Béčko deklasovalo na závěr soutěže tým Útviny

Béčko v závěrečném kole Západočeské divize hostilo tým Útviny. V této soutěži si naše družstvo vedlo střídavě, také z důvodu marodky a pracovního zaneprázdnění, ale to samé se může týkat i ostatních. Přesto většinou podali hráči kvalitní výkony. Pěkné výkony podali ostatně také v tomto střetnutí s Útvinou, kterou deklasovali o 150 kuželek.

Radek s Johanem a Standa s Vencou načali utkání, které začalo nástupem přesně v 10:00, tak, jak to má být. Radek se s ničím nepáral a začal pěkně od podlahy, tak jako většinou začíná. Hostující hráč už v plných prohrával o 15 klacků. Když v dorážce přidal domácí dalších 26, pěkný náskok byl na světě. Z něho Radek vyžil až do konce. Na druhém plánu se mu přestalo dařit, ale bojoval. Nedal svou kůži lacino a nakonec slaví výhru a body pro tým. Johan se v obou plných držel trochu při zemi, aby to vzápětí rozjel v dorážce, kde Vencu bezpečně přejel. Celkem nahrál parádních 70 klacků. Stav 4:0 +96.

Slovan B
Slovan B

Prostředek z naší strany obstaralo mládí a zkušenost v podání Lukáše s Marcelem. Hosté nasadili zkušenost v podobě Víti a Vlasty. Lukáš byť nehrál plné špatně, prohrál o devítku. V dorážce ještě více zabral hostující hráč, který si vytvořil solidní náskok 27 klacků. V druhé části náš hráč makal a snažil se náskok, co možná nejvíce ukrátit, popřípadě úplně otočit stav. Z 27 stáhl 14, což také není špatné. Marcel s Vlastou se první dráhu přetahovali o kuželky, jak malé děti o hračku. Přetahovanou vyhrál domácí hráč o sedmičku. Druhou polovinu se jednalo o něco menší boj, který rovněž zvládl lépe Marcel. Stav 6:2 +109.

A konečně se na řadu dostávají dotahovácííííí, klucííí naši krásní, pardooon, vlastně kluk a dáma 😎 😀 😉 . Dáda s Tomášem, hosté nasadili úderné duo Jan a Václav. Dáda se s Honzou, stejně jako v předchozí dvojici Marcel s Vlastou, přetahovala o každý klacíček, hlavně v plných. Bohužel dorážka nebyla sice úplně na prd, ale na hosta to nestačilo. V druhé části se ujala naše borkyně v plných vedení a stáhla 9 kolků. Bohužel opět nevyšla dorážka, kdy se Dádě moc nedařila otvírka. Honza toho využil a dotáhl duel do vítězného konce. Tomáš nastupoval po menší pauze, zaviněné bolestí kolene. No a patřičně se do toho obul, asi mu kuželky chyběly, jak koze drbání 😀 . Do plných si získal solidní náskok 26 kuželek. Ta jeho dorážka však byla špatná. Venca dokázal stáhnout z náskoku 8 kolíků. Druhá padesátka byla podobná té první. Tom si získal slušný náskok do plných. Teď ovšem nastala změna. V dorážce zahrál velmi dobře a soupeře přejel, jak válec šneka (upozorňuji, že se nejedná o žádný výsměch soupeři, pouze konstatuji a udělal jsem příměr). Celkem Tom nahrál krásných 58 kuželek a stal se nejlepším hráčem nejen domácích, ale také celého utkání.

Béčko deklasovalo svého soupeře o 150 kuželek a předvedlo pěkný výkon 2619 poražených kuželek. Sezonu ukončil tým na 8. místě se ziskem 22 bodů, průměrným výkonem 2579 což jej řadí na 4. místo v průměrech a nulovým poměrem doma/venku.

Zápis, Zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *