Domácí nářez od Dačic

V prvním kole se nám na půdě TJ Třebíč dařilo a my si připsali důležitou premiérovou výhru v premiérovém ročníku 1. kuželkářské ligy mužů, tedy pro nás premiérový ročník. V kole druhém jsme naopak my byli domácí a na naše dráhy zavítalo družstvo Dačic. A hned v úvodu uvedu, že to byl nářez na náš účet.

S největší pravděpodobností na naše hlavy dopadla jakási nervozita, která nám zabránila dosáhnout lepšího výsledku. Tři výkony dost pod 550 je vážně málo, notabene v 1. lize. Ani našim dvěma nejlepším hráčům to úplně nešlo a aby toho nebylo málo, jeden z nich utrpěl blíže nespecifikované zranění v oblasti stehenního zadního svalu. Poranění sahá až do oblasti zad a jen doufáme, že to nebude nijak závažné a náš borec se brzy vrátí na plány.

První dvojka Petr s Tomášem koulela proti Petrovi s Tomášem. To se nám to sešlo. Domácí Petr zahrál všechny dráhy dost vyrovnaně, bohužel na dobře hrajícího hostujícího Petra, jenž měl rovněž vyrovnané třicítky to nestačilo. Hlavní příčinou prohry domácího byly plné (354-392), dorážka byla o dost vyrovnanější (176-183). Tomáš, tedy náš Tomáš vyhrál první tři části celkem o 28 klacků. To znamenalo zisk hlavního bodu. V části poslední přenechal hostujícího Tomáše, stáhnout 6 kuželek. Stav byl v tuto chvíli ještě hratelný a vyhrát mohl jakýkoli tým. 1:1 -23 kuželek.

Střed patřil Tomášovi (já) se Zdendou, hosté postavili duo Zdeněk a Jirka. Co napsat k mé hře. První dráha solidní, jak v plných, tak v dorážce a s hostujícím hráčem jsme si ji bodově rozdělili. Dále jsem pokračoval v dobré hře do plných, ale v katastrofální hře do dorážky, čehož soupeř náležitě využil a mou nemohoucnost přetavil v zisk bodu a 24 kuželek. Zdenda to neměl s Jirkou vůbec lehké. I když zahrál velmi dobře a stal se nejlepším domácím hráčem na Jirku to bylo málo. Po druhé dvojici byl stav na pováženou- 1:3 – 69 kuželek.

I přes mínus 69 kuželek bylo ještě o co hrát. Bohužel Venca, který je naším nejlepším hráčem musel po 54 hodech střídat vinou zranění. Ani do té doby však nehrál to, co umí a na co jsme my i on zvyklí, zdali už bylo ve hře zranění nevíme. Vencu vystřídal Láďa, který si vedl proti Michalovi dobře a dokázal spolu s ním nahrát více kuželek jak hostující hráč, přesto na výhru kluci nedosáhli. Dílčí body byly na straně Michala. Radek to neměl vůbec lehké a navíc se v tomto utkání, krom první dráhy, nešel s dobrou hrou. Navíc Josef zahrál celkově parádně, připsal si všechny dráhy a výkonem 629 se stal nejlepším hráčem utkání.

Co napsat závěrem? Soupeř byl lepší a my? Hlavy vzhůru a bojovat v dalším utkání, kdy zajíždíme do Trutnova. Spolu vyhráváme a spolu prohráváme. Vencovi přeji a nejen já, aby se zranění, co možná nejdříve odebralo někam do řiti a náš borec byl v pohodě. Vždycky Slovan.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *