Výhra s nervy drásajícím závěrem

Utkání s CB Dobřany bylo na plánu v 8. kole a my po předchozích dvou domácích prohrách za sebou jsme chtěli tento nedostatek napravit. Ano, ono se to lehce řekne, naplánuje, ale o mnoho těžší je to vyřčené a naplánované uskutečnit. Jediné, co mohou hráči v daném utkání dělat, je makat a nevzdat jediný hod. Bojovat i když to zrovna moc nejde a být rád za každou poraženou kuželku, kor na “naší” kuželně.

Než napíši pár řádek o utkání áčka s týmem CB Dobřany, dovolte mi napsat opravdu něco málo o minulém střetnutí, kdy jsme hostili Sadskou. Takže rychle a ve zkratce. V rámci 7. kola jsme přivítali tým Sadské, které se v úvodu toho ročníku moc nevede. U nás se jim, hlavně díky prostřední dvojici, vlastně trojici, vedlo velmi dobře. Prostředek vybouchl na celé čáře a hosté toho opravdu dokázali využít a připsat si dva body za výhru. To bylo opravdu krátké psaní o minulém střetnutí.

zápis, zpravodaj

Nyní se přesunu k současnému 8. kolu. To zavedlo na “naší” kuželnu tým CB Dobřany, který se po 7. kole nacházel na třetím místě tabulky s 10 body, my okupovali 5. místo a na kontě jsme měli bodů 8. Toto utkání bylo opravdu zajímavé až do konce. Hosté předvedli, že nejsou žádní nazdárci a kuželky umí.

Vedoucí týmu provedl po předchozích domácích nezdarech nějaké drobné změny v rozestavení hráčů. To se na konec ukázalo, jako dobrý tah, ale nepředbíhejme.

Petr s Tomem utkání začali na naší straně a  Martin s Lukášem nastoupili za hosty. První polovina byla mezi borci vcelku vyrovnaná. První dráhu bere Petr o 6 kuželek. Dráhu druhou Martin o 4 klacky. Petr je tedy v plusu. Třetí dráha, stejně, jako předchozí se nesla v souboji o každou kuželku. šťastnější byl na jejím konci hostující hráč, který ji bere o 3 kuželky. Vše se soustředilo na závěrečný plán. Oba hráči hráli dobře, jak do plných tak do dorážky. Martin si však na konci připsal třetí důležitý bodík a hlavní bod pro tým. Po boji vyhrál o 10 kuželek. Tom začal tak nějak normálně, ale Lukáš hrál hodně dobře. První dráhu bere o 22 kuželek. Tomáš začal stupňovat tempo, kterého se Lukáš dobře držel. Až poslední hod rozhodl o vyhrané dráze pro našeho borce o jedinou kuželku. Domácí hráč pokračoval ve zlepšené hře a třetí dráhu bere jednoznačně pro sebe o 30 klacků. Poslední část rovněž patří Tomovi a škoda slabší dorážky, číslo mohl mít vyšší a rozdíl nad Lukášem rovněž. Stav 1:1 +16 kuželek.

Úvod nebyl vůbec špatný. Byl napínavý s pěknými čísly a souboji. Střed obstaral Venca s Zdeňkem, oba mají ve jménu zkratku st. 😀 😀 😀 . Dobřany reprezentovala dvojice Pepa nml. a Jarda. Venca sice Mladého nadějného hráče Dobřan přehrál v poměru 4:0, ale hlavně v první polovině dokazoval nejmladší z rodu Fišerů, proč již hraje 1. ligu. Vencovi nedal v první polovině nic zadarmo a náš borec musel makat, aby získal na úvodních dvou drahách body. Hlavně první třicítka se hrála o každý klacek. Ve druhé, dokázal Venca díky lepší dorážce  vyhrát už větším rozdílem (164-149). Druhou polovinu už měl Venca ve své moci a dotáhl vše do výhry a zisku bodu a připsal 50 kuželek. Zdeněk  se na první dráze hodně trápil a byl zralý na vhození ručníku na dráhy. Od druhé dráhy, byť ji ještě prohrál, se notně zlepšil a začal přebírat otěže duelu do svých rukou. Třetí vyhrál o 31 kuželek a poslední o 16. Tím získal hlavní důležitý bod. Stav byl příznivý a my čekali, že konec bude o něco klidnější, byť jsme věděli, jaké mají hosté kvalitní dotahováky. Stav 3:1 +82 kuželek.

Konec z naší strany obstaral Láďa Urban a Radek Cimbala, Dobřany nasadili zkušené duo Jirka a Michal. Michala v polovině střídal Pepa. Láďa odstartoval dobře a nad Jirkou vyhrál první dráhu o 2 kuželky. Bohužel další dílčí bodíky náš hráč nepřidal. Na vině byla slabší dorážka. Byť se Láďa snažil, když Vás to krade, těžce se pak doráží. Důležité bylo, aby náš borec makal až do konce, což udělal. Věděl, že každý klacek může být rozhodující. O tom se spolu s Radkem kluci na konci přesvědčili. Radkovi se doma prozatím letos moc nevede. Toto chtěl zlomit, ale bohužel, nevedlo se mu ani tentokrát. Přesto po polovině, kterou prohrál 2:0 o 14 kuželek, dohnal hosty k výměně hráčů. Na plac přišel další zkušený hráč Pepa. Ten ve třetí třicítce na Radka nestačil v plných (103-89). Dorážka však byla opakem. Hostující hráč ji vyhrál, ale náš borec udržel dva klacky na své straně. Poslední dráha se nesla, ostatně, jako po celý průběh utkání, v hlasitém povzbuzování. Hlavně, když se náš náskok tenčil, jak led na Sahaře. Obě strany byly nervózní, jak vše dopadne. Těmi šťastnějšími jsme byli my. Na naší straně zůstaly v plusu celé 4 kuželky. Ale nervy to byly neskutečné. Řekl bych, že jsem, jako střídající hráč na lavičce byl mnohem nervóznější, nežli hráči na plánech. Vše dopadlo dobře v náš prospěch a my si po dvou domácích porážkách v řadě připsali důležitou výhru.

Toto utkání mělo dle mého vše, co mít mělo. Hráči makali a dávali do toho vše, další notně povzbuzovali a posouvali kuželky očima na svou stranu. Na konci jsme si mohli po dvou domácích nezdarech zakřičet náš pokřik. Zjistili jsme, že ještě nebyl zapomenut. Nyní nás čekají dvě utkání venku, konkrétně v Českých Velenicích s v Prušánkách.

zápis, zpravodaj

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *