Jasná výhra a skoro rekord drah

Druhé kolo přivedlo na naše dráhy nováčka soutěže Lomnici. Tento tým postoupil v předloňské sezóně do 3. ligy a ihned při prvním účinkování si vydobyl postup o další patro výše, tedy k nám do 2. ligy. V tomto utkání jsme byli mírnými favority, kór, když už mohl hrát Láďa Urban, jenž v prvním kole kvůli administrativní chybě nastoupit nemohl.

Vrhneme se hnedle na samotné utkání. Náš král Pája I. nasadil do úvodních 120 dvojku ve složení Jarda a Tomáš P., hosté představili dvojici Štěpán s Bohoušem. Jardovi se v předchozím duelu moc nevedlo a toto chtěl napravit. Bohužel, pravděpodobně přemotivovanost zapříčinila, že ani tentokrát to nebylo pravé ořechové. V plných se nevedlo a soupeř získal mírný náskok, který v dorážce skoro celý náš borec stáhl. Chyběla jediná kuželka na půl bod nebo dvě na bod celý. Ve druhé části si Jarda vypracoval drobný náskok v plných a v dorážce přidal dalších 7 kuželek. Přesto bylo provedeno střídání a Jardu nahradil Martin. Mates stejně, jako spoluhráč nezačal úplně nejlépe, přesto bere plné a když nahrál více i v dorážce, bylo z toho dalších plus 10 a bodík. V poslední třicítce se trápili oba. Martin bere plné, Štěpán dorážku a celkově bodíček. Hlavní bod však vybojovali Jarda s Martinem. Takže, když se nedaří, pořád je o co hrát a kluci to náležitě předvedli. Tomáš P. Bohouše přehrával od úvodních hodů, i když se svým výkonem a hrou jistě moc spokojen nebyl. První dráha byla dobrá hlavně v dorážce a Tom získal 16 klacků k dobru. V pokračování začal dobře a plné dalších plus 6, dorážka, byť opět do plusu, nebyla to pravé ořechové, hlavně, že byla dráha. Třetí plán byl ze strany Toma nejhorší, přesto vybojoval bod a tím pádem bylo rozhodnuto o zisku hlavního bodu. V závěru se náš borec rozehrál a hostujícímu hráči nadělil dalších 15 kolíků. Celkový bod na naši stranu.

Láďa a já jsme obsadili střed, z hostů pak Míra s Pepou. Láďa začal s vervou, jenže Míra taky, plné vyrovnané a moc pěkné (103-103), bohužel dorážka byla na možnosti našeho borce slabá a host toho využil k zisku bodíku. Pak přišel koncert ze strany naší mladé posily. Škoda, že jsem to neviděl, hrál jsem totiž úplně parádně na vedlejších drahách, k tomu ale až později. Láďa zopakoval plné z předchozí dráhy, ale přidal suprovou dorážku (81). Míra se snažil, přesto nestačil (54). Domácí stáhl manko 8 kuželek a přidal 31 klacků. V následující třicetihodovce trochu ubral plyn, přesto bod získal na svou stranu. Poslední dráha byla opět paráda a Míra zde už nenašel žádnou protizbraň a prohrál o dalších 24 kolíků. Láďa předvedl výkon 627, což je zároveň rekordem drah jednotlivců. Já jsme dostal nakázáno, že se mám v článku taky vychválit, a ne se jen nechválit. Takže, budu se chválit až se mi bude kouřit z klávesnice. Začátek byl parádní a plné beru o dva klacky. Dorážka sice parádní nebyla, ale abych dostál slibu, byla kvalitní a já beru bodík. Další plné opět velmi dobré, ale soupeř o dvě lepší. V dorážce hraji slušně, přesto Pepa bere plán o 11 klacků. V druhé polovině jsem ještě více šlápl do pedálů a značně se zlepšil. Jenže soupeř se zlepšil také. V posledním dějství byla moje ruka ještě přesnější, Pepovo bohužel o klacek lepší. Takže i když jsem hrál velice dobře, soupeř mi to natřel o 15 kuželek.

Dvojka našich Venců se střetla s Hubertem, kterého na poslední hod střídal Jirka a Josefem, který dohrál do konce. Venca H. zahrál v úvodním kole nejlepší výkon kola, to samé chtěl předvést i nyní. Do soupeře se zakousl a v plných prohrál kuželku, poté se zakousl více a celkově vyhrál dráhu o 13 kolků. Následující plné byly malinko horší prvních, přesto je 3 v plusu. Dorážka byla shodná s předešlou úplně na chlup a s přehledem další dílčí bodíček píše na svou stranu. Třetí plné byly super (109), přidal opět na chlup stejnou dorážku a byl v plusu dalších 25 klacků. Na dráze poslední už soupeř nestíhal tempu našeho borce a ten utíkal, co to šlo. V plných +13 v dorážce, která znova a opět byla na chlup stejná dorážkám předchozím, přidal 35 kuželek. Venca K. s Pepou první dráhu bojovali o každičkou kuželku. Šťastnější byl hostující hráč, který získal dráhu o jediný kolík. Druhá třicítka vypadala v plných, že Venca dostane řádně naloženo. Probudil se v dorážce a náskok šel pomalu a jistě do kopru, až bere dráhu o klacek. Po polovině stav mezi hráči naprosto vyrovnaný, každý jeden bodík na kuželky nula. Druhou polovinu nezačal náš kuželkář moc dobře a plné bere host. V dorážce se opět zlepšil, na obrat to bohužel nestačilo. Vše se mělo rozhodnout v posledním dějství. Venca hrál plné opravdu dobře a ulička střídala uličku. Co čert nechtěl, přišla dorážka a ulička šla asi na výlet. Pepa v ní nahrabal o deset více a celkově bere bod.

Ve druhém kole jsme potvrdili roli mírného favorita a přehráli jsme tým Lomnice vcelku v pohodě o 204 kuželek, byť výkony některých borců nebyly dle představ. Také nám chyběly 3 klacky k přepsání rekordu drah v družstvech na 6x120HS.

Slovan-Lomnice 2.kolo 18-19
Slovan-Lomnice 2.kolo 18-19

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *