Válka na plánech i v ochozech

K třetímu kolu 1. kuželkářské ligy mužů zamířil náš tým do Trutnova. V kole předchozím jsme doma nestačili na Dačice, které nás doslova seřezali. Toto zaváhání jsme byli rozhodnuti napravit. Samozřejmě není možné výsledek předem znát, ale naše rozhodnutí bylo pevné a neotřesitelné. Jak vše dopadlo, když probíhala válka, jak na plánech tak v hledišti, musím však podotknout, že naprosto v duchu Far-Play, se dozvíte v následujících řádcích.

Do zhruba 290 km vzdáleného Trutnova vyrazila naše grupa již v půl 10 ze stanoviště k tomu určeném. Jeli jsme o něco dříve, abychom se mohli někde v klidu naobědvat. Naše kroky k velmi dobrému jídlu vedly do Prahy K Brázdům, kde jsme již nejednou papali. Také tentokrát byla bašta velmi chutná. Po dobrém obědě razila naše parta činící sedm členů dále směl Trutnov. Ano, čtete správně, “pouze” sedm členů, proč? Jeden člen, který byl v minulém kole střídán a shodou okolností patří k nejlepším hráčům našeho oddílu, se cesty nezúčastnil z důvodu svalového zranění. Tím jsme byli vcelku citelně oslabeni. No což, musíme si poradit.

Cesta ubíhala svižně a bez komplikací a my se v poklidu dostali do svého cíle, kterým byla kuželna v Trutnově. Na tuto kuželnu máme dobré vzpomínky, když se nám zde podařilo před pěti lety zvítězit 6:2 +43 kuželek. Jak je vidět (když se podíváte na zápis z utkání před pěti lety a na zápis pod článkem z včerejšího) dopadlo to dosti podobně. Celý článek z tehdejšího utkání naleznete ZDE. Také tyto výše uvedené skutečnosti byly malým plusem pro naši mysl, že by to mohlo vyjít i tentokrát.

Nebudu už moc zdržovat, jen musím uvést, že po příjezdu následovalo pozdravení se soupeřem, rozhodčím, samozřejmě také s barmanem a se všemi dalšími, kteří se nacházeli na kuželně. Po všech přípravách mohlo dojít na samotné utkání, jež začalo klasickým nástupem a podáním rukou. Ještě musím uvést, že před nástupem hrála velice dobrá muzika a to METALOVÁ!!! Super.

Nyní k samotnému utkání

Vedoucí Pája udělal několik změn, které byly částečně zapříčiněny absencí zraněného Venci. Do úvodu byli nasazeni kluci Petr s Tomem. Petr začal jak z partesu. Ani ne tak do plných, které prohrál o ranec (106-87), ale hlavně díky dorážce, kde dokázal náskok domácího Marka stáhnout a nahrát něco navíc (35-70). Druhá dráha byla naopak zcela v režii domácího hráče a troufám si tvrdit, že rozhodla o celém duelu (178-133). Následné dvě třicítky si kluci rovněž rozdělili, ale díky více nahraným kuželkám získal Marek bod pro domácí. Tomáš první dráhu bere pro sebe vcelku v pohodě a nahrál i nějakou tu kuželku, konkrétně 19. Druhý plán byl o něco horší. Tom měl asi čtvery pravé fány běhen plných. Ty bere pro sebe Adam o 9 kuželek. Domácí hráč opět nezahrál dobře dorážku, ale dokázal udržet vedení a získal bodík. Druhou polovinu už to byl náš Tomáš (dráhy 157, 156), který začal svému soupeři unikat až na konečný rozdíl 73 kuželek. Tom měl hlavně velmi dobrou dorážku. Stav byl na body vyrovnaný, kuželky byly na naší straně 1:1 +30.

Nyní zmíním fanoušky. Domácí používali buben, ke kterému používali své pokřiky. My si museli vystačit svými hlasivkami a našimi pokřiky. Musím říci, že oba tábory povzbuzovatelů se činili a s trochou nadsázky se dá říci, že “válka” probíhala, jak na plánech mezi hráči, tak v ochozech mezi fanoušky. Také zdůrazním, že vše bylo v pohodě a Far-Play.

Na řadu přišla dvojka, která zabezpečovala střed. Radek se Zdendou si podali ruce s Milošem, kterého o půlce (respektive od 65 hodu), střídal Šimon a Fandou. Radek se ujal pěkného vedení už po prvních plných, kdy soupeři nadělil 16 klacků. Bohužel mu vůbec nevyšla dorážka. Nemohl se odlepit od středu a klofal po jedné. Přesto bere dráhu o 19 kuželek. Druhá třicítka byla o něco vyrovnanější, co se hry do plných týče. V dorážce byl náš hráč a připisuje si další bodík. Poté došlo ke střídání. Hráči si třetí dějství rozdělil po půl bodu. Poslední dráha vyzněla jasně pro Radka, který bere hlavní bod a k tomu přidal 50 kuželek. Zdenda byl po první dráze na ručník a Fanda ji uzmul pro sebe a k tomu přidal 29 klacků. Následně přišlo znovuzrození hostujícího borce, který následné tři dráhy vyhrál hlavně díky velmi dobré dorážce. K zlepšené hře přidal Zdenda hlavní důležitý bod a 18 kuželek k tomu. Stav 3:1 +98 kuželek byl pro naše barvy velmi příznivý, ale hraje se až do posledního hodu.

O tom, že se hraje až do posledního hodu se přesvědčily obě dvojice, které nastoupily coby dotahováci.  Láďa a Tomáš (já), domácí nasadili Ondru s Kamilem. Když to malinko zjednoduším, nám stačilo udržet kuželky, abychom si z Trutnova odvezli dva body. Jenže někdy právě toto bývá velmi těžké. Láďa nezačal úplně zle, ale domácí zahrál úvodní dráhu velmi dobře díky pěkným plným (155-139). Na druhé třicítce začal náš hráč náskok stahovat. Do plných se věc dařila, staženo 8 klacků. Škoda slabé dorážky, čehož Ondra využil a připsal si druhý bodík. Třetí dráha byla velmi vyrovnaná a domácí ji vyhrál o pouhé dva klacky. Na dráze poslední byl rozdíl o dost větší (149-128). Ondra získal hlavní bod. Já jsem čelil Kamilovi, který se několik úvodních hodů hledal až se našel. Plné nahrál o dva klacky více. Dorážku o devítku a rázem měl dráhu doma. Za druhou dráhu bych si nejradši nafackoval. Také jsem se na sebe pěkně čílil. Domácí borec, kterému se rovněž zrovna moc nevedlo, dokázal i druhou třicítku získat pro sebe. Následně jsem dostal příkaz se uklidnit, což jsem učinil a začal hrát. Třetí dráha pro mě, když Kamil zahrál velice slabě a rázem se ještě dalo nad soupeřem vyhrát. Poslední dějství jsme se s Kamilem docela tahali o každý klacek. Šťastnější byl domácí a dráhu získal pro sebe a hlavní bod pro tým. Během našeho klání, myslím tím poslední dvojice obou týmů, došlo ke stažení našeho náskoku až na nějakých pouhých 30 kuželek. S Láďou se nám však podařilo kuželky udržet a já soupeře na kuželky dokonce porazil. Konečný stav 5:3 +59 kuželek.

Opět musím zmínit fanoušky. Domácí i my jsme povzbuzovali v průběhu celého utkání, ale při poslední dvojici, kor když domácí razantně stahovali náskok, byl na kuželně opravdu hukot. Každý dobrý hod byl odměněn skandováním, každý nepovedený za povzbuzením, že ten další bude lepší atd… Prostě super atmosféra.

Ve třetím kole a našem druhém venkovním utkání jsme dokázali zvítězit. Naše bilance: dvě výhry z venku, jedna domácí prohra. Zápas v Trutnově nám ukázal, že i když jsme oslabení, můžeme zvítězit. Chce to bojovat o každou kuželku. Byť jsme nepodali úplně nejlepší výkon, dva body jsou dva body. Vždycky Slovan.

zápis, zpravodaj

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *