteří) častokrát po skončení svého utkání zůstanou na kuželně a notně povzbuzují nás z áčka. Někdy se snažíme oplatit jim stejnou mincí. V minulém kole jsme zůstali v Lomnici, kde jsme vytvořili skoro domácí prostředí a napomohli jsme k skoro obratu v utkání. Ze 108 kuželek mínus, chybělo po skončení pouhých 20 k zisku bodů.

V tomto kole hrálo naše béčko v Aši s tamním céčkem a my se rozhodli, že jim pojedeme pomoci našimi hlasivkami, kor, když hlasitě povzbuzovali nás před odjezdem do Aše.

Po příjezdu do Aše už byla odehrána první runda dvojic. Za naše barvy nastoupila Dáda a Fanda. Za domácí Luděk, kterého v průběhu střídal Venca a Tomáš. Dáda začala jak z partesu a svému soupeři každým hodem mírně utíkala. Už v plných si vytvořila solidní náskok 19 kuželek. Dorážka byla o poznání horší, také díky fíkům. Přesto náskok udržela. Druhá padesátka byla ještě mnohem lepší, tedy co se plných týče. Jenže střídající Venca se nedal lehce a Dáda musela makat (156-166). Sakra, ta dorážka nešla, ať dělala naše hráčka, co chtěla. Podařilo se však přidat ještě 3 kuželky. Paráda, body doma. Fanda, stejně jako Dáda začal hbitě a domácí hráče mírně přehrával, byť to byl docela boj. V plných +6. Boj pokračoval a hráči si nic nedarovali (79-79), Fanda udržel kuželky z plných. Bohužel po přechodu na druhou dráhu se mu nevedlo. Tomáš dokázal v plných stáhnou náskok a přidat 14 do plusu. Fanda v dorážce začal stahovat, zejména zlepšenou hrou do ulice, škoda dvou fíků, nebýt jich, bral by body. Chybělo pouhých 5 klacků.

Stav byl příznivý pro naše barvy.

Uprostřed šli do bojů Marcel s Tomášem proti Jitce a Otovi, kterého v průběhu druhé padesátky střídal kvůli zranění Radek. Marčelo začal rovněž, jako naši před ním, velice dobře. Plné s přehledem bere pro sebe o 27 kolíků. Nikdo tedy nepředpokládal, že by mohlo přijít drama v dorážce. Zde se sice nehraje na dílčí body, ale i tak to byly nervy. Diváci povzbuzovali (hlavně my) své borce, kteří se snažili odvděčit dobrou hrou. Jitka začala v dorážce notně náskok stahovat. Napomohla k tomu i ne dobrá hra Marcela, který v dorážce ztratil ulici a podpořil to ještě 6 újezdy. Uhájil náskok o jedinou kuželku. Na druhé dráze byl průběh plných skoro stejný, jak na dráze předchozí. Hlasivky byly v plném proudu a Marcel to jistě slyšel. Tentokrát neponechal nic náhodě a dorážku hrál velmi dobře. Soupeřka se sice snažila, ale rozjetého Marcela zastavit nedokázala. Body doma. Tomáš v plných na první dráze svého soupeře přehrával a vytvořil si pěkný náskok 15 kuželek. Dorážka sice nebyla úplně nejlepší, hlavně díky netrefování figur. Přesto se mu podařilo náskok o 5 kolků zvýšit. Další padesátka to samé, plné paráda, ale domácí hráč, byť se v průběhu nich zranil, dokázal dobře sekundovat a nepustil Tomáše do trháku. Bohužel pro domácí, musel se nechat vystřídat. Tom toho, že střídající nebyl rozehrán využil a v dorážce mu pěkně nadělil. Celkem nahrál 458 a stal se nejlepším hráčem utkání (jen pro úplnost, je to můj syn  😀 ). Musím ještě doplnit, že bych občas (tak dobře, často) potřeboval jeho mírně flegmatickou povahu  😛 .

Závěrečná dvojice měla k dobru parádní náskok 120 klacků. Jak ale sami víte, také tento náskok se dá promarnit. Takže nikdy nic nepodcenit. Míra s Petrem šli do boje s domácími Venci. Míra se od úvodních hodů hodně trápil, každý hod byl vesměs jiný. To se potom těžce něco srovnává. Přesto bojoval a nechtěl domácímu nechat nic zadara. Ten ovšem hrál v klidu a našemu hráči unikal každým hodem. Po 41 hodu nahradil Míru Hans, který rovněž nehraje v oslnivé formě. Měl 9 hodů na rozhoz, které využil. Bohužel, ani jemu se nijak zvlášť nevedlo a plné prohrál o 18. V dorážce se zmátořil a dokázal stáhnout z náskoku 6 klacků. Nestačilo to. Petronius se přetahoval s dalším Vencou o každou kuželku. Plné bere pro sebe o 6. V dorážce pokračuje přetahovaná, kterou vyhrává domácí hráč o klacík. Poslední plné byly paráda. Peťan získává do plusu dalších 15 kolíků. V dorážce vrací Vencovi předchozí nezdar o klacek  😉 . Petronius zakončuje svůj boj druhým nejlepším výkonem utkání. Mladíci předvedli velmi dobrou hru.

Béčko odčinilo týden starý nezdar z Lomnice, kde skoro dokázaly nemožné a to stáhnout náskok 108 kuželek. Výhrou si upevnili vedení v Krajském přeboru o 5 bodů před druhou Aší B. Celý tým zaslouží pochvalu za týmový výkon. A my za fandění.  😀

15.kolo Aš C - Slovan B
15.kolo Aš C – Slovan B

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *