Nevyrovnaný, ale parádní týmový výkon, přinesl body

Minulé kolo bylo z našeho pohledu značně nepovedené. V Bohušovicích jsme propadli na celé čáře. Nutno podotknout, že domácí zahráli svůj nejlepší výkon v tomto ročníku. Vše bylo napraveno v tomto kole, kdy jsme přivítali tým z Kosmonos. Kosmonosy okupují 8. místo a po odehraném kole mají na sestupové příčky k dobru 4 body. Do konce soutěže zbývá odehrát 5. kol, což je spousta bodů.

V tomto střetnutí jsem byl náhradníkem, což jsem velmi uvítal. Zaprvé mi to doma moc nejde a zadruhé jsem stále nakřáplý. Možná bych soupeře ukašlal k smrti a připsal týmu bod 🙄 . Teď už k samotnému klání. Jarda s Tomášem se ujali rolí rozehrávačů, vedoucí hostí postavil dvojku Luboš a Tomáš. Jarda začal parádně a soupeři v plných nadělil parádních 21 klacků. Dorážku zahrál solidně, jenže hostující hráč parádně a bere dráhu o dva kolky. Druhá třicítka byla malý horor. Jarda se ne, a ne dostat do ulice a Luboš mu utekl o 25 kuželek. V dorážce se nedařilo ani jednomu hráči. Náš na tom byl bohužel o něco hůře, abych byl přesnější o 8. Třetí plán přinesl parádní souboj. Ani ne tak výkonem, jako přetahovanou o každý klacek a bojovností obou aktérů. Dva fíky rozhodly o bodíku pro hosta. Poslední dějství bylo už pouhou formalitou. Přesto Fun bojoval. Plné se nevedly, ale nevzdal to, v dorážce stáhl 6 kolíků, na bodík to ale nestačilo. Tomáš proti Tomášovi, takže VilTomoš proti Tomášovi. Úvod byl ze strany našeho borce trochu pomalý. Plné i tak bere pro sebe. V dorážce, která nebyla úplně top, přidal další klacek a bod byl doma. Pak se náš Tomáš začal rozjíždět. Plné paráda (100-90), v dorážce se jej soupeř držel, +2. Třetí plné ještě lepší, ulice jedna, jak druhá, zde hostující hráč nestíhal vůbec, dalších 15 do plusu. Přidána kvalitní dorážka a celkem 27 plus. Poslední dráha byla super. Tomáš sice trochu povolil v plných, kde nahrál “pouze” 96 a protihráče přehrál jen o jeden klacek. V dorážce si chuť napravil, byť Tomáš z Kosmonos ji nezahrál úplně špatně (63-48). V první dvojce domácích nastal první “extrém” jeden hráč něco přes 600, druhý něco přes 500, 100 klacků rozdíl 😀 .

Láďa s Matesem uprostřed, oba borci byli mírně nachcípáni. Láďovo první plné super a soupeř nevěděl, kam dřív skočit, jestli na WC či z okna (102-80), dorážka nebyla vůbec dobrá a role o skákání se tak trochu otočila. Přesto dráhu náš hráč udržel. Druhá třicítka, opět stejné plné, super, jako na první (102-92), jen host se v plných zlepšil. Dorážka paráda, Petr ji měl také velmi dobrou (69-53), dráha pro Láďu po parádním výkonu (171-145). Pak náš borec polevil o celé dvě kuželky, ale plné bere pro sebe. V dorážce rovněž nepatrně polevil (49-41), ale vyhrál ji a celou dráhu taky. Tím padl třetí rozhodující dílčí bodík a hlavní pro tým. Poslední dráha se nesla ve stejném duchu, jako předchozí. Parádní plné, na které nedokázal soupeř odpovědět, ale v dorážce náskok stáhl na dva klacky. Láďa se v dorážce tentokrát trochu trápil, ale vše si vynahrazoval parádní hrou do plných. Nedařili se mu totiž figury. Hostující hráč našemu v dorážce vzdoroval, ale v plných dostal pěkně nařezáno. Martin se uvedl nepovedenou dráhou, nešlo se dostat pěkně do ulice, buď kousíček chyběl nebo byla tvrdá. Druhá část byla v plných mnohem lepší a host se musel činit, aby je uhrál. Škoda, dorážka už byla špatná. Ulice zmizela v nenávratnu a Věroslav toho využil, nahrál 10 klacků. Martin se dál snažil, ale trápil se. Ulice dnes nešla, v dorážce sice ulice nepřišla, ale otvírky bez roha a dorážení figur našemu hráči pomohlo. Stahoval náskok a chybělo pouhých 9 kuželek. Trápení v plných pokračovalo i v poslední třicítce. Přesto je Mates vyhrál o 3 klacky. Dorážka byla solidní a náš hráč získal dílčí bodík. Zde další “extrém”. Jeden hráč přes 600, druhý těsně nad 500. Zase o více jak 100 kuželek 😀 .

Na řadu přišli dotahováci. Stav byl docela vyrovnaný 2:2 +39. Vencové hráli proti Jardovi s Pavlem. Na úvod uvedu, že zde byl poprvé “extrém” správně nastaven. Náš Venca “Karel” vyhrál rovněž o více, jak 100 kuželek, tentokrát správně nad soupeřem 😆 . Karel se pustil do hry vlažně. Několik prvních hodů, asi 7 to byla taková nemastná, neslaná hra. Šel do sebe a začal konečně hrát, asi byla na vině nemoc (taky byl nachcípanej). Zhruba od 8 hodu jsme už Karla poznávali, hrál svou pravou a hrál ji dobře. V dorážce v přesné hře pokračoval, akorát se dvakrát nepodařilo dorazit dvojičky, mohla být dorážka lepší. Dráha doma. Následně přišel koncert. Plné solidní, dorážka super. Jarda neměl vůbec žádnou obranu proti parádní hře domácího borce (168-126). V hodně dobré hře Venca pokračoval. Hostující hráč se trápil a náš boreček získával další a další kuželky (160-120). Asi ukolébán svou DOKONALOSTÍ, Karel v poslední dorážce zvolnil tempo a to razantně (38-44). Důsledkem byla dráhová plichta (135-135).  No, alespoň půl bodu Venca uhrál 😉 a připsal bod hlavní v náš prospěch. Venca Krysl se s Pavlem v první části pěkně přetahovali. Náš hráč měl velmi pěkné plné na obou úvodních drahách. První dorážka byla s hostujícím hráčem plichta (52-52), nahrané kuželky z plných znamenaly dráhu. Druhá dorážka už byla horší (42-53). Zde náskok 5 kuželek z plných nestačil a host bere dráhu. Pěkná bitva, v plusu má Venca 2 klacky a vesměs se jede od začátku. Parádní třetí dráha v jeho podání přinesla 38 kuželek zisku a vypadalo to na klidnou poslední třicítku. Omyl. Soupeř zpřesnil hru do plných a stáhl 12 kolíků. V dorážce pokračoval náš borec v nedobré hře, naštěstí se přestalo dařit i Pavlovi. Sice dorážku vyhrál, ale nestáhl už moc z celkového náskoku (34-43). Venca nám sice hrál na nervy, ale možná to udělal schválně 😎 .

Parádní odčinění předešlé prohry v Bohušovicích, které přineslo další dva domácí body a udržení 2. místa v tabulce. V tomto střetnutí byly na naší straně docela pěkné “extrémy,” které nic nemění na týmovém výkonu a bojovnosti. V příštím kole zajíždíme do Rychnova, kde to nebude vůbec jednoduché.

17.kolo Slovan-Kosmonosy
17.kolo Slovan-Kosmonosy

 

 

 

 

 

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *