Výhra béčka v Aši

Naše béčko zajíždělo k utkání 5. kola Západočeské divize na pěknou a padavou kuželnu do Aše, kde se střetlo s tamním béčkem. Tým nastoupil ve složení Ladislav Urban, Lubomír Martínek, Pavel Staša (Dáda Stašová), Petr Čolák, Tomáš Beck ml., Marcel Toužimský.

Láďa se střetl s Tomášem a Luboš s Vláďou. Náš hráč proti Tomášovi nastoupil ve velké stylu a na první dráze vyhrál o 22 klacků. Na dráze druhé přidal do plusu dalších 31 kuželek. Následně stále pokračoval v přidávání kuželek na svou stranu. Na třetí dráze nahrabal 34 kuželek a když ještě přidal 28 klacků, bylo z toho pohodové vítězství o 115 kuželek. Luboš dokázal svou nejslabší dráhu přetavit v zisk bodíku, bohužel to byl bodík jediný. Následné tři dráhy sice nebyly nijak špatné, ale domácí hráč byl lepší a získal je pro sebe. Stav po první dvojici 1:1 +95 kuželek.

Druhou dvojku tvořil Pája a Petr. Domácí nasadili Jardu s Vencou. Pája nezačal vůbec špatně a s Jardou držel krok. Bohužel, dráhu prohrál o jediný klacek. Poté se domácí hráč zlepšil a našemu se naopak přestalo dařit. V 82 hodu vystřídala Páju Dáda. Bez rozvičení se většinou moc dobře nehraje a to se stalo i naší hráčce. Jarda v poklidu přehrál své soupeře a získal bod pro domácí. Petr s Vencou svedli v první polovině velmi pěkný souboj. Kluci se prali o každý klacek. Petr každou z drah vyhrál o pouhou kuželku. Rovněž druhá polovina byla ve znamení boje a každou kuželku, která mohla hrát rozhodující roli v konečném součtu duelu. Petr třetí dráhu, byť byla jeho nejlepší, prohrál o 4 kolíky. Vše směřovalo k rozhodující bitvě na poslední dráze. I zde se hrálo o každičkou kuželku. Náš borec měl lepší plné o 4 klacky, což se ukázalo jako rozhodující. Dorážku sice prohrál o kuželku, ale celkově byla dráha jeho. Stav utkání 2:2 +1 kuželka.

Jako dotahováci nastoupili Tomáš s Marcelem. Aš poslala Dominika a Martina. Stav byl velice vyrovnaný a oba týmy usilovaly o získání bodů. Oběma by se body hodily. Tomáš neměl v tomto utkání moc dobré plné, ale vše si vynahrazoval solidní dorážkou, krom té poslední. Ta mu nesedla, jako celý plán. Předchozí tří dráhy Tom vyhrál a tím získal hlavní bod. Před nepovedenou poslední třicítkou měl k dobru 50 kuželek. Na té poslední ztratil rovnou polovinu, což je škoda. I tak souboj vyhrál a bral bod, což bylo velmi důležité. U Marcela to bylo obráceně. První plán prohrál o 12 kuželek. Na dalších třech drahách však dokázal nepříznivý stav duelu otočit. Postupně získal 8, 24 a 14 kuželek, což v konečném součtu duelu bylo pěkných 34 k dobru. Kluci dotahovácký vydrželi nápor nervů a dokázali strhnout vítězství na stranu Slovanu.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *