Dvě 6stovky utly spekulace o bodech

Byla tu další sobota a na řadu přišlo domácí utkání. V minulém kole jsme na půdě přeloučské kuželny, kde mají azyl hráči Sadské prohráli a toto zaváhání jsme byli rozhodnuti napravit. V utkání 7. kola proti Aši A byl náš tým mírným favoritem, hlavně, co se postavení v tabulce týče. Kluci z Aše naše dráhy znají a také proto se nesmělo vůbec nic podcenit.

Jako “předskokani” sehráli své utkání hráči béčka s Útvinou, jež skončilo po dramatickém průběhu nerozhodně. V takovémto zápase může častokrát rozhodnout jediná kuželka. O tom se mohli přesvědčit všichni, kteří střetnutí viděli.

A hned začnu zostra, jako náš Fun, který se s ničím a nikým nepáral a vyšvihl parádních 172, jako nic. Petr se ani nestihl rozkoukat a dostával 48 klacků do trika. Pak následovalo malé peklo. Jarda se, jako mávnutím kouzelného proutku nemohl dostat do ulice, ale v plných se ještě držel. V dorážce byla absence ulice znát a když se přidali fíky, bylo vymalováno. Druhou dráhu bere host. Zlepšení bohužel nepřišlo ani na třetí dráze a další kuželky na stranu Aše. Jarda se trápil, ale bojoval, protože ví, že opravdu každá kuželka může být ta rozhodující. Tentokrát to nevyšlo, ale nevadí, příště to napraví 😀 . Pája začal taky solidně a na první dráze nepřipustil veliké drama, když v plných byl lepší o 4 a v dorážce o 9. Druhá dráha byla ještě lepší, tedy v dorážce (61-44), v plných se pohoršil o 5, přesto je o jednu nad Jardou vyhrál. Třetí dráha byla, co se dorážky týče špatná. Plné remíza (97), soupeř lépe zahrál dorážku o celých 5 kolíků (40-45). Pája měl body stále ve svých rukou a nepustil je. Poslední dráhu zahrál velmi dobře, i když dorážka mohla být malinko lepší, ale i tak nahrál dalších 26 klacků. Celkem přihrál na domácí stranu 52 kuželek za hodně dobrý výkon 574.

Slovan A
Slovan A

Já jsem začal, jak kdybych hrál kuželky poprvé. V plných ještě jakš takš, ale dorážka hrůza hrůzovič. Martin toho využil a nadělil mi do začátku 25 kolíků. Následovalo mírné zlepšení z mé strany, přesto devítka na straně hostí. Třetí dráha byla zase o chlup lepší, na bod to bylo pořád málo. Hlavně díky hodovkám, které Martin nahrál v dorážce (když to tak vezmu kolem a kolem, Martin vyhrál na devítky, ale kdo umí, ten umí a kdo neumí, ten jen čumí 😀 ). Poslední třicítka byla z mé strany nejlepší. Hostující hráč, asi pod vidinou jistého bodu polevil a dráhu mi přenechal. Alespoň malinký úspěch, stáhl jsem 18 kuželek z hrozivého náskoku, ten se dostal na přijatelných 30. Venca začal do plných proti Otovi trochu ospale (88-87), vše vynahradil parádní dorážkou. Tou Otu přejel a bere dráhu (62-31). Následující plán se stal kořistí hostujícího hráče o celých 6 kolků. Poté Venda zase zabral, vzal si ztracené klacky zpět a přidal pár navíc. Na poslední dráze si soupeři nic nedarovali a tahali se o každý kolík. V dorážce vyhrál přetahovanou Ota a tím i dráhu. Celkově zahrál Venca lépe a připíchl důležitý bod na naší stranu tabule.

Utkání bylo pořád otevřené. Na kuželky byl náš tým v plusu 37, což není moc, na body 2:2. Takže dotahováci měli jasně daný úkol.

Karel se na úvodní dráze s Jardou vůbec nemazlil a host (ne)host, pustil se do něj. V plných sice bere jen 4 klacky, zato v dorážce přejel soupeře o parník (63-18). Napomohly k tomu i újezdy, kterých měl Jarda 6. Druhá dráha byla hodně podobná první. Plné byly lepší, dorážka o něco horší. I tak zvyšuje náskok o dalších 27 kuželek. Na třetí dráze přišel nějaký útlum nebo co. Plné byly pěkné trápení a hostující hráč byl na koni (84-96). Pak přišlo nějaké osvícení či co a Karel se probudil. Zahrát dorážku 77 je fakt super (77-45). Na to nenašel Jarda žádnou obranu a dráhu nakonec bere pro sebe náš borec. Poslední dráha byla jednoznačně odpočinková, plné nic moc, ale solidní dorážka zajistila i ten poslední dílčí bodík a hlavní pro tým. Tomáš rovněž zahrál první dráhu parádně, hlavně plné byly super (106-94). V dorážce se Tomovi tolik nevedlo. Martinovi naštěstí také ne, takže bodík doma. Pokračování bylo v plných podobné 107. Jenže dorážka, no, ta byla o mnoho lepší, než předchozí. Hostujícímu hráči se naopak vůbec nevyvedla (62-36). Ve druhé polovině se Martin probudil a začal na Tomáše pěkně tlačit. Třetí dráhu po velikém boji bere pro hosty Martin o dva klacky. Poslední dějství se vesměs už jen dohrávalo, ale Tomášovi se moc nevedlo. Martin toho využil a stáhl ještě 19 klacků.

Poslední dvojice Slovanu utla jakékoli diskuse o tom, kde budou body za celkovou výhru. Dvě 6stovky jsou super, když je podpoří zbytek týmu, je celkový výkon taky super. Na konci si mohla naše grupa zakřičet vítězný pokřik “Raketou na Mars, poletíme zas, o Baník p..o, no proto”.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *