Karel nám překazil možnost udělit kanára

V sobotním střetnutí 9. kola 2. KLMA mezi námi a týmem z Bohušovic bylo nutné, abychom potvrdili dobrý výkon z ašské kuželny, kde jsme jako tým vytvořili nový rekord drah na 6×120 hs, který má nyní hodnotu 3425 poražených kuželek. Uvedu, že tento úkol se nám vskutku podařilo vykonat skoro beze zbytku. Jen náš Karel nám překazil možnost nadělit hostům kanára (pro úplnost a jistotu uvedu, že nijak nesnižuji ani se nesnažím zesměšnit či jinak urazit hostující tým ani Karla samotného, jedná se o humor a nadsázku), který se rýsoval. Určitě nám to udělal naschvál.

Před naším utkáním se představilo od 9:00 céčko, které bohužel prohrálo s Lomnicí E a béčko, které naopak přehrálo Havlovice. Tím pádem bylo na kuželně živo od ranních hodin (já ještě spal). Když jsem se dostavil v časovém limitu na kuželnu, bylo tam opravdu plno, jako každou sobotu, když hrajeme doma.

A nyní už k samotnému utkání.

Mládí dostalo zelenou a na plac se vyřítil Láďa se Zdendou, no u Zdendy už nemůžu říkat mládí, když má za jménem takové to ST. 😀 😀 😀 , promiň, já musel. Takže společně mládí se skoro stářím 😀 , sakra, já zase musel 😎 . Oba naši borci (záměrně jsem vynechal mladší a starší, a kua, už jsem to zase napsal) se do “nepřítele” pustili s vervou a oba si na prvních drahách připsali bodíky za hodně dobrý výkon u Ládi a dost dobrý výkon u Zdendy. Hosté Radek s Lukášem se nestihli ani pořádně rozkoukat a prohrávali o 39 respektive 27 kuželek 😎 . Mladší slovaňák pokračoval v dobrém výsledku a připsal si druhý bodíček, ale už to neměl tak lehké. Radek se na druhé dráze chytil v dorážce, kterou měl lepší, jak Láďa. Lukáš dokázal nad Zdeňkem vyhrát plné i dorážku a stáhl 19 kuželek. A pokračovalo se. Láďa opět trochu přiložil pod kotel a i když prohrál o dvě kuželky do plných, kde oba hráči předváděli pěknou hru, dorážková byla zcela v jeho režii (54-34). Starší z dvojice se na třetí dráze vzchopil a dokázal nad svým soupeřem nahrát 18 klacků. Pět do plných a 13 v dorážce. Čas ubíhal a všichni borci se postavili na poslední třicítku. Oba dva naši borci si vzali oddechový čas a přenechali dílčí body soupeřům. U Ládi to tolik nevadilo, protože vyhrál tři předchozí dráhy, ale u Zdendy se mohlo přihodit něco nečekaného, nepřihodilo a slavili jsme obě výhry.

Střed utvořilo duo MLADÝ a ještě MLADŠÍ přesněji Tomáš s Vencou. Hosté nasadili Jaromíra s Jirkou (včera jsem jej dvakrát přejmenoval na Jardu, sice nevím vůbec proč, vždyť jej znám jako hráče už nějaký ten pátek. Asi zatmění mysli, či co). Začnu u sebe. Pustil jsem se do soupeře jako drak do princezny a po špatné hře jsem jej přehrál o 10 klacků. Musel jsem si během hry hodně slovně ulevit. Poté jsem už byl naprosto klidný a vyrovnaný, což vedlo k zisku další dráhy po opět špatné hře. Měl jsem štěstí, že hostující hráč na tom byl ještě hůře. Třetí dráha byl souboj na život a na smrt. Moje výhra by znamenala celkovou výhru, prohra napínavý boj až do konce. Zrodila se hvězda, teda plichta. Na super výkon to byl teda výkon (119-119). Oba jsme byli jak opaření z toho, jak nám to nešlo. I remíza na dráze třetí mi zabezpečila celkovou výhru a já se uvolnil. Na hře to bylo znát a výkon se rovněž zvedl. Soupeř se dál trápil (141-125). Ten mladší z naší dvojice Venca nezačal do plných moc dobře a prohrál 10 klacků. V dorážce se zmátořil a tlačil na Jirku, jak jen to šlo. Chyběla jediná kuželka, respektive dvě na výhru. Dráhu bral soupeř. Pak to přišlo. Oba hráči, jak Venca, tak Jirka hráli hluboko pod svoje možnosti a umění. Hostující hráč byl na tom ještě o něco hůře. Venca dokázal další tři dráhy vyhrát o 10, 10 a 7 kuželek, což v součtu znamená celková výhra a body doma. Musím napsat, že jsme s Vencou vydřeli body a měli jsme štěstí, že našim soupeřům se hra moc nedařila.

A jsme u poslední dvojice Karla s Tomášem. U jednoho z dvojice došlo k velkému zklamání. Náš nejlepší hráč v tomto utkání, ale musím i chtě nechtě napsat 😀 😀 , že také mezi jednotlivci, kde okupuje 3. místo se rozhodl že nám pokazí radost a SCHVÁLNĚ přenechá body svému soupeři, kterým byl Jakub 😉 😀 .  Tím se nám nepodařilo vyhrát s kanárem. Jakub se stal absolutním hráčem střetnutí parádním výkonem 620 poražených kuželek.

Ale jdeme k tomu, co se dělo na place. První dráha byla mezi naším borcem a hostujícím hodně napínavá. Do plných se oba předháněli, kdo hodí víc. Vyhrál Karel o celé dvě kuželky (101-99). Opravdu byla na co koukat. Naše hlasivky dostaly pěkně zabrat. To samé, myslím tím souboj na ostří kulatých koulí se odehrálo na dráze číslo dva. Karel dostal do plných pěkně do trika. Jakub sázel hrcku za hrckou a jeho náskok narůstal (95-109) až se zastavil na 14 kuželkách. Jenže, to by nebyl Venca Karlem, aby se najednou vše pomalu a jistě nezačalo otáčet. My řvali, soupeř řval (oběma táborům šlo vesměs o stejnou věc, o kanára). Ten kravál musel být slyšet až na nádraží. Dráha nakonec skončila nejmenším možným rozdílem, bohužel v náš neprospěch. Stejný průběh se očekával i na třetí třicítce. A taky ano. V plných se kluci předháněli, kdo hodí hezčí prostředek, aby následně hodili osm či devět. To znamená, docela špatná hra do plných, které bere Slovan (94-93). Jenže poté začal Jakubův koncert. Hrcky a když ne ty, tak rychlé doklepnutí. Karel se vesměs dál trápil a ulička mu byla zapovězena. Zde se zrodil rozhodující náskok hostujícího hráče, který znamenal jeho výhru a body. V posledním dějství zase každý chvilku tahal pilku s lepším koncem v plných pro Jakuba. Karel opět procitl v dorážce, která mu šla dost dobře. Snažil se, makal a stahoval náskok. Bohužel 15 kuželek chybělo k dokonalosti (stejně si myslíme, že to udělal schválně 😀 😉 :mrgreen: ). Oba hráči předvedli super hru a zápal pro ni. Střídali slabší chvilky s hodně dobrými. Diváci se měli na co koukat a hlavně se fandilo jak na MS. Sakra, abych nakonec nezapomněl na Tomáše s Tomášem. No, to se bude blbě psát (Tomáš zahrál lépe plné než Tomáš Ha, Ha, Ha,). Já to nějak vymyslím, nic jiného mi nezbývá. Ono to v konečném důsledku nebude tak těžké, protože NÁŠ Tomáš zahrál mnohem lépe nežli Tomáš z Bohušovic. Vše začalo již na první dráze, kde slovaňák dokázal nahrát 12 klacků. Čtyři kuželky do plných, zbytek přidal do dorážky. Na další dráze už byl v plných mnohem větší rozdíl a domácí Tomáš je bere o 13 kolíků. V dorážce se obraz hry nezměnil a bylo přidáno ještě 9 kolků. Třetí třicítka byla z pohledu domácího borce nejlepší v plných, ale nejhorší v dorážce, Tome, Tome, měl bys na tom zapracovat. Myslím si, že touto dorážkou se  Tomáš připravil o 600 stovku. A poslední dějství už bylo zcela v režii našeho Tomáše. Hostující Tomáš zahrál poslední dráhu špatně a připravil se tím o lepší výsledek.

Co napsat závěrem? Předvedli jsme dobrý výkon, hlavně první dvojice a poslední dvojice. Ta dvojka uprostřed předvedla super výkon, že Vendo? Když tak koukám na zápis, tak tam vidím, že jsem dokonce získal druhý největší počet dílčích bodů. Také další poznatek. Naši dva výsledkově nejhorší borci natrefili na výsledkově nejhorší borce hostí. Někdy se to tak sejde. Jenže Karel to stejně udělal schválně, tu prohru. 😀 😀 😀 . Chtěl bych také všem poděkovat za parádní průběh utkání a suprové fandění, které bylo hodně slyšet. Také gratuluji Jakubovi k výkonu. Jedná se rekord do těchto nových nepadavých kuželek.

zápis, zpravodaj

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *