Jasná výhra o tři kuželky v Podbořanech

Rovnou uvedu, aby opět určití lidé nerýpali, že nějakým způsobem dehonestuji tým soupeře, že nadpis je míněn s humorem a nadsázkou. Myslím si, že normální lidé toto poznají a ten, kdo mě zná, ví na 100%, že nijak nechci soupeři ublížit.

Krátký úvod bych měl za sebou a nyní se mohu vrhnout na samotné utkání. Podbořany nejsou od Karlových Varů moc daleko a tak byl sraz stanoven až na půl 9 u šéfa. Na srazu se vlastně sešel výkvět Slovanu. Jeden hezčí kluk než druhý. Co to tady plácám. 😀 😀 😀 . Sešla se tam šestice, sedmý byl naložen u kašny, kterou asi hlídal a osmý den schází nám, kua, co to zase je?? 😀 😀 😀 , no osmý hráč jel po vlastní ose, protože si s sebou vezl svůj fanklub.

Počasí nám na cestu přálo a jízda ubíhala rychle a klidně. Ani jsme se nenadáli a stáli jsme na parkovišti u fotbalového hřiště. Hned u parkáče se také nachází budova kuželny, do které naše maličkosti zavítaly. Ahoj, ahoj, ahoj a do šatny se převléknout. Šéf demokraticky určil sestavu, nikdo mu demokraticky neodporoval 😎 😛 .

A je to tu. První dvojice na startu. Tomáš (já) jsem spolu s Radkem nastoupil proti Rudovi s Radkem. O mém výkonu ani nemusím nijak dlouze psát. Hrál jsem špatně a zbytek týmu musel mou prohru o 64 klacků dohánět. A vskutku to nebylo jednoduché. Ruda zahrál opravdu velmi dobře a já jsem mu nebyl překážkou k zisku bodu. Vedle se konal doslova Radkovraždený boj. Radek dřel Radka. Domácí sebral naprosto s přehledem první dráhu o 50 kolíků a vypadalo to na slušnou porci. Jenže náš Radek se otřepal a do domácího Radka se pustil. Ve druhé třicítce stáhl 27 kuželek a hned to vypadalo veseleji. Já vedle na plánech pouze slyšel, jak mu další členové týmu halekají na devítku a pěkně sražené figury. Když opětovnou kvalitní hrou stáhl na následující dráze dalších 19 kuželek, už to začalo vypadat hodně nadějně. Na dráhy vedl náš borec 2:1. Rozhodnout se mělo na dráze poslední. Zde to byl opravdu nejvyrovnanější souboj. Plné sic bere hostující vcelku s přehledem o 13 kuželek, ale domácí se vzchopil v dorážce a začal z náskoku pomaličku ukrajovat. Nakonec se z výhry radoval náš Radek, který dotáhl dráhu do vítězného konce a připsal třetí dílčí bod a tím i bod pro tým. Stav 1:1 -64.

Prostředek obsadil Tomáš s Láďou, kteří se pokoušeli o obrat proti Standovi s Vláďou. Tomáš začal velmi dobře a na první dráze si vydobyl solidní náskok 34 kuželek. Ten na dráze druhé navýšil o dalších 9 a vypadalo to na poklidnou jízdu. Ve druhé polovině se našemu borci přestalo trochu dařit a domácí hráč toho využil ke stažení hrozivého náskoku. Tomáš se snažil získaný náskok udržet na co možná nejvyšší hodnotě. Nakonec z toho bylo 34 kuželek do plusu, ale hlavně bod. Láďa rovněž začal slušně a získal náskok 14 kuželek, hlavně díky lepší dorážce. další plán, co se do počtu poražených kuželek týče, byl o něco lepší. Domácí hráč více kousal a Láďa lepší dorážkou o dva klacky dokázal získat bodík. Třetí třicítka se našemu hráči nevedla v drážce. Do plných nahrál 5 kuželek, ale soupeř dvě v dorážce stáhl. Přesto Láďa dráhu udržel a získal další velmi důležitý bod. Poslední dějství se mu vůbec nepovedlo a domácí hráč toho využil k nahrání kuželek na svou stranu. Stav 3:1 -53 kuželek.

Jak je vidět, moje prohra o balík byla hodně důležitá. Domácí měli kuželky stále v plusu, my zase body. Takže kluci dotahovácký nastupovali se vskutku nelehkým úkolem, vyhrát oba, tím pádem by nezáleželo na kuželkách, vyhrát jeden a prohrát na kuželky (remíza), vyhrát jeden a získat kuželky do plusu (výhra). Dopadlo to však, jak nejlépe mohlo. Oba borci zamakali a získali body i kuželky, byť to vůbec nebylo lehké.

Zdenda se první dráhou docela protrápil, hlavně v dorážce, kde mu domácí Jarda nadělil 17 kuželek. Poté se jeho hra značně zlepšila a na druhé dráze dokázal stáhnout po velmi dobré hře 7 kuželek. Ani domácí hráč však tuto dráhu nezahrál špatně. Zdenda vs Jarda 1:1 po půlce – 8. Druhou polovinu začal náš borec opět výhrou na dráze a to o 11 kuželek. Opět mu k tomu pomohla velmi dobrá dorážka, kterou bere o 24 klacků. V plných totiž dostal 13 do trika. Důležitý dílčí bodík. A jde se do finále této dvojice. Pro úplný klid a zisk bodu pro tým, stačilo Zdendovi vyhrát poslední třicítku o klacík. V opačném případě by nesměl prohrát o více jak o dva klacky. Nakonec po pěkném boji nahrál dvě kuželky a tím rozhodl duel pro sebe a získal bod pro Slovan. Venca se obul do Kamila hned od začátku a pomaličku získával kuželku ke kuželce. na první dráze z toho byl rozdíl 24 kuželek. Druhé plné zahráli oba borci parádně z – pohledu domácího 108-116. Jenže našemu borci se nevedla dorážka a domácí hráč dokázal z náskoku stáhnout 5 kuželek. Třetí dráha už byla z našeho pohledu o něco klidnější. Venca dokázal nahrát kuželky v plných i dorážce a Kamil ztratil 17 kolíků. Nyní se už pouze rozhodovalo, jaký bude bodový poměr. V posledním dějství se hostujícímu hráči moc nevedlo do plných a prohrál je o 4 klacky. V dorážce hru zlepšil, dostával se více do ulice a tak přehrál domácího i tentokrát a získal bod pro Slovan.

Toto utkání nebylo vůbec lehké a domácí zahráli velmi dobře. Nebýt mé prohry o baťoh, mohlo se ostatním hrát o něco lépe. Přesto jsme opět ukázali sílu, jako tým a rvali se jeden za druhého. Tímto vítězstvím stále držíme 1. místo v tabulce se 4 bodovým náskokem před Červeným Kostelcem.

zápis, zpravodaj

 

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *