Vydřený bod z Bohušovic

K prvnímu jarnímu kolu a 12. kolu celkově jsme se odebrali do vzdálenějších Bohušovic. V Bohušovicích se nám dlouhodobě nedaří. Jestli mě paměť neklame, dokázali jsme proti tamnímu týmu získat pouhé dva body, včetně toho současného ze soboty, za dvě remízy za cca 15 let, co se s Bohušovicemi střetáváme na ligové scéně.

Podzimní část 2. KLMA se nám vskutku dobře vydařil. Dokázali jsme získat 20 bodů za 10 výher a jednu prohru. Jarní část jsme zahájili v Bohušovicích, kde se nám dlouhodobě nedaří. Ani tentokrát to nebylo pravé ořechové, ale k vítězství byl náš tým asi nejblíže ze všech odehraných střetnutí.

K odjezdu, který byl naplánován na sedmou hodinu ranní u šéfa, dorazila ekipa 7 borců. Osmý borec byl naložen po cestě v Ostrově. Tím pádem byl Bobík narvaný až po střechu. Cesta byla klidná a rychle ubíhala. Naše skupina nezažila (zaplať pán Bůh) žádnou neplánovanou akci, která by jakkoli narušila klidnou jízdu.

Když jsme dorazili na kuželnu, probíhala již její příprava. My si podali se všemi přítomnými ruce, objednali kávu a jiné občerstvení a v klidu si sedli ke stolu. Šéf napsal sestavu, kterou opět trochu pozměnil – Beck st., Cimbala, Pavlík, Urban, Hlaváč st., Kříž st.

Já společně s Radkem jsme zaujali místo na startovní čáře jako první. Domácí měli ve dvojici Radka s Jakubem. Moje první půlka byla jak na houpačce. Domácí hráč získal první dráhu o 22 kolíků (154-132), druhou naopak já o 13 (122-135). To v souboji nebylo vše. Třetí dráha patřila taktéž mně o 11 kolíků. Vše se tím pádem muselo rozhodnout na poslední třicítce. V plných jsem dost zaostal (11). V dorážce byla má snaha zvrátit stav zbytečná. Chyběly pouhé 4 kuželky a mohl jsem slavit bod pro tým. Radek byl na tom dost podobně. První šedesátka byla dost vyrovnaná a Jakub ji vyhrál o pouhou kuželku. Třetí plán měl lepší domácí hráč v plných, kde Radkovi utekl o 20 klacků Náš hráč se snažil v dorážce nepříznivý stav otočit. Na konec z toho bylo 8 stažených kolků. Poslední dějství vyznělo lépe pro hostujícího borce, bohužel pouze do plných. V dorážce nastala plichta. Kuželky nahrané z plných, nestačily na celkové vítězství. Stav byl pro nás nepříznivý 2:0 -8.

Prostřední duet utvořil Tomáš s Láďou. Za Bohušovice nastoupil Martin s Jaromírem. Tomáš měl dráhy nahoru a dolů. První horší – prohrál, druhou lepší – vyhrál, třetí lepší – vyhrál a poslední horší a prohrál. Náš hráč se v tomto střetnutí dost trápil do plných. Nemohl se pořádně dostat do ulice. To vše většinou padlo s příchodem dorážky, kde se ulice začala dařit. Martin na našeho hráče nestačil v plných ani v dorážce, přesto dvě dráhy bere pro sebe. Láďovi toto utkání nevyšlo. První dráha prohra o dva klacky. Druhá, na tu by nejradši zapomněl. Poté se vzchopil a vypadalo to, že by mohl dovést boj do vítězného konce. Poslední plán mu bohužel nešel. Dostat se do ulice, byl vskutku problém a když domácí zahrál dobře dorážku, bylo rozhodnuto o bodu pro domácí. Stav byl pro nás stále nepříznivý, co se bodů týče, ale v kuželkách jsme na tom byli lépe 3:1 +25.

Vše měli ve svých rukách dotahovácké dvojice. Venca se Zdeňkem a Jarda s Tomášem. To, co se dělo na plánech, to byl opravdový boj na život a na smrt. Obě strany mohly vyhrát, ale zároveň prohrát. O něco lepší pozici k zisku dvou bodů, měli domácí borci. Venca dokázal první třicítku zvládnou vcelku dobře a nahrál pěkných 15 kuželek.. Jaké bylo překvapení, když další dráha, byla vážně špatná. Následnou dráhu už zahrál mnohem lépe a byl to ten náš starý Karel. Dokázal stáhnout náskok Jardy a ještě něco nahrát. V posledním dějství se nemohl dostat do ulice, buď prostředek nebo bez roha. Plné bere domácí hráč o 8 klacků. Venca následně přepnul, nevím co, ale ulice dost dobrá a dorážení rovněž. Získal dráhu a tím rozhodující bodík pro sebe a hlavně pro tým. Zdeněk se s Tomášem na první dráze podělili o dílčí bod přesně napůl. Následně zahrál Zdeněk moc pěkné plné. Ani soupeř na tom nebyl nejhůře. V dorážce oba bojovali a Tomáš dokázal nahrát o dvě více. Na celkový bodíček to však bylo málo. Boj mezi těmito reky pokračoval i v následujících hodech. Oba se snažili strhnout na svou stranu, co možná nejvíce kuželek. Bohužel pro nás, lépe se toto podařilo domácímu hráči a to o pouhé 4 kuželky. Čtvrtá třicítka byla ve znamení nervózních hodů do plných. Ty vyhrál hostující hráč o 2. Dorážku měl však lepší Tomáš a celkem bere dráhu o 7 kolíků.

Když se podíváte na zápis, dva duely nám utekly přímo mezi prsty. Jednou o tři kuželky a jednou o sedm. Přesto má tento bodík za remízu velký význam. Náš nejbližší pronásledovatel v tabulce Červený Kostelec prohrál v Táboře a tím jsme se odpoutali o další bod. Nyní je rozdíl 4 body. Mám pocit, že jsme zahráli jeden z našich nejlepších výkonů v Bohušovicích, přesto jsme na výhru nedosáhli. Dále musím zmínit atmosféru, kterou vytvořili fandové obou táborů. Opravdu to stálo za to.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *